reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dla mieszkańców:( a my nie mieszkamy w BDG :(

Ah szkoda ! Jakie to głupie jest, że w jednym miejscu można w drugim nie

Chciałam pomoc wyszło jak zwykle :(

Każde miasto powinno mieć refundacje a nie dzielą na lepszych i gorszych.

A wiecie co mój dr mówi? Boi się że zabiorą in vitro ... :unsure::unsure::unsure::unsure:

reklama
Dla mieszkańców:( a my nie mieszkamy w BDG :(
W Bydgoszczy Invicta ma laboratorium??? Wykonują punkcje na miejscu. Weszłam na ich stronę.....tam jest szefem prof. on przyjeżdża na wizyty? Drugi z medyków to ginekolog z Inowrocławia, długo on tam pracuje? Jakos Bydgoszczy nie kojarzę z dobrym zapleczem medycznym jeśli chodzi o niepłodność.

No dobrze to podsumowałaś.. i wybór nadal powinien być rodziców nie Kaczyńskiego ani tej bandy klerofanatykow. Mam zdrowego i cudownego chłopca, z tyłu głowy mam chorobę meza siostry, jego pierwsza żona byla w ciąży z dziewczynka która obumarła w łonie bardzo późno, wtedy badan genetycznych się nie robiło. Mam wiec poczucie ze chłopcy są u nas zdrowi a dziewczynki... do tego ja poronilam rok temu,myślę powodu wady genetyczne, to była wczesna blastocysta wiec tez statystycznie bardziej prawdopodobne ze plec żeńska. Pragnę zdrowego dziecka a w przypadku płci męskiej jest to u nas bardziej prawdopodobne
To trzymam kciuki za chłopca, albo za zdrową dziewczynkę co masz mieć lepiej niż JA:-) u mnie się już robi różowo cholercia... Babcia już szaleje i znajduje na ciuchach ubranka. Ja to się boje, ze dziewczyny będą miały charakter po mnie i już w domu się wszyscy pozabijamy :-)

To ja w wieku 34 lat podchodząc do in vitro miałam 1,19 i fsh chyba 14 ( to pamiętam bo do 15 była refundacja leków), ale moje hormony tak skakały a nie miałam żadnych dolegliwości okres jak w zegarku tylko w jednym miesiącu mi się rozregulował i miałam 2razy, ale to przez zmianę klimatu.
Gdy było u mnie fsh było chyba 8-7 ... jeszcze zaczekam chwilę, skończę karmić piersią i wtedy wszystko się okaże.

12mln to jest słabe nasienie? morfologia kiepska, ale morfologia nie przekłada się na jakość plemników. Tu można spokojnie separacje robic. Czy jest ruch A? Najszybszy postępowy? Bo jeżeli jest to są lekko obniżone parametry nasienia. Co do Novum to oni nie ogarniają czynnika męskiego. Mieliscie IMSI? Czy tylko ICSI? Transferowanie zarodków w 3 dobie to moim zdaniem naciągactwo. Są na to badania chociażby skuteczności transferów 3 dniowych zarodków a 5 dniowych. Ale to jest częsta praktyka Novum zamiast hodować do 5 doby transferują czasem w 2 dobie. Kasa jaka wydasz na transfery to czasem 1/2 drugiej procedury in vitro. W mojej klinice standardem jest transferowanie w 5 dobie. Nawet jest to bardzo istotne przy morfologii zarodków. A i mrożą się lepiej wielokomórkowe twory jak blastocysty lepiej, niż 4 czy 8 bladtomerowe zarodki.
Robią też w 3 i 5 dobie, mi lekarz mówił, że wszystko zależy od sytuacji pary i ilości zarodków. Robią ICSI, IMSI a czy FAMSI to nie wiem bo tyle pamiętam z papierów. Niestety jak wszędzie trzeba być dobrze przygotowanym i o wszystko pytać, ktoś kiedyś na forum pisał, że w jakiejś klinice nie praktykują zapłodnienia pół na pół różnymi metodami przy jednej procedurze, u nas od razu dr powiedział, że jak będzie 5kom to tak zrobią, ale ja już byłam po 8latach bardzo obeznana to się pytałam o wszystko. Wiesz ja to się akurat cieszę, że u nas była decyzja o transferze w 2dobie bo pobrali mi tylko 1kom i od razu zrobili ICSI, zmianę podłoża i być może dzieci temu czekam na syna bo w 5dobie mogło by go nie być.

W Bydgoszczy Invicta ma laboratorium??? Wykonują punkcje na miejscu. Weszłam na ich stronę.....tam jest szefem prof. on przyjeżdża na wizyty? Drugi z medyków to ginekolog z Inowrocławia, długo on tam pracuje? Jakos Bydgoszczy nie kojarzę z dobrym zapleczem medycznym jeśli chodzi o niepłodność.
W Bydgoszczy jest labolatorium, badania na miejscu czy to z krwi czy nasienia, czy biocenoza lub drożność. Punkcja, transfer, inseminacje w Gdańsku sa przeprowadzane. W Bydzi przyjmuje tylko i wyłącznie Dr Augustyniak, który jest ginekologiem innego lekarza nie ma tam na daną chwilę. Znajoma jest po iv, ja tez sie dowiadywalam takze na dzien dzisiejszy tak to się u nich prezentuje :)

Ruch postępowy 14%, ruch całkowity 23% tylko a wszystkich było 28 mln. Mieliśmy ICSI, transferowany zaledwie dwudniowy sześciokomórkowy, natomiast Ty piszesz, że 3 dniowy to jest naciągactwo, jestem trochę w szoku, ale być może, a może na pewno kasa się musi im zgadzać. Cała procedura z lekami, badaniami prawie 20 tysięcy, wszystko 100% płatne.
a nie łapiecie się na dofinansowanie miejskie i refundacje leków? Jeszcze w lipcu była refundacja leków jeżeli Fsh było poniżej 15.

Ah szkoda ! Jakie to głupie jest, że w jednym miejscu można w drugim nie

Chciałam pomoc wyszło jak zwykle :(

Każde miasto powinno mieć refundacje a nie dzielą na lepszych i gorszych.

A wiecie co mój dr mówi? Boi się że zabiorą in vitro ... :unsure::unsure::unsure::unsure:
No co Ty kochana! Masz jakies info to soe dziel, nie da rady tez nie problem:) nie takierzeczy trzeba w życiu przeskakiwac ;*

No co Ty?! :( jak tak zrobią to sie pakuje i wypierdzielam z tego kraju...

reklama
Mówiłam :p proszę o dopisanie daty moich urodzin bo mnie nie ma :p dzień kobiet 8 marca :p

Mówisz zamieniasz mnie na fajniejszy model tak ? ? :p

W Bydgoszczy z tego co widzę dostali dofinansowanie do in vitro ! weź się zakręć ! Ale to dali w Gamecie i w Zdrówko z tego co czytam ;)

Dostałabyś 5 tys !

Jak się zdecydujecie to możecie podchodzić normalnie (jak się Wam spieszy) i w tym samym czasie na kwalifikacji złożyć wniosek do UM o dofinansowanie. Rozpatrują do miesiąca i potem przy kolejnym in vitro masz już mniejszy koszt ;)

Myślę, że to sporo kasy. Przegadaj to z chłopem :D jak chcesz - nie zmuszam :p :p

Kochana zobaczysz ze i tak transfer będziemy miały w tym samym czasie. Nie wierze w to ze bede mieć na świeżo... Więc dopiero gdzieś w maju najwcześniej w takim razie poczekam na Ciebie ❤️

Do góry