reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Masakra jakaś naprawdę. U nas mimo, ze sytuacja jest slaba to wszystko dziala w moare normalnie.
Pytam, bo najlepiej byloby poczekać do skonczonego 10tc, ale jak sie nie da to co zrobic.
Mam nadzieje, ze do Waszego powrotu nci nie wymyślą..
Skonczony to 10t0d ? To jak zrobie dzień szybciej przed wyjazdem to bedzie 9t6d prawie żadna roznica ;) W sumie głupia jestem ze tak daleko na przod planuje :( jutro dopiero 7t0d wiec jeszcze wszystko moze sie zdarzyć....

reklama
Skonczony to 10t0d ? To jak zrobie dzień szybciej przed wyjazdem to bedzie 9t6d prawie żadna roznica ;) W sumie głupia jestem ze tak daleko na przod planuje :( jutro dopiero 7t0d wiec jeszcze wszystko moze sie zdarzyć....
Znaczy ja to bym wogole robila później, dopiero 11-12tc jesli oczywiście mialabym wybor. Moj robilam w 13t1d, bo po prenatalnych wyszlo ryzyko sredniez dowiedzialam sie o tym w 12t5d to byl pt, a test robilam w pon. W czw mialam wynik.
I planuj, planuj - bedzie dobrze Adus. Nie ma powodu myslec inaczej.

Dziewczyny plamienie mi się zatrzymało :eek: Poplamiło dzień na różowo, dzień na brązowo.

Ja tu mam wszystko alko, cukierki by tą suczke przywitać a ta nie przyszła sobie hrabina o ! No rozumiecie ten tupet?

A tak serio to nie wiem o co kaman już 🤪🤪🤪 30 dc oj dawno tyle nie było :D

Brzuch mi nie dawał spać calutką noc. Nawet poleciałam po grubsze podwozie, bo znów szkoda prześcieradła... a tu się cisza zrobiła ...

Dziewczyny plamienie mi się zatrzymało :eek: Poplamiło dzień na różowo, dzień na brązowo.

Ja tu mam wszystko alko, cukierki by tą suczke przywitać a ta nie przyszła sobie hrabina o ! No rozumiecie ten tupet?

A tak serio to nie wiem o co kaman już 🤪🤪🤪 30 dc oj dawno tyle nie było :D
Za bardzo może na nią czekasz 🙃 ja ostatnio miałam 34 🙃

Adus nie chrzan🤪rodzimy razem wiec teges...jakies mdlosci cie biora czy cos? Jakas kara za to pitolenie musi byc🤣🤣

Ech, nadal nie mam wyniku więc już pewnego nie będę miała. Dopiero w poniedziałek. Więc żałuję, że jednak nie pojechałam dalej, bo w Bocianie miałabym po godzinie i to samo laboratorium. No cóż.

I kto tu czeka :p :p niecierpliwie hm?

Moja natura to miała 26 dni góra 27 dni a nie 30 no. Takie cykle są nieludzkie.

To pewnie ta glupia stymulacja in vitro mi wydłuża...

Za bardzo może na nią czekasz 🙃 ja ostatnio miałam 34 🙃

sama czeka na badania a na mnie gada :p

U mnie jest inna sytuacja bo ja nawet jakbym chciała to nie mogę zrobić tego testu. A i ja mam inne podejście. Ogółem trisomie to są wady które zakończą się urodzeniem dziecka. Reszta tych bardzo rzadkich zespołów genetycznych to właśnie te płody obumierające w 16tc i później. A i te zespoły to występują 1:15000 no to trzeba mieć pecha. Co jeszcze istotne to te chromosomy płciowe to robi każdy podstawowy test i tutaj tez jest duza ilość urodzonych dzieci. Jednak często oprócz obniżonych parametrów IQ to nie masz poważnych deficytów.
Ja bym teraz robiła pakiet rozszerzony. Niestety czasem na kogoś trafia. Jeśli jest możliwość to nie warto oszczędzać tych kilka stówek, to tak po pewnym wpisie dziewczyny której test wykrył mikrodelacje.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już jestem po wizycie. Coś tam u mnie nie tak z estradiolem i jutro muszę mieć znowu podgląd i badanie hormonów. Jak to moja lekarka powiedziała : król naszej kliniki postanowi kiedy punkcja - on się nigdy nie myli 😜. A ten "król" to założyciel tej kliniki i bardzo dobry lekarz😊
Estradiol mam 3000 a lekarka mówi że to nie ma odniesienia co do moich pęcherzyków. Dalej jest po 6szt, moze jeszcze 1-2 dojrzeją. Wielkość od 14-17
Spory ten estradiol. Jajek będzie wiecej coś mi się zdaje😊. Zresztą, i tak pisałaś że transfer odroczony, więc na spokojnie bym patrzyła na te 3tys. Jak będzie 4.5 na koniec to i tak powinno być znośnie.

Do góry