reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie chciałam cię urazić, bardziej chodziło mi o to że można schudnąć w każdym wieku. Po prostu ciągły ruch plus mniejsze ilości jedzenia dają radę. Podobnie moja mama, schudła momentalnie na diecie dla cukrzyków. Osobiście uważam , że dieta oparta na niskim indeksie glikemicznym daje wspaniałe efekty. Jest dla mnie trudna, ponieważ nie jestem sama w domu, gotuje dla dzieci a one potrzebują innego odżywiania. Dieta cukrzycowa w ciążach sprawia że po pierwszej ciąży nie zostało ani grama do schudnięcia, teraz po drugiej (leżącej ciąży) został jakies 3-4 kg. Niestety po porodzie żarłam bez opamiętania i mam teraz kłopot.
potwierdzam u mnie tez zawsze dieta z niskim indeksem glikemicznym i mialam piekne 52 kg ;) To byla jedyna dieta na ktorej sie nie meczalam a wrecz sprawiala mi przyjemnosc ;) No i ruch, ruch i jeszcze raz ruch - on jest najlpeszy na wszystko i zupelnie za darmo ;)

reklama
Mielismy wybór kolor oczu waga wzrost, ale oboje z mężem mamy gr krwi 0+ więc tutaj nie było wiele kombinacji, najbardziej skupiliśmy się na gr krwi i kolor oczu nie było możliwości zobaczenia zdj jak dawca był dzieckiem tak jak jest w europen sperm bank, ale wiesz w tamtym momencie nie było dla nas to tak ważne chcieliśmy poprostu być rodzicami i w końcu zakończyć temat z klinikami lekarzami lekami poprostu zacząć żyć normalnie, moje przemyślenia zaczęły się dopiero teraz
Nie jestem w stanie nawet powiedzieć że wiem rozumiem co czujesz . Pewnie nikt kto przez to nie przechodzi nie jest wstanie w 100 % zrozumieć tego. Hormony zapewne nie pomagają kompletnie w tej sytuacji. Ale warto pogadać z kimś bo inaczej moze się to pogłębiać. A musisz dbać o dzidziusia Ale tez głównie o siebie. Będziesz potrzebowała dużo siły juz po urodzeniu 🤣 moze dac w kość . Ale może jak juz weźmiesz przytulisz to oszalejesz a jak zobaczysz jak maz bierze tuli to podwójnie oszalejesz 😘

no weeeeź🙏😂😂. Właśnie udaję, że silnie pracuję i ciulowo wyglądam taka uśmiechnięta przed komputerem😂
ja to się właśnie zastanawiam, jak Ty pracujesz? ja siedzę właśnie sobie w domu i się podśmiechuje co chwila i mąż co chwila, śmiejesz się ze mnie? :D A tak btw jakby co to powiedz, że tak cieszysz się, że tam pracujesz :D

A jaki brzunio ładny przy okazji pokazałas ;)
Pies od początku przytula się do brzucha, był czulszy niż test ciążowy, tak się gramolił do brzucha, że często na niego wchodził. Moja psina jest taka mądra, że jak mówię idziemy do wanny (żeby jego umyć) to idzie do łazienki i siedzi przy wannie, jak się kręci to mówię pokaż Pani co chcesz to siada pod lodówką, ma zegar w sobie bo sam wie kiedy są godziny jego spacerów 😂 to jak z nim nie gadać 😂

Wiesz ja zawsze kochałam wszystkie dzieci dzieci koleżanek kuzynek nie wyobrażałam sobie nie kochać takiego malucha więc i ta decyzja o dawcy dla mnie była prosta, ale jak widać życie bywa przewrotne najbardziej boli mnie to że w tym dziecku nie zobaczę cech mojego męża i cały czas z tyłu głowy będę mieć był dawca. Nie myślałam że stanę się taka osoba, u nas też była myśl o adopcji i teraz po tym co się że mną dzieje boję się że nie pokochałabym na maxa takiego obcego dziecka. Straszne to co mówię to są nie łatwe decyzję
Moze nie bedzie mialo genow Twojego meza,ale to on bedzie uczyl je jazdy na rowerze,pomagal w lekcjach,to on bedzie je tulil przy zabkowaniu.Po prostu to Twoj maz bedzie Wasze dziecko wychowywal,i jestem pewna ze bedzue je kichal najbardziej na swiecie i to ze moze i fizycznie nie bedzie podobne to bedzie JEGO dziecko.

Muszę wcześniej wstawać żeby być na bieżąco z wami 😆
Kurczę, zazdroszczę Ci... A ja właśnie postanowiłam odstawić alkohol... Całkowicie. Jutro też spotykam się z kumpelą, ale zamierzam być twarda 😉
Alkohol w ciąży będziesz odstawiać nie rób sobie teraz takiej krzywdy 🤪

Co do odchudzania to mój mąż się zawziął i zrzucił 8kg ciężko mu ale walczy dzielnie. Już do 100 dobijał przy wzroście 180 i jak ja go namawiałam to nie działało musiał sam dojrzeć. Pierwszy miesiąc zero słodyczy mąki i białego pieczywa plus bieganie po 20km tygodniowo i zaczęło spadać.

Szogun dzisiaj zachustowany, nie miał wyboru - śpi 😁

reklama
Nie chciałam cię urazić, bardziej chodziło mi o to że można schudnąć w każdym wieku. Po prostu ciągły ruch plus mniejsze ilości jedzenia dają radę. Podobnie moja mama, schudła momentalnie na diecie dla cukrzyków. Osobiście uważam , że dieta oparta na niskim indeksie glikemicznym daje wspaniałe efekty. Jest dla mnie trudna, ponieważ nie jestem sama w domu, gotuje dla dzieci a one potrzebują innego odżywiania. Dieta cukrzycowa w ciążach sprawia że po pierwszej ciąży nie zostało ani grama do schudnięcia, teraz po drugiej (leżącej ciąży) został jakies 3-4 kg. Niestety po porodzie żarłam bez opamiętania i mam teraz kłopot.
WIem, że nie chciałaś mnie urazić, przepraszam... Po prostu ciągle słyszę w domu, że jestem stara i gruba i reaguję trochę nadmiernie...

Do góry