reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Warszawskie cuezarne wiecie ze jest cos takiego jak wyprawka dla malego Warszawiaka?ja sie wlasnie dowiedzialam i tam sa super rzeczy m.in.kosz mojrzesza,kocyk,recznik
I już wiadomo dlaczego z innych miasteczek dziewczyny chcą rodzić w Warszawie.

W Krakowie też jest ale raczej taka symboliczną bodziak, czapeczka, kocyk książeczka i karta do biblioteki 😃 nie mniej urocze ☺️

reklama
Ale trzeba rozliczac sie w Wawie ot takue rodzenie samo nie wystarczy😉
No my mieliśmy refundację z Wawy in vitro. Niestety okoliczne miejscowości jak Wesola, Ząbki itp już nie mają bo kasa nie idzie do Wawy z podatków. Ja męża wyślę niech załatwia :-) dwa kosze Mojżesza :-) a potem łóżeczka kupię. Zatem Wawa da jak Ty dasz w podatkach :-)

No my mieliśmy refundację z Wawy in vitro. Niestety okoliczne miejscowości jak Wesola, Ząbki itp już nie mają bo kasa nie idzie do Wawy z podatków. Ja męża wyślę niech załatwia :-) dwa kosze Mojżesza :-) a potem łóżeczka kupię. Zatem Wawa da jak Ty dasz w podatkach :-)
Zgadza sie.My tez mielismy refundacje invitro chociaz nas nikt nie sprawdzal tak na slowo honoru😉bo powiedzieli ze to nie lezy w obowiazku kliniki mnie sprawdzac tylko jak misto sie upomni to wowczas.Ja to sie ciesze na ten kosz Mojzesza i jyz nie martwie sie w czym corke umieszczac w salonie😁👍

Karmienie piersią raczej wyklucza transfer, no i minimum rok po CC.
A ja znowu słyszałam ze jeśli było CC to następny transfer może być za 9 miesięcy, o tym, że minimum rok też w sumie słyszałam. Kurde ja byłam tak nastawiona na poród naturalny, a tu mały obrócił się główka do góry w 34tc i dziś mam 37 tc i niestety nie odwrócił się główka w dół 😔

A ja znowu słyszałam ze jeśli było CC to następny transfer może być za 9 miesięcy, o tym, że minimum rok też w sumie słyszałam. Kurde ja byłam tak nastawiona na poród naturalny, a tu mały obrócił się główka do góry w 34tc i dziś mam 37 tc i niestety nie odwrócił się główka w dół 😔
Może się jeszcze obróci 🙃 trzymam kciuki za to. A poza tym, slyszlslam o jakimś przekręcaniu przez położna dziecka, ale chyba budzi to wątpliwości różne a i nie zawsze się udaje.

reklama
Do góry