reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Ananasowa93
Powodzenia 😘
Wrzuć jakieś foto Maryśki ❤️
Niestety nie dostałam tym razem żadnego zdjęcia 🥺 No i mam nadciśnienie ciążowe. Dostałam leki jeśli do niedzieli nie spadnie to mam jechać na IP.
Martwie się ale nie wiem czy to ciśnienie nie wynika z nerwow. Doktor pokazał mi ze niunia odwrócona plecami i łożysko na przedniej ścianie wiec mogę słabiej nieraz ruchy odczuwać. Uspokoiłam się i dziś ciśnienie 129/79. Wczoraj 150/96.
Znalazłam lekarza u nas w mieście który wpuszcza partnera do gabinetu i nagrywa płyty i mam zamiar się umówić. Chciałabym mieć taka pamiątkę ❤️

reklama
Ja mam recepty na luteinę dopochwowa ale niestety 100% płatna bo mój lekarz spoza kliniki twierdzi uparcie ze nie mam wskazań i nie może refundowanej wypisywać. Za clexane tez płace 100 % ale dla mnie to nie problem.
Serio? Brak wskazań? A od kiedy tak jest? Bo dwa dni temu wycofali się z leczenia niepłodności to pewnie refundacji leków nie będzie. Cała diagnostyka przerzucona będzie na prywatne kliniki. Qurw pierw diagnostyka która pożre kupę kasy a potem in vitro dla tych co mają mniej szczęścia ;-(

Hej dziewczyny. Mam pytanie. Jestem w 16 tygodniu. Dwa tyg temu z mocnym krwawieniem trafiłam do szpitala, wyszłam po 6 dniach lecz nadal cały czas plamie na brązowo. Czy któraś z Was miała podobna sytuacje i z tego wyszła. Lekarz uspokaja ze tak może być ale mimo wszystko się martwię. Podejrzewają ze to był krwiak ale pewności nie ma bo nie był wcześniej widoczny na usg.

Serio? Brak wskazań? A od kiedy tak jest? Bo dwa dni temu wycofali się z leczenia niepłodności to pewnie refundacji leków nie będzie. Cała diagnostyka przerzucona będzie na prywatne kliniki. Qurw pierw diagnostyka która pożre kupę kasy a potem in vitro dla tych co mają mniej szczęścia ;-(
W 12 tygodniu zaczęłam prowadzić ciąże u swojego ginekologa prowadzącego w mieście. On twierdzi ze luteina refundowana należy się w przypadku zagrożenia porodem przedwczesnym a mi taki nie groził. Na clexane tez nie mam wskazań ale o tym nie dyskutowałam bo taka prawda w klinice jej nie dostałam i kombinowałam na własna rękę. Luteinę dawno odstawiłam wiec kij tam ale clexane do końca będę płacić 100%. Wizyty i badania mam darmowe to an zastrzyki mogę się wykosztować 😉
Gdyby ktoś potrzebował tej luteiny to mogę wykupić i przesłać ale tak jak mówię to drogo wychodzi.

W 12 tygodniu zaczęłam prowadzić ciąże u swojego ginekologa prowadzącego w mieście. On twierdzi ze luteina refundowana należy się w przypadku zagrożenia porodem przedwczesnym a mi taki nie groził. Na clexane tez nie mam wskazań ale o tym nie dyskutowałam bo taka prawda w klinice jej nie dostałam i kombinowałam na własna rękę. Luteinę dawno odstawiłam wiec kij tam ale clexane do końca będę płacić 100%. Wizyty i badania mam darmowe to an zastrzyki mogę się wykosztować 😉
Gdyby ktoś potrzebował tej luteiny to mogę wykupić i przesłać ale tak jak mówię to drogo wychodzi.
Napisałam Aduś na Messenger o tej luteinie, bo chciała. Może ją zainteresuje

Ja mam recepty na luteinę dopochwowa ale niestety 100% płatna bo mój lekarz spoza kliniki twierdzi uparcie ze nie mam wskazań i nie może refundowanej wypisywać. Za clexane tez płace 100 % ale dla mnie to nie problem.
Dla kobiet w ciazy luteina jest bezplatna-wiem bo na poczatku cuazy uzywalam i lekarz wypisal mi na refundacje czyli nie zaplacilam ani grosza

No właśnie jest panika że leki do in vitro znikną z refundacji.

Widzisz jak walczę a po 23 ptasie mleczko [emoji12] mamy spotkanie wrześniowe, muszę wypełznąć z nory w której teraz jestem w ukryciu [emoji23][emoji23][emoji23] normalnie kocham prace zdalną .
Aha... To ja wracam do biura po Wielkanocy, a nie widzieli mnie od listopada 2019 [emoji1787][emoji1787]
Choc w sumie przy odrobinie szczęścia wracam na zdalną jesli covid nie raczy ruszyc dupska i sie ulotnic.

reklama
Dla kobiet w ciazy luteina jest bezplatna-wiem bo na poczatku cuazy uzywalam i lekarz wypisal mi na refundacje czyli nie zaplacilam ani grosza
Wcześniej kosztowała okrągłe 8 zł a neoprain 3-4 zł. Brałam kiedy jeszcze nie było ustawy o bezpłatnych lekach, wypisywał lekarz na prywatnych wizytach.

Do góry