Noooo, bo ja taka ogarnięta że nawet nie zapytałam . Mąż jeszcze kuwa herbatę mi na dywan wylał bo nie mógł że stresu sciszyc komputeraBałam się zapytać o klasę zarodka, uf dobrze że jest piękny albo piękna
reklama
Oooo kurde... no to Ci powiem - invimed ? Znajoma miała podobnie z zapłodnieniem na 16 komórek tylko 2-3 komórki się zaplodniły( tam silny czynnik męski) i jeden zarodek, ale biega już po świecie. To bardzo ryzykowna metoda bo jednak przy ICSI współczynnik zapłodnien masz większy, ale embriony niby gorsze, bo plemnik wybiera embriolog i niewiadomo czy wybierze „ten” z potencjałem rozwojowym. A natura to natura;-) jeżeli blastka jest serio dobra 4AA, 5AA to ma ogromne szanse, bo prawie jak w naturze poszło.Zwykle ivf, bez icsi, bez niczego
A nie, czekaj,mam jekiesc fertilchip za 800 zł cokolwiek to jest
Kurde, Kate, ty to normalnie wszystko wiesz .Oooo kurde... no to Ci powiem - invimed ? Znajoma miała podobnie z zapłodnieniem na 16 komórek tylko 2-3 komórki się zaplodniły( tam silny czynnik męski) i jeden zarodek, ale biega już po świecie. To bardzo ryzykowna metoda bo jednak przy ICSI współczynnik zapłodnien masz większy, ale embriony niby gorsze, bo plemnik wybiera embriolog i niewiadomo czy wybierze „ten” z potencjałem rozwojowym. A natura to natura;-) jeżeli blastka jest serio dobra 4AA, 5AA to ma ogromne szanse, bo prawie jak w naturze poszło.
Ja w Bocianie jestem ale właśnie czytam że invimed to zapoczątkował
nieagatka
Fanka BB :)
Bo to tylko i az jeden. Bo mialo byc ich dużo wiecej, a z drugiej strony, moze to wlasnie ten... Oby to byl ten.Szkoda gadać [emoji17]. Teraz to już po ptakach, moje tak długo odkładane pieniądze i szły się j.ebac po prostu.
Dzięki Wam dziewczyny [emoji3590]. Wiem, że uważacie,że powinnam się cieszyć że choć jeden jest... Ale ja już po prostu nic nie wiem [emoji1751].
Na razie sobie wymyśliłam, że napiszę Paśnikowi żeby oprócz szczepień dowalił leczenie z grubej rury. Podobnie ma teraz Akate. Będzie większa szansa.
Wczoraj na imprezie jedna znajoma mówi że jej córka wpadła - dlaczego ja kuwa tyle lat nie mogę wpaść. Sorki za smucenie ale dobija mnie że nie będę mieć drugiej szansy [emoji1745]
Ostatnio zaskoczylo, teraz z turbo leczeniem Pasnika ma byc dobrze. Musi sie udac.
Choc wiem jak sie teraz czujesz. W 2016 roku jechalam na transfer mojej jedynej komorki jak na sciecie, bo przeciez skoro jest jedna to jak ma sie udac. Wiesz jak sie skonczylo. Bede bardzo, bardzo trzymac kciuki, zeby u Ciebie final byl taki sam [emoji8][emoji8]
nieagatka
Ja o tym dlugo myslalam, ale jak doczytalam, ze prawdopodobienstwo, ze bede mogla jej uzyc by w razie pptrzeby ratowac moje dziecko jedt poki co male, bo medycyna jeszcze tak daleko nie zaszla to odpuscilam.Dziewczyny oddawalyscie krew pepowinowa? Co o tym sądzicie? Jak to wychodzi cenowo? Wlasnie sie zastanawiam czy warto w ogole..
Nie zapominaj że będę miała jeszcze cudowną wodę od Bazylii - czyli mam + 100 punktów do zajebistosciBo to tylko i az jeden. Bo mialo byc ich dużo wiecej, a z drugiej strony, moze to wlasnie ten... Oby to byl ten.
Ostatnio zaskoczylo, teraz z turbo leczeniem Pasnika ma byc dobrze. Musi sie udac.
Choc wiem jak sie teraz czujesz. W 2016 roku jechalam na transfer mojej jedynej komorki jak na sciecie, bo przeciez skoro jest jedna to jak ma sie udac. Wiesz jak sie skonczylo. Bede bardzo, bardzo trzymac kciuki, zeby u Ciebie final byl taki sam [emoji8][emoji8]
nieagatka
No to juz nie ma opcji - udaje sie i tyle [emoji14][emoji14]Nie zapominaj że będę miała jeszcze cudowną wodę od Bazylii - czyli ma + 100 punktów do zajebistosci[emoji23]
katarzyna86
jak było więcej komórek to mogli chociaż pół na pół zrobić tj. część do Ivf a część do ICSI u nas tak planował dr, ale później się okazało, że tylko 1kom to od razu ICSI i jakieś specjalne podłoże dali do komórki i zarodka. No, ale to po fakcie. ICSi możesz zrobić nawet przy dobrym nasieniu, mi dr powiedział, że w większości robią ICSI bo bardziej skuteczne. Zobaczysz co Ci tam napisali, ale moim zdaniem to powinien lekarz wydać i omówić a nie recepcja, nigdy nic mi na recepcji nie wydawali tylko wszystko lekarz.Zwykle ivf, bez icsi, bez niczego
A nie, czekaj,mam jekiesc fertilchip za 800 zł cokolwiek to jest
Trudne pytanie zadajesz :-) 5 lat temu to z tej krwi ogółem niezbyt duzo można było. Ale jak to w nauce za 10lat może być taki postęp, ze będziesz żałować. To są metody eksperymentalne a komórki marcierzyste są już sfunkcjonalizowane tam..? Ale nie pamietam dokładnie. To napewno nie jest taka komórka pluripotencjalna jak w embrionie. No, ale nie pamiętam kiedy dostali Nobla za cofnięcie zwykłej komórki do pluripotencjalnej z niej można wychodować wszystko włosy, kość, wątrobę. No, ale obecnie nie kontrolujemy ich rozrostu i powstają komórki nowotworowe. Zadajesz pytanie na podstawie danych dostępnych teraz a nie masz danych „ z przyszłości”. Ja bym potraktowała to jak inwestycje , możesz stracić kasę a możesz i duzo zyskać. Za granicą pracują mocno nad komórkami macierzystymi je można wyizolować z krwi pępowinowej w PL to trochę leży... A i jeszcze jedna rzecz u was jest AZ? Czyli może to być jakaś jedyna metoda „ w przyszłości” do pomocy dzieciom bo zgodności genetycznej nie macie. Ale czy jest sens, aż tak isc z czarnymi myślami naprzód...Dziewczyny oddawalyscie krew pepowinowa? Co o tym sądzicie? Jak to wychodzi cenowo? Wlasnie sie zastanawiam czy warto w ogole..
reklama
bazylia128
Za to wydasz mniej kasy na transfery bo selekcja zamiast w Tobie dokonala sie juz na szkielkuWłaśnie sobie przetrawiam w głowie że muszę przestawić swoje myślenie i oczekiwania.
@bazylia128 wyśle mi baniak wody ze świętego źródełka to oprócz szczepień ochlam się cudownej wody i będzie gitara
Podziel się: