reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Do ivf to powinno być jakieś szkolenie z technik panowania nad stresem i farba do włosów na siwiznę :-p
Wyobraź sobie że przychodzisz do kliniki a tam od razu dają Ci 2 kaftany - dla ciebie i męża. Potem pani z recepcji pokazuje jak wiązać żeby było wygodnie i takie tam 😂 Taki must have do in vitro 😂

reklama
@kate_p7 czy Ty robilas NiftyPro?? Ja mam mieć pobrana krew za 2 tygodnie w piątek to będzie 9t6d. Czytam ze wynik wskazuje niskie badz wysokie ryzyko a w przypadku wysokiego ryzyka należy wykonać inwazyjne badanie aby mieć 100% pewnosc. Zastanawia mnie wobec tego czym ono rozni się od badania PAPPA skoro ono tez bada prawdopodobieństwo?? Myslala ze te badania jak NIFTY dają niemalże 100% pewnosc i amniopunkcja nie jest wtedy potrzebna... Co o tym sądzisz?
Nifty i tego typu badania daja 99%-99,8% pewnosci jesli chodzi o ZD, ale w przypadku wysokiego ryzyka i tak musisz zrobic badanie inwazyjne, bo tylko takie dawalo prawo do terminacji. Od wczoraj nie daje.

Powinni mi odciąć dostęp do konta z badaniami bo cały czas sprawdzam czy nie ma wyników testu :-) Boziu ja oszaleje do wtorku...
Robilas NIFty juz ?? Czyli wynik na dniach?? Kurna jak juz aie trzęsę na sama mysl.. mi moj gin polski zadzwoni omówić wynik zanim mi go wyśle... A właśnie w TV tylko słyszę o ciążach z genetycznymi wadami płodu... na moją wyobraźnię to jak woda na młyn

Nifty i tego typu badania daja 99%-99,8% pewnosci jesli chodzi o ZD, ale w przypadku wysokiego ryzyka i tak musisz zrobic badanie inwazyjne, bo tylko takie dawalo prawo do terminacji. Od wczoraj nie daje.
Dzięki. Ja wynik dostanę po angielsku i będę w UK mogła go pokazać. Tam jest inne prawo ale narazie szczegółów nie znam. Terminacja do 12tc jest bez ograniczeń

Dodatkowo pappa sprawdza budowę narządów np serca, ciśnienie w łożysku i pomoże ocenic inne ryzyka zdrowotne aniżeli same zespoły chorób genetycznych.

reklama
Do góry