A ja bym zaje. bała suke!!
reklama
Niestety w całym Krakowie już są, na każdym kroku
Dobrze że nie mieszkam w Polsce bo bym siedziała w więzieniu przez tych idiot. ów
nieagatka
Fanka BB :)
Dokladnie.Większość popierających PiS nie ma żadnych poglądów, interesuje ich tylko kasa wpadająca co miesiąc do portfela. Nie rozumieją nawet, że rząd nie daje, bo przecież nie ma własnych pieniędzy... To co dopiero mają rozumieć światopogląd czy naukę...
Dziewczyny, szkoda nerwów.
Mój mąż ma ultrakatolicką rodzinę. Jak słyszą, że jak ktoś mówi o invitro to padają słowa i opinie rodem z plakatów godek (celowo z małej litery).
Pogląd się zmienia jak sprawa zaczyna dotyczyć ich samych albo kogoś z ich najbliższej rodziny. Wtedy invitro zmienia się w nowoczesną medycynę.
Głupieję już od tej immunologii.
Miała mi babeczka endokrynolog przepisywać ale zapisałam się na konsultację immunologiczną, powiem facetowi jak sprawa wygląda i niech przepisuje badania. A w między czasie klepie termin do Paśnika.
Na razie na mojej liście są:
Antykoagulant tocznia
P / ciała p.beta 2 glikoproteinie IgG
P / ciała p.beta 2 glikoproteinie IgM
P / c p. kardiolipinowe IgG
P / c p. kardiolipinowe IgM
P / ciała p. plemnikowe (to chyba nie jest badanie PTC?)
P / ciała p. łożyskowe
Test CBA
Test IMK
ANA 1
ANA 2
Test LCT
Helicobacter pylori
Na tej liście są KIR-y?
Coś byście jeszcze dopisały? Chodzi o takie badania podstawowe, żeby nie iść z pustymi rękami do Paśnika (badania tarczycowe, krzywe insulinowe/cukrzycowe mam. Kariotyp i trombofillia się robi).
Mój mąż ma ultrakatolicką rodzinę. Jak słyszą, że jak ktoś mówi o invitro to padają słowa i opinie rodem z plakatów godek (celowo z małej litery).
Pogląd się zmienia jak sprawa zaczyna dotyczyć ich samych albo kogoś z ich najbliższej rodziny. Wtedy invitro zmienia się w nowoczesną medycynę.
Głupieję już od tej immunologii.
Miała mi babeczka endokrynolog przepisywać ale zapisałam się na konsultację immunologiczną, powiem facetowi jak sprawa wygląda i niech przepisuje badania. A w między czasie klepie termin do Paśnika.
Na razie na mojej liście są:
Antykoagulant tocznia
P / ciała p.beta 2 glikoproteinie IgG
P / ciała p.beta 2 glikoproteinie IgM
P / c p. kardiolipinowe IgG
P / c p. kardiolipinowe IgM
P / ciała p. plemnikowe (to chyba nie jest badanie PTC?)
P / ciała p. łożyskowe
Test CBA
Test IMK
ANA 1
ANA 2
Test LCT
Helicobacter pylori
Na tej liście są KIR-y?
Coś byście jeszcze dopisały? Chodzi o takie badania podstawowe, żeby nie iść z pustymi rękami do Paśnika (badania tarczycowe, krzywe insulinowe/cukrzycowe mam. Kariotyp i trombofillia się robi).
Ponawiam pytanie proszę was o odpowiedź lub podpowiedź czy histeroskopia osłabia kom. Jajowe? I czy antybiotyk stosowany w trakcie antykoncepcii przed ivf. Źle wpływa na jakość komórek?
Czesc nie wiem czy Ci ktos odpisal - histeroskopia wykonana poprawnie nie ma zwiazku z jajnikami - bada sie wnetrze macicy. Samo badanie pokazuje jaki jest stan macicy w srodku.
Czasami nawet dziala pozytywnie - byly osoby ktore po histero od razu zaszly w ciaze. „Poruszenie” endometrium podczas badanie dobrze zrobilo na „zajscie”!
Antybiotyk - chyba lekarz powinien sie wypowiedziec -
Zalezy jaki antybiotyk i zalezy jak dlugo bierzesz antykoncepcje, jak dlugo po nim jeszcze ja bedziesz brac. No i na co go bierzes - jakies inne choroby tez trzeba rozpatrzec z lekarzem
G
gość2502
Gość
Dziewczyny za moment oszaleje przed wizytą w klinice niepłodności, która mamy w marcu chcialam sprawdzic czy u mnie wsio okej u lekarza na nfz w moim mieście. Mąż cierpi na kryptozoospermie - to tak dla przypomnienia. Dzisiaj mam 8 dzien cyklu, i lekarz wykrył torbiel 3cm, stwierdził, że to z poprzedniego cyklu i to wszystko . Nie powiedzial co dalej z tym, nie powiedział czy widzi pęcherzyk z tego cyklu no bo chyba w 8 dniu to powinien coś widzieć? Jak zapytałam skąd ta torbiel to powiedział: "taka Pani uroda, nie wszyscy sa idealni ja np muszę nosić okulary bo słabo widzę." Myślę sobie ok, ale nie przyszlam mówić o jego problemach zdrowotnych tylko o moich
.. pytam czy mogę jakieś badania wykonać żeby sprawdzic co jest nie tak a on, że: "to prosze iść do endokrynologia ja jestem tylko głupim ginekologiem" - miałam łzy w oczach taka byłam nie wiem zla, rozżalona... po co ja tam wgl poszlam? Nie wiem sama. Wiem tylko mam torbiel 3cm, nie wiem czy w tym cyklu będę miała owulacje skoro nic nie mówił o innym pecherzyku. Co o tym myślicie? czy w cyklu, w ktorym pozostal pecherzyk z poprzedniego cyklu juz nie ma nowego i nie dochodzi do owulko? iść do innego gina? Myślę, że na znanym lekarzu. Pl znajde termin w tym tyg jeszcze...
.. pytam czy mogę jakieś badania wykonać żeby sprawdzic co jest nie tak a on, że: "to prosze iść do endokrynologia ja jestem tylko głupim ginekologiem" - miałam łzy w oczach taka byłam nie wiem zla, rozżalona... po co ja tam wgl poszlam? Nie wiem sama. Wiem tylko mam torbiel 3cm, nie wiem czy w tym cyklu będę miała owulacje skoro nic nie mówił o innym pecherzyku. Co o tym myślicie? czy w cyklu, w ktorym pozostal pecherzyk z poprzedniego cyklu juz nie ma nowego i nie dochodzi do owulko? iść do innego gina? Myślę, że na znanym lekarzu. Pl znajde termin w tym tyg jeszcze...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
A mówiłaś ze podchodzicie do in vitro? Bo może trafiłaś na jakiegoś przeciwnika. Ja niestety zębów nie mogłam zrobić bo byłam w trakcie procedury. Dostałam opiepsz za lekarzy, ze mi do gęby nie zajrzeli przed stymulacją. Z czego ordynator kliniki mówił, ze zęby możemy leczyc w czasie stymulacji i ciąży, wiec to był pretekst. Było bardzo nie miło. Pytanie jaka to torbiel czy czynnościowa, czy endometrialna? A może on się walnął i pęcherzyk był:-) ja chyba bym poszła do kliniki i nie bawiła się już. Z torbielą do stymulacji nie podejdziesz.Dziewczyny za moment oszaleje przed wizytą w klinice niepłodności, która mamy w marcu chcialam sprawdzic czy u mnie wsio okej u lekarza na nfz w moim mieście. Mąż cierpi na kryptozoospermie - to tak dla przypomnienia. Dzisiaj mam 8 dzien cyklu, i lekarz wykrył torbiel 3cm, stwierdził, że to z poprzedniego cyklu i to wszystko . Nie powiedzial co dalej z tym, nie powiedział czy widzi pęcherzyk z tego cyklu no bo chyba w 8 dniu to powinien coś widzieć? Jak zapytałam skąd ta torbiel to powiedział: "taka Pani uroda, nie wszyscy sa idealni ja np muszę nosić okulary bo słabo widzę." Myślę sobie ok, ale nie przyszlam mówić o jego problemach zdrowotnych tylko o moich
.. pytam czy mogę jakieś badania wykonać żeby sprawdzic co jest nie tak a on, że: "to prosze iść do endokrynologia ja jestem tylko głupim ginekologiem" - miałam łzy w oczach taka byłam nie wiem zla, rozżalona... po co ja tam wgl poszlam? Nie wiem sama, bo wiem, że mam torbiel 3cm, nie wiem czy w tym cyklu będę miała owulacje skoro nic nie mówił o innym pecherzyku. Co o tym myślicie? iść do innego gina? Myślę, że na znanym lekarzu. Pl znajde termin w tym tyg jeszcze...
nieagatka
Fanka BB :)
Jesli to endometrialna i niewielka to podejdzie. Ale najpierw trzeba to stwierdzic.A mówiłaś ze podchodzicie do in vitro? Bo może trafiłaś na jakiegoś przeciwnika. Ja niestety zębów nie mogłam zrobić bo byłam w trakcie procedury. Dostałam opiepsz za lekarzy, ze mi do gęby nie zajrzeli przed stymulacją. Z czego ordynator kliniki mówił, ze zęby możemy leczyc w czasie stymulacji i ciąży, wiec to był pretekst. Było bardzo nie miło. Pytanie jaka to torbiel czy czynnościowa, czy endometrialna? A może on się walnął i pęcherzyk był:-) ja chyba bym poszła do kliniki i nie bawiła się już. Z torbielą do stymulacji nie podejdziesz.
@Szyszka ja bym czekala na wizyte w klinice.
reklama
G
gość2502
Gość
On to się powinien w łeb walnąć tak mowilam wszystko,nie wiem jaka bo ten oszolom nie powiedział nic, i tak na 1 wizycie nie będę miała stymulacji - tak mi sie wydaje, że to tak szybko nie działa. Tez myślę, żeby zaczekać ale jak w tym marcu gin z kliniki mi zrobi usg a tam nadal ani dobrego pecherzyka i jakaś torbiel to znowu sie to w czasie przedłuży więc może lepiej iść do jakiegoś innego co z tym cos zrobi...A mówiłaś ze podchodzicie do in vitro? Bo może trafiłaś na jakiegoś przeciwnika. Ja niestety zębów nie mogłam zrobić bo byłam w trakcie procedury. Dostałam opiepsz za lekarzy, ze mi do gęby nie zajrzeli przed stymulacją. Z czego ordynator kliniki mówił, ze zęby możemy leczyc w czasie stymulacji i ciąży, wiec to był pretekst. Było bardzo nie miło. Pytanie jaka to torbiel czy czynnościowa, czy endometrialna? A może on się walnął i pęcherzyk był:-) ja chyba bym poszła do kliniki i nie bawiła się już. Z torbielą do stymulacji nie podejdziesz.
Podziel się: