reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Warszawskie cuezarne wiecie ze jest cos takiego jak wyprawka dla malego Warszawiaka?ja sie wlasnie dowiedzialam i tam sa super rzeczy m.in.kosz mojrzesza,kocyk,recznik
I już wiadomo dlaczego z innych miasteczek dziewczyny chcą rodzić w Warszawie.

W Krakowie też jest ale raczej taka symboliczną bodziak, czapeczka, kocyk książeczka i karta do biblioteki 😃 nie mniej urocze ☺️

reklama
Ale trzeba rozliczac sie w Wawie ot takue rodzenie samo nie wystarczy😉
No my mieliśmy refundację z Wawy in vitro. Niestety okoliczne miejscowości jak Wesola, Ząbki itp już nie mają bo kasa nie idzie do Wawy z podatków. Ja męża wyślę niech załatwia :-) dwa kosze Mojżesza :-) a potem łóżeczka kupię. Zatem Wawa da jak Ty dasz w podatkach :-)

No my mieliśmy refundację z Wawy in vitro. Niestety okoliczne miejscowości jak Wesola, Ząbki itp już nie mają bo kasa nie idzie do Wawy z podatków. Ja męża wyślę niech załatwia :-) dwa kosze Mojżesza :-) a potem łóżeczka kupię. Zatem Wawa da jak Ty dasz w podatkach :-)
Zgadza sie.My tez mielismy refundacje invitro chociaz nas nikt nie sprawdzal tak na slowo honoru😉bo powiedzieli ze to nie lezy w obowiazku kliniki mnie sprawdzac tylko jak misto sie upomni to wowczas.Ja to sie ciesze na ten kosz Mojzesza i jyz nie martwie sie w czym corke umieszczac w salonie😁👍

Karmienie piersią raczej wyklucza transfer, no i minimum rok po CC.
A ja znowu słyszałam ze jeśli było CC to następny transfer może być za 9 miesięcy, o tym, że minimum rok też w sumie słyszałam. Kurde ja byłam tak nastawiona na poród naturalny, a tu mały obrócił się główka do góry w 34tc i dziś mam 37 tc i niestety nie odwrócił się główka w dół 😔

A ja znowu słyszałam ze jeśli było CC to następny transfer może być za 9 miesięcy, o tym, że minimum rok też w sumie słyszałam. Kurde ja byłam tak nastawiona na poród naturalny, a tu mały obrócił się główka do góry w 34tc i dziś mam 37 tc i niestety nie odwrócił się główka w dół 😔
Może się jeszcze obróci 🙃 trzymam kciuki za to. A poza tym, slyszlslam o jakimś przekręcaniu przez położna dziecka, ale chyba budzi to wątpliwości różne a i nie zawsze się udaje.

reklama
Do góry