Wyobraź sobie że przychodzisz do kliniki a tam od razu dają Ci 2 kaftany - dla ciebie i męża. Potem pani z recepcji pokazuje jak wiązać żeby było wygodnie i takie tam Taki must have do in vitroDo ivf to powinno być jakieś szkolenie z technik panowania nad stresem i farba do włosów na siwiznę
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Nifty i tego typu badania daja 99%-99,8% pewnosci jesli chodzi o ZD, ale w przypadku wysokiego ryzyka i tak musisz zrobic badanie inwazyjne, bo tylko takie dawalo prawo do terminacji. Od wczoraj nie daje.@kate_p7 czy Ty robilas NiftyPro?? Ja mam mieć pobrana krew za 2 tygodnie w piątek to będzie 9t6d. Czytam ze wynik wskazuje niskie badz wysokie ryzyko a w przypadku wysokiego ryzyka należy wykonać inwazyjne badanie aby mieć 100% pewnosc. Zastanawia mnie wobec tego czym ono rozni się od badania PAPPA skoro ono tez bada prawdopodobieństwo?? Myslala ze te badania jak NIFTY dają niemalże 100% pewnosc i amniopunkcja nie jest wtedy potrzebna... Co o tym sądzisz?
Aduś16
Robilas NIFty juz ?? Czyli wynik na dniach?? Kurna jak juz aie trzęsę na sama mysl.. mi moj gin polski zadzwoni omówić wynik zanim mi go wyśle... A właśnie w TV tylko słyszę o ciążach z genetycznymi wadami płodu... na moją wyobraźnię to jak woda na młynPowinni mi odciąć dostęp do konta z badaniami bo cały czas sprawdzam czy nie ma wyników testu :-) Boziu ja oszaleje do wtorku...
Aduś16
Dzięki. Ja wynik dostanę po angielsku i będę w UK mogła go pokazać. Tam jest inne prawo ale narazie szczegółów nie znam. Terminacja do 12tc jest bez ograniczeńNifty i tego typu badania daja 99%-99,8% pewnosci jesli chodzi o ZD, ale w przypadku wysokiego ryzyka i tak musisz zrobic badanie inwazyjne, bo tylko takie dawalo prawo do terminacji. Od wczoraj nie daje.
Gonia0605
Mam nadzieję że nigdy nie będziesz musiała próbować zrozumieć o co w tym chodzi@Gonia0605 Badania, które teraz robisz, Paśnik itd. to dla mnie czarna magia. Ja nie jestem jeszcze na tym etapie. Ale nawet nie wiesz jak Ci kibicuję!
Dziękuję..!
motylek24
Chyba można normalnie zobaczyć na FB. Zaraz zerkne.Kurde, zawiesiło mi się i net mi słabo działa. Obejrzałam tylko kilka minut, ale na początku wypowiada się ten guru co Ci mówiłam
Gonia0605
I psycholog w każdej klinice w pakiecie, za darmo i obowiązkowy...Do ivf to powinno być jakieś szkolenie z technik panowania nad stresem i farba do włosów na siwiznę
Margoolcia
Dodatkowo pappa sprawdza budowę narządów np serca, ciśnienie w łożysku i pomoże ocenic inne ryzyka zdrowotne aniżeli same zespoły chorób genetycznych.Nifty i tego typu badania daja 99%-99,8% pewnosci jesli chodzi o ZD, ale w przypadku wysokiego ryzyka i tak musisz zrobic badanie inwazyjne, bo tylko takie dawalo prawo do terminacji. Od wczoraj nie daje.
Aduś16
Z czym Ty się @fredka84 zgadzaszRobilas NIFty juz ?? Czyli wynik na dniach?? Kurna jak juz aie trzęsę na sama mysl.. mi moj gin polski zadzwoni omówić wynik zanim mi go wyśle... A właśnie w TV tylko słyszę o ciążach z genetycznymi wadami płodu... na moją wyobraźnię to jak woda na młyn
reklama
Aduś16
Pappa to badanie z krwi a Ty piszesz o usg genetycznym które jest osobnym badaniemDodatkowo pappa sprawdza budowę narządów np serca, ciśnienie w łożysku i pomoże ocenic inne ryzyka zdrowotne aniżeli same zespoły chorób genetycznych.
Podziel się: