reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam 33 tzn. Kończę w czerwcu 33 i chwilami mam myśli że już za stara jestem na pierwsze dziecko 😔 mąż ten sam rocznik tylko pół roku starszy 🙈 mam nadzieję że do 35 lat z pierwszym dzieckiem się wyrobię... Bo nie chciała bym później rodzic 😔

ja zaszłam w ciąży w wieku 33 lat a urodzę jak będe miała skończone 34 lata . dobry wiek

reklama
Też początkowo myślałam o tym żeby bo blisko ale... Albo dobrze albo blisko... Wolałam jeździć 270km w jedną stronę niż czuć że wybrałam słabsza klinikę, z mniejszymi możliwościami.. Teraz też zastanawiam się czy Invicta Gdańsk, Invimed Poznać czy może Gyncentrum Częstochowa a dodam że mieszkam pod Bydgoszcz 😁😁🙈🙈

ja lecze się w klinice Invicta Gdańsk a mieszkam blisko golubia-dobrzynia . jak zaczełam leczenie to kliniki w bydgoszczy nie mieli ,kilka razy byłam w bydgoszczy odac krew do badania jak miałam konsultacje telefoniczne . na dzień dzisiejszy nie zmieniła bym . lekarz u którego chodziłam na leczenie jest obecnie prowadzacym moja ciążę i nie zmieniam na razie . moze kiedyś zmienię lekarza prowadzacego . jestem w 4 miesiącu ciąży . Doktor Sieg .

Dla nas Wawa czy Gdynia jest okej jeszcze chociaz wiadomo Torun-Bydgoszcz rzut beretem, moja znajoma jest w zaawansowanej ciąży po in vitro w Invikcie i chwali doktorka itd ale ceny w Invicta Bydgoszcz są koszmarne muszę przyznać bo wczoraj tak polukałam troche, a Wy jesteście już po 1 wizycie w Gamecie?

ja się lecze w invicta Gdańsk bo jak zaczełam to w bydgoszczy nie mieli oddzału . nie zmieniła bym zdania . lekarz u którego sie leczyłam jest obecnie lekarzem prowadzącym moją ciążę . doktor Sieg . mieszkam blisko golubia-dobrzynia .

ja się lecze w invicta Gdańsk bo jak zaczełam to w bydgoszczy nie mieli oddzału . nie zmieniła bym zdania . lekarz u którego sie leczyłam jest obecnie lekarzem prowadzącym moją ciążę . doktor Sieg . mieszkam blisko golubia-dobrzynia .
Cześć, dziękuję Ci za odpowiedź:) czy mogę zadac pytanie na priv?

Czy po transferze miałyscie jakieś objawy,że zarodek się zagnieżdża ?
Mnie strasznie bolą piersi ,brzuszek tak delikatnie,ale piersi okropnie czuje.
Czy to mogą tak boleć, od Progesteronu i estridolu.Progesteronu miałam w 3 dpt ponad 12,40 ng/ml.
nie wiem jak ja wytrzymam do wtorku ,żeby zrobić druga betę 😊

Czy to mogą tak boleć, od Progesteronu i estridolu.Progesteronu miałam w 3 dpt ponad 12,40 ng/ml.
Jedne z nas czuja inne nie.Niekiedy te bole sa spowodowane lekami.Mnie np.piersi wogole nie bolaly,nie odczuwalam ich nuc a nic nawet teraz.Natomiast w 4 dniu po transferze tak mnie bolal brzuch tak mocniej niz na okres ze nie moglam sie ruszyc.I ten bol utrzymywal sie przez kilka dni.Transfer zakonczony ciaza😁

U mnie zero objawów, bólu brzucha czy piersi i się udało 😁

To widzę, że nie tylko ja wyczekuje z utęsknieniem na wtorek [emoji85] też mam weryfikację. A objawy to już sama nie wiem, czy to objawy czy moja głowa [emoji1745] a może leki. Piersi są może trochę inne, ale to właśnie może być działanie leków, bo 3dpt miałam progesteron 43. Pierwszy raz w życiu służy mi się weekend [emoji85]
nie wiem jak ja wytrzymam do wtorku ,żeby zrobić druga betę [emoji4]

To widzę, że nie tylko ja wyczekuje z utęsknieniem na wtorek [emoji85] też mam weryfikację. A objawy to już sama nie wiem, czy to objawy czy moja głowa [emoji1745] a może leki. Piersi są może trochę inne, ale to właśnie może być działanie leków, bo 3dpt miałam progesteron 43. Pierwszy raz w życiu służy mi się weekend [emoji85]
Nie wiem czy jutro nie zatestowac w innym laboratorium,bo w tym nie mogłam zrobić poziomu estradiolu. W drugim może będą mieli to badanie.
To u mnie będzie 5 dpt,bym zobaczyła czy coś się zmieni w becie.
Ja byłam w jednej ciąży już, .I wtedy też bardzo mocno bolały piersi.

reklama
U mnie we wtorek 7dpt.
Ja już też raz byłam, ale zakończyło się poronieniem w 9tc. Wtedy pierwsza jakąkolwiek zmiana to były widoczne żyły na piersiach. Ale nie biore tego za pewny obiad, tylko Beta prawdę powie...
Nie wiem czy jutro nie zatestowac w innym laboratorium,bo w tym nie mogłam zrobić poziomu estradiolu. W drugim może będą mieli to badanie.
To u mnie będzie 5 dpt,bym zobaczyła czy coś się zmieni w becie.
Ja byłam w jednej ciąży już, .I wtedy też bardzo mocno bolały piersi.

Do góry