reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ciocia bardzo. Źle. Sie czuła, drętwiała. Jej ręka, dostała gorączki która nie mogła spaść...
Chyba w 4 dzień po szczepieniu puściła... Ogólnie czuła się bardzo źle... Powiem tak dziś to był ten 1 raz w roku jak rozmawiałam z moim tata (nie mamy kontaktu ze sobą) i uwierz mi ze mimo tego co mi zrobił, że miałam zrabane dzieciństwo przez niego, to go prosiłam żeby się nie szczepił... Boje się o niego mimo wszystko. Kocham go bo jest moim ojcem mimo wszystko ( chodź gdybym mogła wybrać sobie ojca napewno on by nim nie został) i to dzięki niemu jesyem i chodzę po tym świecie... I wiesz co mi powiedział... Ze jego Pani dr. Również odradza szczepień... Ze za mało badań zostało wykonanych... Szczepiąc się nie masz pewności czy Ci się nic nie stanie, a wręcz przeciwnie jeśli coś Ci się stanie nikt nie ponosi za to odpowiedzialności bo szczepisz się dobrowolnie.... Ja być może się zaszczepię, ale. Jeszxze nie teraz, za kilka lat... Niech pierw zrobią dokładne badania.... A nie wstrzykują ludzia nie wiadomo co i jak coś się stanie to nie ich wina...
Co lekarz to opinia... Mój znajomy lekarz mówi że ta szczepionka od 10 lat jest badana tylko teraz te badania zostały przyspieszone. On zaleca szczepienia sam sie zaszczepić jego żona tez lekarka również. .

reklama
O kurczę niezle... No ale nic, pójdziesz zbadaja Cie cos zapodadza i bedziesz spokojniejsza. Wcześniej lekarz, położna nie zwróciła uwagi na to że nie zmieniasz wagi jak rozumiem..chociaz nie wiem czy ma to znaczenie. Ja też mało tyje i pytam co wizyta położnych czy to ok i każą sie nie czepiać swojej wagi..
Trzymam kciuki. Pisz na bieżąco co i jak.
Ty miałaś termin na sam początek kwietnia Nie? Bo my mamy Różnic a w wieku ciazy chyba tydzien
Niooo u nas dokladnie tydizne roznicy jestes do przodu ;) Ale ty tez ze wzgledu na blizniaki masz wczesniej cesarke ;) oczywiscie znowu sie go pytalam o CC to mi tak dziwnie dzisiaj odpowiedzial ze nie oszukujmy sie jest to powazna operacja, ryzyko zawsze jest ale ststystyka stoi po Pani stronie. I znowu mam schize ;) Na razie zle sie czuje - jak sie pytalam o wage to tym mi sie nie kazali przejmowac. W szpuitalu maja zrobic jakis wymaz, crp i cosw jeszcze beda robic - zobaczymy ;)

Niooo u nas dokladnie tydizne roznicy jestes do przodu ;) Ale ty tez ze wzgledu na blizniaki masz wczesniej cesarke ;) oczywiscie znowu sie go pytalam o CC to mi tak dziwnie dzisiaj odpowiedzial ze nie oszukujmy sie jest to powazna operacja, ryzyko zawsze jest ale ststystyka stoi po Pani stronie. I znowu mam schize ;) Na razie zle sie czuje - jak sie pytalam o wage to tym mi sie nie kazali przejmowac. W szpuitalu maja zrobic jakis wymaz, crp i cosw jeszcze beda robic - zobaczymy ;)
Ja mam juz termin za 4 .tygodnie! Schiza tez caly czas.
Dawaj znaka ze szpitala

Pomocy yyy Dziewczyny powiedzcie mi czy jak lekarz przepisał
Rano genapeptyn a wieczorem Menopurem i przez przypadek wieczorem zamiast menopuru wzięła dziewczyna ten pierwszy ale jak się skapla. To już normalnie menopur to czy rano ma znów ten genapeptyn brac czy już sobie darować? W sumie dziś wzięła omyłkowo 2 dawki

U mnie nie najlpiej ;( Natalka na USG bardzo ładnie wszystko wedlug norm, wszystkie przeplywy bardzo ładnie ale podobno moje wyniki sa paskudne ;( Jutro musze isc do szpitala na jeden dzien porobic jakies badnia. Bardzo go maartwia plytki krwi no i nie zwrocilam uwagi ze w moczu jest duzo glukozy a przeciez z krwi jest ladna. Ja od miesiaca nie przytylam nawet 1 kg - naszczescie Natalka ladnie przybiera na wadze. Najprawdopodobniej mam jakas infekcje do tego ten wiecznie zatkany nos. Wyniki tak sie zaczely sraa...c po covid ;( No nic zobaczymy jutro - oczywiscie swoje wyplakalam bo sie bardzo martwie. Wypytalam sie dzisiaj o cesarke to powiedzial ze napewno bedziemy dazyc do tego zeby ja zrobic przed terminem wlasnie ze wzgledow medycznych - juz nie wnikalam tj na jakies dwa tygopdnie albo tydzien przed terminem - wszystko zalezy od sytuacji. Szyjka macicy bardzo ladna. Wizyty teraz juz co dwa tygodnie bo jak powiedzial trzeba mnie teraz bardzo pilnowac.
Faktycznie glukozy nie powinno być w moczu, zwłaszcza w duzych ilościach . Choc ostatnio moja córka podczas infekcji miała glukozę w moczu, ale badanie było podczas wysokiej gorączki.
Robisz sobie badania cukru po posiłkach? Zrób jeśli masz glukometr. Jesli to cukrzyca to często jeszcze pojawiają się ketony w moczu .
Nie martw się na zapas, w ciąży często cis się dzieje, niekoniecznie zaraz będzie źle, z reguły do obserwacji.

Pomocy yyy Dziewczyny powiedzcie mi czy jak lekarz przepisał
Rano genapeptyn a wieczorem Menopurem i przez przypadek wieczorem zamiast menopuru wzięła dziewczyna ten pierwszy ale jak się skapla. To już normalnie menopur to czy rano ma znów ten genapeptyn brac czy już sobie darować? W sumie dziś wzięła omyłkowo 2 dawki
Śpicie????? Ponawiam pytanie bo. Dziewczyna włosy z głowy już rwie 🙈 a zastrzyk ma wziąść o 5 rano i jie wie co robić

Dziekuje za odpowiedź, ciagle sie zastamawiam... Mąż naciska że lepiej wczesniej niż później... chyba pojde.
Ja się szczepiłam i to przy karmieniu piersią. Zgadnij co zaznaczyłam przy okienku o kp🙊wiem w piekle będę się smażyć, hehe. Mąż właśnie ma covid, bardzo łagodnie przechodzi. Teraz mam kłopot ponieważ czeka mnie druga dawka , pewnie trochę ja opóźnie.

Badania wstępne wskazują na silniejsza reakcje organizmu jeśli już wcześniej ktoś chorował na covid. Zastanawiają się teraz czy aby na pewno osoby te potrzebują drugiej dawki.
Jeśli jesteś przed stymulacją przemyśl sobie wszystko na spokojnie. Jeśli po drugiej dawce bywają reakcje w postaci wysokiej gorączki to nie wiem czy bym się szczepiła?
Jaką szczepionką będziesz się szczepić?

Śpicie????? Ponawiam pytanie bo. Dziewczyna włosy z głowy już rwie 🙈 a zastrzyk ma wziąść o 5 rano i jie wie co robić
Dlaczego zastrzyk musi brać o 5 rano? Spokojnie może później, niech zadzwoni do lekarza. Ja brałam najpierw rano, potem w południe a na końcu wieczorem i nic złego się nie stało. Na pewno jeden na dobę powinna sobie zapodać.

reklama
Dlaczego zastrzyk musi brać o 5 rano? Spokojnie może później, niech zadzwoni do lekarza. Ja brałam najpierw rano, potem w południe a na końcu wieczorem i nic złego się nie stało. Na pewno jeden na dobę powinna sobie zapodać.
Ale przez przypadek wzięła 2 w tym samym dniu 🙈 to ten żeby zbyt wcześnie nie dojrzały... Moze pomyliła w rozpaczy nazwę 🙈

Do góry