reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja robie w invicta i w pon mam 10t2d ponoć spokojnie można bo on potrzebuje 2x mniej wolnego DNA niż reszta testów. A i NiFTY itp już dziewczyny robią. Ogółem to chodziło o kasę tez bo ja i tak mam tylko podstawowe trisomie innych wariantów nie badają.
Czyli to badanie podstawowe trisomie i plec bada? Moze zgodza sie u mnie wykonac w 9t6d przed wyjazdem.. bo rozumiem ze to tylko pobranie krwi? Napisz mi proszę jak to podstawowe się dokładnie nazywa I ile w Invicta kosztuje to zadzwonię i ich zapytam czy można trochę szybciej wykonac

reklama
Czyli to badanie podstawowe trisomie i plec bada? Moze zgodza sie u mnie wykonac w 9t6d przed wyjazdem.. bo rozumiem ze to tylko pobranie krwi? Napisz mi proszę jak to podstawowe się dokładnie nazywa I ile w Invicta kosztuje to zadzwonię i ich zapytam czy można trochę szybciej wykonac
Nace jest od 10tc ale jest panorama od 9tc spokojnie można robic to jedyny test taki wczesny. Tylko czeka się 14dni na wynik. Nace podstawowe 7dni, rozszerzone 14.

Że za wysoki chyba jak na wygląd moich pęcherzyków 🤔
Za wysoki? To chyba powinnam zacząć się martwić 🥺 Bo u mnie w 6 dniu był 2528 a dzisiaj czyli w 9 dniu 8570 😳 ale twierdzą, że nie przekroczył jeszcze 10 tys więc jest ok. Ale na pewno przekroczy, bo mam jeszcze 2 dni zastrzyków.
Moja klinika już nawet nie chce mnie widzieć jutro, już wyznaczyli niedzielę na ovitrelle a wtorek na punkcje. Coś mi mówi, że skończę z hiperką, oby tylko jajca były dojrzałe 🙏

Ech, nadal nie mam wyniku więc już pewnego nie będę miała. Dopiero w poniedziałek. Więc żałuję, że jednak nie pojechałam dalej, bo w Bocianie miałabym po godzinie i to samo laboratorium. No cóż.

Na NACE generalnie to wszystkie są spoko na poziomie podstawowym. Schody są przy rozszerzonych panelach, ale tu rozmawiałam z lekarzem i w moim przypadku nie warto rozszerzonego robic.
A w jakich przypadkach lekarz mowil aby zrobić rozszerzony ? Wlasnie czytam o tej Panoramie, nie robią jej co prawda w Invicta ale faktycznie jak ukończony 9tc to juz mozna, także dzięki za podpowiedź

Na NACE generalnie to wszystkie są spoko na poziomie podstawowym. Schody są przy rozszerzonych panelach, ale tu rozmawiałam z lekarzem i w moim przypadku nie warto rozszerzonego robic.
Aha no to jak lekarz tak mowi to jasne. Bedziemy czekac z niecierpliwością na wynik. Masz przeczucia co do plci?

Pewnie przy blizniakach nie ma sensu [emoji6]
A w Uk nie ma takich testów??
Sa ale tam to teraz trudniej co kolwiek prywatnie zrobić podczas szalejącej pandemii wiec może się okazać że na taki test bede musiała jechac setki mil a jest zakaz przemieszczania.. . Wiec jesli uda sie w Polsce to tutaj zrobie. Wogole UK kombinuje aby przyjezdzajacy odbywali kwarantanne w hotelach.. Ja juz sama nie wiem co mnie czeka po powrocie :( Na te chwile planujemy wracać 13 lutego

Sa ale tam to teraz trudniej co kolwiek prywatnie zrobić podczas szalejącej pandemii wiec może się okazać że na taki test bede musiała jechac setki mil a jest zakaz przemieszczania.. . Wiec jesli uda sie w Polsce to tutaj zrobie. Wogole UK kombinuje aby przyjezdzajacy odbywali kwarantanne w hotelach.. Ja juz sama nie wiem co mnie czeka po powrocie :( Na te chwile planujemy wracać 13 lutego
Masakra jakaś naprawdę. U nas mimo, ze sytuacja jest slaba to wszystko dziala w moare normalnie.
Pytam, bo najlepiej byloby poczekać do skonczonego 10tc, ale jak sie nie da to co zrobic.
Mam nadzieje, ze do Waszego powrotu nci nie wymyślą..

reklama
A w jakich przypadkach lekarz mowil aby zrobić rozszerzony ? Wlasnie czytam o tej Panoramie, nie robią jej co prawda w Invicta ale faktycznie jak ukończony 9tc to juz mozna, także dzięki za podpowiedź
U mnie jest inna sytuacja bo ja nawet jakbym chciała to nie mogę zrobić tego testu. A i ja mam inne podejście. Ogółem trisomie to są wady które zakończą się urodzeniem dziecka. Reszta tych bardzo rzadkich zespołów genetycznych to właśnie te płody obumierające w 16tc i później. A i te zespoły to występują 1:15000 no to trzeba mieć pecha. Co jeszcze istotne to te chromosomy płciowe to robi każdy podstawowy test i tutaj tez jest duza ilość urodzonych dzieci. Jednak często oprócz obniżonych parametrów IQ to nie masz poważnych deficytów.

Do góry