reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, a powiedzcie mi czy tyłyście po encortonie? Mi się zrobiła bardzo okrągła twarz, taka trochę nienaturalna, a jeszcze 10 dni tego paskudztwa przede mną. No i oczywiście apetyt wzrósł :( Czy kiedy przestanę to brać to wszystko wróci do normy?

Tu jest troche w temacie i reszta nie koniecznie
Ale jest to niestety dosyc czesta przypadlosc,odstawisz sterydy wroci do normy tylko potrzeba czasu i cierpliwosci.

reklama
Oj ciąży mi i to bardzo wzięłam sobie taką tajemnice na całe życie, bardzo mi z tym ciezko
Popatrz na to też inaczej. Wzielas na całe życie radoski i troski z bycia mama. Zaznania bezwarunkowej miłości dziecka. Możliwości kształtowania małego człowieka. Dopełnienia rodziny. Ta tajemnica nawet jeśli ciąży to zobacz ile pozytywnych aspektów Ci przynosi. Bez tego Twój mąż nigdy by Tata nie został, a Ty Mamą. Dziecko nie będzie Was kochać za geny A za to kim dla niego jesteście.

Spokojnie [emoji6]sama punkcja jest bezbolesna, później poleżysz chwilkę i do domku odpoczywać [emoji8]
Spokojnie, nie masz się co bać:) Poodpoczywasz potem w domku, ja np. 3 dni się kiepsko czułam, a potem już normalnie. Najgorszy był wzdęty brzuch,ale ja zrobiłam błąd bo nie stosowałam diety i niestety nażarłam się zakazanych rzeczy (cukierki czekoladowe, trochę cięższego jedzenia). Proponuję lekkostrawną dietę, jakiś Netflix lub zaległości w czytaniu :)

To duzo komórek ;-) będą piękne zarodki. Uważaj bo możesz hiperke mieć, ale to lekarz będzie informował. Ja teraz miała 20 komórek i transfer był, ale czasem odwołują jak się rozkręca hiperstymulacja. Trzymam kciuki:)
Pytałam lekarza właśnie o to, czy z punktu " medycznego" widzi szanse na tą hiperke. Ale stwierdził, że na podstawie wyników badań nie widzi, aby była szansa na nią. A ciągał mnie prawie codziennie na wizytę...

To duzo komórek ;-) będą piękne zarodki. Uważaj bo możesz hiperke mieć, ale to lekarz będzie informował. Ja teraz miała 20 komórek i transfer był, ale czasem odwołują jak się rozkręca hiperstymulacja. Trzymam kciuki:)
A na podstawie wyników badań on widzi czy są szanse na hiperke? Również trzymam kciuki!

Na odchudzanie to trzeba znaleźć sport który będzie sie uwielbiać. 😊Wtedy ćwiczysz często i z przyjemnością ba nawet nie czujesz że ćwiczysz bo to dla Ciebie staje się forma spędzania czasu. Świetnie jeszcze jak się to robi razem bo się razem nakręca 😀
No nakreca !!!!!! Ja jak wrocilam z biegania to moialam takie endorfiny ze sie z tego wszystkiego na meza jeszcze rzucalam 😂 😂 😂 zawsze dodatkowo spalone kalorie a maz jaki zadowolony :p

Trzeba polubić siebie i już, jeśli czujesz się dobrze ze sobą to się nie odchudzaj! Mężowi daj kopa w dupę. Ja czuję się źle, wręcz nie mogę patrzeć w lustro. Mam plan taki aby zrobić badania , jeśli b da potrzebne leki to wezmę, plus dieta pudełkowa bo ja nie mam siły dla siebie oddzielnie gotować. Dziś robię bitki z cebulką , buraczki, kopytka....no kuwa nic dla mnie, dzieci lubią i mogą jeść.
Zjedz bitki i buraczki a kopytka zostaw ;) To juz jest dieta ;)

wywewnętrzaj się do woli! Po to jesteśmy, a nie tylko od leków, transferów i bet. Przynajmniej ja czuję, że to forum już dawno wyrosło z dzielenia się doświadczeniem tylko.... :) i bardzo dobrze, dla mnie to przystań i ostoja. PS. nie poczułaś się pieprzona, a zatem Fredzia Cię ewidentnie nie zadowoliła 🤪 🤭
ale ty zboczuch dzisiaj jestes ;) Coraz bardziej cie lubie 😂:p😘 Uwazaj na @fredka84 pewnie zaraz cie zaatakuje o zdjecia ;)

Ostatnia edycja:
Weeeeeź, coś o tym wiem :p Kiedyś uczyłam sie jeździć motorem (crossem) z moim mężem, bo on to kocha. No i trochę nie ogarniałam tego ale chciałąm to robić razem z nim:p. Jechaliśmy razem taką leśną drogą i on mnie wyprzedził, potem się ogląda a mnie nie ma. Mówił, że myslał że zawróciłam czy co. A ja leżałam w rowie, w takim dole po sadzonkach leśnych i się otrzepywałam😂. Kierownicę pokrzywiłam, ja całą brudna i dałam sobie spokój:p. Teraz sobie ćwiczę z you tubem:p
😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 on tez ma z toba wesoło ;) Kiedys moj kuzynek kupil sobie skuter - no i ja chcialam wyprobowac no i pomylilam w trakcie hamulec z gazem - wyobraz sobie jak lezalam w pokrzywach ;) Kuzyn zamiast na mnie to na skuter czy sie nic nie stalo ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry