reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Tak przegladam czelusci Internetu w poszukiwaniu co moglabym jeszcze sprawdzic jak i tak czekam na wizyte u mojego lekarza. I znalazlam, ze kobietom przy dwoch nieudanych transferach robi sie biopsje endometrium. Dodatkowo jest takie cos jak "endometrial scratching", ktory wykonuje sie w miesiacu poprzedzajacym transfer w celu kontrolowanego uszkodzenia błony sluzowej. Ma to pomoc w zagniezdzieniu sie zarodka. Czy ktoras z Was o tym slyszala? Albo robila? Twierdza, ze dwukrotnie zwieksza szanse na zagniezdzenie sie...
I dodatkowo, myślicie zeby robic juz badania immunologiczne czy czekac co powie moj lekarz prowadzacy? A jak tak to od czego zaczac? Po kolei wszystko czy jednak jakiejs konkretnej kolejności?

reklama
On to się powinien w łeb walnąć :( tak mowilam wszystko,nie wiem jaka bo ten oszolom nie powiedział nic, i tak na 1 wizycie nie będę miała stymulacji - tak mi sie wydaje, że to tak szybko nie działa. Tez myślę, żeby zaczekać ale jak w tym marcu gin z kliniki mi zrobi usg a tam nadal ani dobrego pecherzyka i jakaś torbiel to znowu sie to w czasie przedłuży więc może lepiej iść do jakiegoś innego co z tym cos zrobi...
Ja bym czekala na wizyte w klinice. Mnie tak nastraszyl lekarz, ktory robil mi usg piersi. Ze mam torbiele, ze jest ich sporo i w ogole. Ja cala w strachu, oczywiście od razu w glowie ze rak, ze co to bedzie. Poszlam do lekarza zajmujacego sie piersiami i co sie okazalo? Ze to nie torbiele a kanaliki mlekowe. Ze lekarz co robil usg nie przekrecil glowicy usg i widzial koncowki tych kanalikow....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Wszystko dobrze sie skończylo, ale ile stresu sie najadlam to moje.

received_1588498728015604.jpeg
received_1588498728015604.jpeg

Nie wiem dziewczyny ja tu widzę u mnie dwa pęcherzyki a nie jeden co ma 3 cm, jeszcze obok jest jakieś małe coś... czy mam zwidy?

Ja bym czekala na wizyte w klinice. Mnie tak nastraszyl lekarz, ktory robil mi usg piersi. Ze mam torbiele, ze jest ich sporo i w ogole. Ja cala w strachu, oczywiście od razu w glowie ze rak, ze co to bedzie. Poszlam do lekarza zajmujacego sie piersiami i co sie okazalo? Ze to nie torbiele a kanaliki mlekowe. Ze lekarz co robil usg nie przekrecil glowicy usg i widzial koncowki tych kanalikow....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Wszystko dobrze sie skończylo, ale ile stresu sie najadlam to moje.
Konowały jednym słowem...

On to się powinien w łeb walnąć :( tak mowilam wszystko,nie wiem jaka bo ten oszolom nie powiedział nic, i tak na 1 wizycie nie będę miała stymulacji - tak mi sie wydaje, że to tak szybko nie działa. Tez myślę, żeby zaczekać ale jak w tym marcu gin z kliniki mi zrobi usg a tam nadal ani dobrego pecherzyka i jakaś torbiel to znowu sie to w czasie przedłuży więc może lepiej iść do jakiegoś innego co z tym cos zrobi...
Podejrzewam że to czynnosciowa torbiel ( ja jak taka miałam to w tym miesiącu nie było owulacji)
Taka torbiel zazwyczaj wchłania się z 1 cyklem - poszła bym na wizytę w przyszlym miesiącu. Czasem jest bardziej upierdliwa i potrzebuje kilku miesięcy by się wchłonąć.
Endometrialna nie znika Ale to już zapowiada chorobę ( nie będziemy zakładać najgorszego )

Podejrzewam że to czynnosciowa torbiel ( ja jak taka miałam to w tym miesiącu nie było owulacji)
Taka torbiel zazwyczaj wchłania się z 1 cyklem - poszła bym na wizytę w przyszlym miesiącu. Czasem jest bardziej upierdliwa i potrzebuje kilku miesięcy by się wchłonąć.
Endometrialna nie znika Ale to już zapowiada chorobę ( nie będziemy zakładać najgorszego )
To chyba czynnościowa bo na kartce mam, że pęcherzyk 3cm... a i przypominam sobie, że mowil,że nie w każdym cyklu musi pęknąć i ta nie pękła... że czasami tak sie zdarza

To chyba czynnościowa bo na kartce mam, że pęcherzyk 3cm... a i przypominam sobie, że mowil,że nie w każdym cyklu musi pęknąć i ta nie pękła... że czasami tak sie zdarza
No endometrialna nie wygląda ( tamta ma w środku jakby płyn) .
Ale ja Cię nie zdjagnozuje 😉
Wygląda mi to na zwykłą czynnością którą za miesiąc zniknie 😁

reklama
Do góry