reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dalej stoję na stanowisku takim ze ktos o tym powinien wspomnieć. Tak decyzje podejmuje lekarz po pick up. A czy ktoś powiedział Tobie ze jak nie będzie swiezaczka to za dodatkowymi opłatami będzie robiony z mrozaczka? Bo mi nie. Dla mnie procedura zaczyna się w 1DS i kończy kiedy dochodzi do transferu. Tak sa rozne warianty opcje okoliczności. I jak widać po Tobie czy po mnie mozna o tym wspomnieć. A nie tydzień po pick up dzwonić i mówić jak juz sa zarodki jak juz czkowiek jest na ostatniej proste.
Tez tak sadze,nie jestesmy do cholery w republice bananowej ,zeby kazdy robil co chce .

reklama
Dzisiaj minęło 9 dni od transferu. A betę robiłam wczoraj i już jest beta 58.
Jakaś beta tam może być ciążowa. A ilu dniowy zarodek - 3 dniowy? Bo jeżeli blastocysta i 9dni od transferu to trochę niska ta beta. Już ovitrell malusieńko powinno być.

Dalej stoję na stanowisku takim ze ktos o tym powinien wspomnieć. Tak decyzje podejmuje lekarz po pick up. A czy ktoś powiedział Tobie ze jak nie będzie swiezaczka to za dodatkowymi opłatami będzie robiony z mrozaczka? Bo mi nie. Dla mnie procedura zaczyna się w 1DS i kończy kiedy dochodzi do transferu. Tak sa rozne warianty opcje okoliczności. I jak widać po Tobie czy po mnie mozna o tym wspomnieć. A nie tydzień po pick up dzwonić i mówić jak juz sa zarodki jak juz czkowiek jest na ostatniej proste.
„ nie tydzień po pick up dzwonić i mówić “ nie kumam jaki tydzień po pick up? Zarodki hoduje się maks do 5 doby. A miałaś zapisaną godzine transferu? Zapisali Cię na transfer?

Aż dwa..?! Szalejesz kobieto:-) ja mam tak bliźniaki. A jakie zarodki transferowane? Betę to już możesz zrobić 6dpt powinno coś być. Chyba, ze wolisz spokoj duszy i czekasz do 26ego.
Kochana , ja chce jak najszybciej zrobić 😀chyba faktycznie zrobię wcześniej 😀dwa dwa, bardzo chciałabym bliźniaki 😀Zarodki 5 dniowe 3bb i 3 ba albo ab ( nie pamietam dokładnie )
U Ciebie wyszło już coś z bety 6dpt?

Kochana , ja chce jak najszybciej zrobić 😀chyba faktycznie zrobię wcześniej 😀dwa dwa, bardzo chciałabym bliźniaki 😀Zarodki 5 dniowe 3bb i 3 ba albo ab ( nie pamietam dokładnie )
Witaj. Ja wczoraj miałam kriotransfer też dwa kropki zabralam😍 do domu. I za dwa tygodnie beta

U mnie to się działo :-) 4dpt zrobiłam test z moczu, żeby mieć porównanie. Test wyszedł po czasie pozytywny ( powinna być jedna kreska). Myśle sobie co za gooowno teścik za 5 zł. 5dpt kupiłam taki drogi ;-) i wyszedł negatyw czyli zgodnie z planem. Ale jakoś chodził mi po głowie ten test 4dpt, ze może to nie pomyłka. 6dpt z rana zrobiłam ten test za 5zl bo jeszcze jedną sztukę miałam i wyszedł pozytywny po 3 min. Pojechałam tego dnia na krew beta 85 jak na ten dzień ogromna. Ogółem w 6dpt jak jest ok 20-30 to super ale to zależy od stopnia rozwoju zarodka. Czyli 6dpt betę możesz robic ja przy synu w tym dniu miałam 46 tez wysoką;-)

reklama
Do góry