reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Co to znaczy " cala diagnostyka"? Myslalam ze za to juz placicie z wlasnej kasy
Bez problemu miałam laparoskopię i histeroskopie na fundusz. W skierowaniu miałam wpisanie niepłodność wtórna , tylko musiałam mieć jedną wizytę w przychodni przy szpitalu, tam otrzymałam skierowanie i od razu termin zabiegu, czekałam całe dwa tygodnie.

reklama
Mialas wiecej niz 90 dolne cisnienie przez kilka dni i lekarz Cie na IP nie odsyla?
A czy ja psalam ze przez kilka dni? 🤪 Nieeee - ja zwyczajnie za kazdym razem na wizycie mialam cisnienie ;) w domu zawsze bylo nizsze. On mi przepisal dopegyt bo mysle ze mnie zna i wiedzial jak reaguje na samo USG. Dawke mialam na tyle duza ze musialam nradc polowki bo cisnienia spadalo za bardzo a ja sie przewracalam ;)

Moja od 1.03 idzie do zlobka. W tym miesiacu chce sprobowac cos sie ruszyc, zeby w marcu wziac sie za siebie ma powaznie, bo mam miesiac dla siebie plus na ogarniecie calego domu od podstaw. A od Wielkanocy zapominam co to czas dla siebie na jakies 10 lat [emoji38][emoji2358][emoji2358]
U nas diety pudelkowej nie znalazlam, a jest to super opcja, choc nie tania.
Ja płacę za żłobek 😂😂😂 ale moja córka nie chodzi. Jakoś ciągnę ten wózek.

Bez problemu miałam laparoskopię i histeroskopie na fundusz. W skierowaniu miałam wpisanie niepłodność wtórna , tylko musiałam mieć jedną wizytę w przychodni przy szpitalu, tam otrzymałam skierowanie i od razu termin zabiegu, czekałam całe dwa tygodnie.
Mi t ez chcial lekarz w szpitalu na NFZ robic laparo -przeciez oni tez dostaja kase z funduszu za kazdy taki zabieg.

Wcześniej kosztowała okrągłe 8 zł a neoprain 3-4 zł. Brałam kiedy jeszcze nie było ustawy o bezpłatnych lekach, wypisywał lekarz na prywatnych wizytach.
W klinice tez dostawałam za darmo ale mój lekarz jest jaki jest. Dostałam zapas luteiny z kliniki u niego potem tylko 2-3 razy brałam receptę wiec jakoś było mi wszystko jedno. Żeby dostać receptę z kliniki potrzebna jest teleporada za 180 zł wiec na jedno mi wychodziło czy płace za lek czy za teleporade.

I to ma byc teraz platne?

reklama
Co to znaczy " cala diagnostyka"? Myslalam ze za to juz placicie z wlasnej kasy
Badania hormonow, histeroskopie, drożność jajowodów to wszystko chyba nie będzie refundowane. Idziesz do gina mówisz, ze nie możesz zajść w ciąże a on Cię wysyła na płatne badania. Mój mąż był diagnozowany z NFZ ponad rok badań i teraz będziemy za to płacić.

Do góry