reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja dzis dopiero 4dpt ale powiem szczerze, ze nie wiem jak Wam ale mi sie straaaasznie czas wlecze. Nie wiem jak doczekam przyszlej soboty... myslicie, ze przy blastce 5-dniowej moge probowac robic test wczesniej? Wczoraj i dzis czuje, ze tak mnie rozpiera cos od srodka, brzuch boli troche jak na okres, troche tak cmi. Ale caly czas pelna nadziei 🥰 w ogóle przyznam Wam sie, ze wczoraj ogladalam lozeczka... 🙊 boje sie tylko, ze zapesze..
Niunia na wozek przyjdzie jeszcze czas - ja jeszcze nie mam ;) Roznie tu robia testy ale mi 5 dpt blastki wyszla beta z krwi. Takie bole okresowe tez dobrze swiadcza o powodzeniu. Nieustannie trzymam ✊✊✊

Niunia na wozek przyjdzie jeszcze czas - ja jeszcze nie mam ;) Roznie tu robia testy ale mi 5 dpt blastki wyszla beta z krwi. Takie bole okresowe tez dobrze swiadcza o powodzeniu. Nieustannie trzymam ✊✊✊
Nie dziękuję kochana, żeby nie zapeszyć ❤.
Wiem, wiem, że za wcześnie ;) ale to wszystko takie śliczne i wspaniałe ;).

U mnie dzisiaj nieoczekiwany zwrot sytuacji. Zostałam wezwana na transfer, bo jeden jedyny zarodeczek po środowym strajku jakimś cudem postanowił jeszcze powalczyć. I tak oto zabraliśmy dzisiaj naszą małą sierotkę do domu. Nie zachwycił embriologów bo jest tylko 3bc ale dla mnie i tak jest najlepszy [emoji173]
[emoji110][emoji110][emoji110]Waleczny [emoji123] niech już z Wami zostanie [emoji173]️

U mnie dzisiaj nieoczekiwany zwrot sytuacji. Zostałam wezwana na transfer, bo jeden jedyny zarodeczek po środowym strajku jakimś cudem postanowił jeszcze powalczyć. I tak oto zabraliśmy dzisiaj naszą małą sierotkę do domu. Nie zachwycił embriologów bo jest tylko 3bc ale dla mnie i tak jest najlepszy ❤
Super😁 Oby z Tobą został✊

jejku a czemu cesarce ratujacej zycie? Twoje czy Marcelinki? Ja sie tak bojeeeee :angry:
Marceliny .
Przyjechałam nacszpiral 23 :00 bo w domu odeszły mi wody ( 35 +1 )
Po badaniu okazało się że się zaczęło rodzimy rozwarcie 2 cm worek pęknięty.
Miałam planowane Cc na 02.Stycznia Ale Marcys postanowiła w Mikołaja że już chce wyjść.
O 21 przyjęłam clexane i po tym zastrzyku nie można dostać znieczulenia przez 24 h więc miałam poczekać sobie spokojnie w pokoiku do rana 😉 I po południu zrobimy CC .
Ale Marcys chciała już.....O 2 w nocy rozwarcie 4 cm jadę na porodowke i krzyczę że chce cesarke!!!!!! Anestezjolog nie wyraża zgody....
No to rodze ......
Rozwarcie 10 Marceline już głowę widać i nagle jak na trampolinie wraca ....
Myślę qurwa......
Skórcz pre już już i znów góra......
Nagle słyszę ( chodź mało już do mnie dociera ) serce zwalnia
Lekarz mówi że zrobiony badanie czy ma jeszcze tlen ( igła w głowę Marcys )
Skórcz idzue idzie i ......
Nagle pada hasło nie czekamy na wynik jedziemy na CC .Lekarz biegł za łóżkiem mówiac spokojnie ma tlen mamy 10 minut ......
3 sekundy i jestem na sali jest godzina ok 8.45 rano 07.12 .2017
Dostałam znieczulenie w krzyż kroja Ale czuje więc dostałam znieczulenie generalne .
Budzę się w lampie widzę jak mnie szyja nigdzie nie widzę Marcys krzycze gdzie moje dziecko ( stary już ja konkurował)
Podobno mi pokazywali ale nic nie pamiętam.
Zaszyli i z całą aparaturą zawiezli do nich po pokoju i wtedy już kangurowałam ja .

O TAK. Jak się kiedyś na innym forum zapytałam o opinię o wybranym wózku to ktoś mia napisał, że takie mało kto kupuje bo kosztuje tyle co niektórzy za samochód używany płacą 😂, no cóż tylko jak się tyle czekało na dziecko to człowiek różne ma kaprysy więc mały będzie miał od urodzenia niezłą brykę😆

Marceliny .
Przyjechałam nacszpiral 23 :00 bo w domu odeszły mi wody ( 35 +1 )
Po badaniu okazało się że się zaczęło rodzimy rozwarcie 2 cm worek pęknięty.
Miałam planowane Cc na 02.Stycznia Ale Marcys postanowiła w Mikołaja że już chce wyjść.
O 21 przyjęłam clexane i po tym zastrzyku nie można dostać znieczulenia przez 24 h więc miałam poczekać sobie spokojnie w pokoiku do rana 😉 I po południu zrobimy CC .
Ale Marcys chciała już.....O 2 w nocy rozwarcie 4 cm jadę na porodowke i krzyczę że chce cesarke!!!!!! Anestezjolog nie wyraża zgody....
No to rodze ......
Rozwarcie 10 Marceline już głowę widać i nagle jak na trampolinie wraca ....
Myślę qurwa......
Skórcz pre już już i znów góra......
Nagle słyszę ( chodź mało już do mnie dociera ) serce zwalnia
Lekarz mówi że zrobiony badanie czy ma jeszcze tlen ( igła w głowę Marcys )
Skórcz idzue idzie i ......
Nagle pada hasło nie czekamy na wynik jedziemy na CC .Lekarz biegł za łóżkiem mówiac spokojnie ma tlen mamy 10 minut ......
3 sekundy i jestem na sali jest godzina ok 8.45 rano 07.12 .2017
Dostałam znieczulenie w krzyż kroja Ale czuje więc dostałam znieczulenie generalne .
Budzę się w lampie widzę jak mnie szyja nigdzie nie widzę Marcys krzycze gdzie moje dziecko ( stary już ja konkurował)
Podobno mi pokazywali ale nic nie pamiętam.
Zaszyli i z całą aparaturą zawiezli do nich po pokoju i wtedy już kangurowałam ja .
To historia jak z filmu - prawie sie poryczalam ale brdziej jestem wystraszona niz wzruszona :o:o:o claxene to heparyna tak? Ja ja caly czas wstrzykuje tylko fraxi.

reklama
Hehe tylko uważaj bo nie wszystkie dzieci lubią w wózkach jeździć 😂😂😂 syn był fanem. Córka już niestety nie bardzo lubi, a był moment że wcale nie jeździła, darła się jak oparzona. Teraz wózek toleruje w ramach podwiezienia ale tylko kilka minut.
Oczywiście życzę egzemplarza kochającego wózki 😘

Do góry