reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jak robisz guacamole? Bardzo mi smakuje ale sama nigdy nie robiłam.
Avocado rozdrabniam tluczkiem do ziemniakow [emoji38] zeby bylo splaszczone, ale nie masa. Do tego drobniutko kroje cebule, 2 pomidory, pikantne papryczki jalapeño (malutko ich) i kolendra. Calosc zalewasz sokiem wycisnietym z limonki.
A naczosy kupuje, wrzucam na talerz, na to ser starty i na moment do mikrofali zeby ser sie stopil i tyle [emoji4]

reklama
Avocado rozdrabniam tluczkiem do ziemniakow [emoji38] zeby bylo splaszczone, ale nie masa. Do tego drobniutko kroje cebule, 2 pomidory, pikantne papryczki jalapeño (malutko ich) i kolendra. Calosc zalewasz sokiem wycisnietym z limonki.
A naczosy kupuje, wrzucam na talerz, na to ser starty i na moment do mikrofali zeby ser sie stopil i tyle [emoji4]
Ja pierdziele.... ładnie to tak smaku robic innym :p...Uwielbiam samorobne quacamole!

Zbieram się i zbieram aby zrobić. Jadłam w Meksyku . Mają tam jeszcze marynowaną czerwoną cebulę, pyszna.
Dzięki za przepis.

Są gotowe w sklepach, po przeczytaniu składu niestety jakoś się odechciewa.
U nas tez sa, jedno mam obczajone dobre, jak mam dzień lenia, ale robi sie naprawde szybko.
No i robimy odkad bylismy w meksykanskiej knajpie i nam wlasciciel powiedzial jak robic.
I mowil, ze jak sie pokloci z zona to wychodzi bardziej pikantne, a jak sa pogodzeni to jest lagodne [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

reklama
ciasto ? A jakie?opowiedz o nim...😁
O pani 😜. Nawet ładne mi wyszło. Kakaowy biszkopt, na nim dżem, potem krem ze śmietanki i mascarpone i na wierzchu kakaowa beza😊. Mój mężu gardzi bo dżem jest 🥴
Nie mogę zdjęcia wstawić bo ciągle wyskakuje że jest za duże 🤔

Do góry