reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję 😘 skarpetki na pewno zabiorę bo w stopy zawsze jest mi zimno wiec nie ma innej opcji. Zastanawialam się wlasnie nad klapkami i piżama/koszulą. Do gin zawsze chodzę w sukience i ze swoimi skarpetkami i mam większy komfort psychiczny. A tutaj juz ta narkoza jest dla mnie obłędem a co dopiero nagość. Powiem ze jak byłam w szpitalu na oddziale gdzie Panie mialy zabiegi i widzialam ta przezroczysta piżamkę to masakra a do tego jestem zmarzlakiem do potegi n i coś czuję że po przebudzeniu dostańe drgawek 🤪 i wiem wiem pikuś to w porównaniu z innymi rzeczami i problemami ale jak jest możliwość wyeliminowanie dyskomfortu to ja skorzystam 🤣
U mnie są takie w klinice. Nie są przezroczyste 🤪

Załączniki

• IMG_20210202_193323.jpg
    IMG_20210202_193323.jpg
    186 KB · Wyświetleń: 98
reklama
Tak jak piszesz z tymi parametrami nasienia to nie ma reguł. Wiadomo, ze coś się poprawi przy zdrowym trybie życia. A czasem nic to nie da. Mój mąż nie palił, nie pił no lepiej dbał o siebie niż ja;-) i niestety morfologia bardzo słaba. U nas tylko in vitro. Co do leków na ciśnienie to nie jest przypadkiem agapurin?! Bo on pomaga i jest na ukrwienie tkanek. Co do clo to różne efekty mogą być, ale lepiej w te stronę, niż podchodzić do in vitro. Dopóki jest kuracja jest szansa na poprawę :-) i nawet może naturalną ciąże. Powodzenia:-) jakby jednak wyszło, ze trzeba in vitro to wiesz gdzie nas znaleźć;-)

Nie mam teraz jak sprawdzić ale to nie był ten lek, jeszcze jakoś inaczej się nazywał. Bardzo dziękuję za pomoc, musimy to sobie przemyśleć i najwyraźniej zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania. Pozdrawiam serdecznie

A mąż nie pracuje przy jakiś maszynach czy polu elektromagnetycznym? Tego typu sprawy tez mogą mieć wpływ.

Nie, praca aktywna, dość dużo chodzenia, troszkę może dźwigania ale generalnie praca nie powinna mieć znaczenia. Ostatnio mąż mnie zastrzelił i zapytał czy jeżeli opiera się o blat, jeżeli akurat pracuje w miejscu, na stojąco, i delikatnie uciska na jądra to czy to ma jakieś znaczenie..? Jak myślisz? Wydaje mi się, że tak, teraz stara się tego unikać. Zobaczymy za jakiś czas czy wyniki się poprawią. 🙂

Nie stresujcie sie na zapas. U nas też powodem leczenia jest meski czynnik. Wyniki podobne. Dodatkowo mamy translokacje robertsonowska.
Dlugo staralismy sie poprawic suplementami, maz cwiczy, zero uzywek. Niestety lekarze nie sa w stanie powiedziec czemu wyniki takie slabe.
Zrezygnowaliśmy z inseminacji bo lekarz powiedzial, ze szkoda kasy przy takich wynikach. Jesteśmy w trakcie in vitro. Ze wzgledu na translokacje kazdy zarodem musial miec badanie genetyczne PGT-A.

Rozumiem, właśnie potrzebowałam opinii kogoś z podobnymi parametrami, czy inseminacja czy in vitro.. Życzę Wam powodzenia, oby się udało za pierwszym razem 🙂

Mocno krwawisz, czy tylko plamisz, masz możliwość kontaktu - tel do swojego lekarza? No i który to tydzień (przepraszam, ale nie pamietam :( )
Ja bym zadzwoniła do lekarza a jeśli nie ma mozliwosci to na IP
Dzwoniłam do kliniki, kazali jechać do szpitala. Krwawię mocno, bez skrzepów, bez skurczy.
5+4

reklama
Nie, praca aktywna, dość dużo chodzenia, troszkę może dźwigania ale generalnie praca nie powinna mieć znaczenia. Ostatnio mąż mnie zastrzelił i zapytał czy jeżeli opiera się o blat, jeżeli akurat pracuje w miejscu, na stojąco, i delikatnie uciska na jądra to czy to ma jakieś znaczenie..? Jak myślisz? Wydaje mi się, że tak, teraz stara się tego unikać. Zobaczymy za jakiś czas czy wyniki się poprawią. 🙂
U nas mocno się poprawiło po Agapurinie, Fertil Man plus i zmianie bielizny na luźniejszą, tyle że u nas jest problem z żylakami. Rok temu wyniki były fatalne - ruchliwość, ilość słabiutka.
Później dużo lepsze (chociaż morfologia tuż ponad normę i fragmentacja 17%). Inseminacje były nieskuteczne, stąd decyzja o invitro.

Do góry