reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
kwestia priorytetów :)też uważam że 29-32 jest optymalnym wiekiem,bo organizm jeszcze ok A już trochę się i popracowało i pozylo. No ale życie swoje przecież, kwestia kiedy się spotka partnera, kiedy ma się poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji względnej. To już szczerze nie jest zależne od wieku i dla niektórych to może być 40 np.
Ja mam 33 tzn. Kończę w czerwcu 33 i chwilami mam myśli że już za stara jestem na pierwsze dziecko 😔 mąż ten sam rocznik tylko pół roku starszy 🙈 mam nadzieję że do 35 lat z pierwszym dzieckiem się wyrobię... Bo nie chciała bym później rodzic 😔

Też początkowo myślałam o tym żeby bo blisko ale... Albo dobrze albo blisko... Wolałam jeździć 270km w jedną stronę niż czuć że wybrałam słabsza klinikę, z mniejszymi możliwościami.. Teraz też zastanawiam się czy Invicta Gdańsk, Invimed Poznać czy może Gyncentrum Częstochowa a dodam że mieszkam pod Bydgoszcz 😁😁🙈🙈
Nie no wiadomo, że jak sie bardzo chce to nawet i do Czech mozna wyjechac. Ja mam koleżankę, która byla w Invicta Bydgoszcz ale ta placowka robi inseminacje, pickupy i transfery w Invicta Gdańsk:) w kwietniu rodzi dzidzię i jest mega mega zadowolona tylko wiesz, jej mąż źle sie prowadzil tzn zła dieta bo nie jedzą w domu, alko i papierosy, parametry nasienia obniżone przez styl życia a nie choroby lub Bog wie co, z takimi parametrami jak mieli mogliby robić inseminacje więc ciężko tu o obiektywizm.
Ja jestem na etapie takim, ze czekamy na 1 wizyte w Bydzi a gdyby coś to i tak wszystko w Gdańsku:)

Ja mam 33 tzn. Kończę w czerwcu 33 i chwilami mam myśli że już za stara jestem na pierwsze dziecko 😔 mąż ten sam rocznik tylko pół roku starszy 🙈 mam nadzieję że do 35 lat z pierwszym dzieckiem się wyrobię... Bo nie chciała bym później rodzic 😔
wiesz ja też nie chciałam, ale wyszło jak wyszło. teraz byle 2 się udało do 40.:)

A co ha mam powiedziec?W marcu koncze 38 i w czerwcu rodze pierwsze dziecko

Kochanie wyrobisz się, zobaczysz że sie ułoży. U nas nie zapowiada się na biologiczne dziecko męża a mam 25 lat, nie wiem sama co mam myśleć, to jest tak cholernie ciężki temat.

Nie no wiadomo, że jak sie bardzo chce to nawet i do Czech mozna wyjechac. Ja mam koleżankę, która byla w Invicta Bydgoszcz ale ta placowka robi inseminacje, pickupy i transfery w Invicta Gdańsk:) w kwietniu rodzi dzidzię i jest mega mega zadowolona tylko wiesz, jej mąż źle sie prowadzil tzn zła dieta bo nie jedzą w domu, alko i papierosy, parametry nasienia obniżone przez styl życia a nie choroby lub Bog wie co, z takimi parametrami jak mieli mogliby robić inseminacje więc ciężko tu o obiektywizm.
Ja jestem na etapie takim, ze czekamy na 1 wizyte w Bydzi a gdyby coś to i tak wszystko w Gdańsku:)
Trzymam kciuki aby również i Tobie się w Bydgoszczy powiodło i oczywiście proszę o relacje i opinie 😎😁😁

reklama
chyba zawsze jest wyzwaniem:) ale fakt, jest lżej jak dziecko starsze jest już w miarę samodzielne. Dlatego tak się utarło że różnica 3 lat jest spoko. Ale ja nie mam tyle czasu już.
Ja mam 3 lata i 2 miesiace roznicy. Nie wyobrażam sobie miec mniej. Glownie ze wzgledu na to, ze 2 latek naprawde jeszcze potrzebuje mamy.

Do góry