reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Fredka zaszalałaś z pęcherzykami, no i estradiol super. Będzie dorodne stadko zarodków :D Widzisz to amh to można między bajki włożyć, niby spadło a wyniki zapowiadają się super! Dzielna fredka ;)
Kurde, to ja już nie wiem o co lekarce chodziło z tym estradiolem 🤔. Ona mówiła że on nie odzwierciedla moich pęcherzyków 🤔.
@kate_p7 jest po 6 na każdej stronie. Dla mnie to zaebiste zaskoczenie 😍.

reklama
Dzięki Kate, upewniłaś mnie w moim przekonaniu. Btw, moja obecna klinika nie oferuje IMSI. Tylko ICSI plus kwas hialuronowy.
Ogólnie są kliniki które robią IMSI i kw. Hialuronowy i wyniki tez są super. Może ta kombinacja z ICSI wystarczy. A u was nie da się zrobić separacji? Jeżeli jest 10mln/ml można zrobić daje rewelacyjne efekty. U nas się nie dało dlatego było FAMSI.

Kurde, to ja już nie wiem o co lekarce chodziło z tym estradiolem 🤔. Ona mówiła że on nie odzwierciedla moich pęcherzyków 🤔.
@kate_p7 jest po 6 na każdej stronie. Dla mnie to zaebiste zaskoczenie 😍.
Niech pięknie rosną ;-) duza ilość komórek to duza szansa na dobre zarodki. Chociaż u was chyba zawsze piękne były :-) A co do lekarki niech robi co musi byleby efekt był :p

Kate a Ty jak sie masz? Koniec kwarantanny? Jakieś usg planujesz ?
Już jestem po usg w przyszłym tygodniu mam badanie NIPT. Bliźniaki mają się dobrze już się ruszały ostatnio - jeden rączką drugi nóżką. Serduszka szybko biją, a i rozmiarowo są ok. Zobaczę jak wyniki genetycznych... może płeć już się dowiem. Chociaż przy bliźniaczych podają tylko płeć jednego z bliźniąt.

Melduje posłusznie ze Marysia cała i zdrowa ❤️ 550 g szczęścia i cudu ❤️
Czujemy się dobrze, pracujemy i kompletujemy wyprawkę❤️
Niestety dopadła mnie rwa kulszowa a lekarz nie pociesza. Ten bol może zostać ze mną już do końca ciazy.
Cukrzycy nie stwierdzono 🤪🤪 mogę dalej zajadać fryyyyyty 🤭🤭
Niunia ułożona miednicowo i bardzo nie lubi być fotografowana. Broni się rączkami.
Koleżanki straszą mnie ze brzuch za mały, ze mało wód płodowych i w ogóle 🥺🥺
Póki co nie narzekam. Nie wolno mi bo Nasz cud się ziścił po tylu latach. Mamy drobne kłopoty finansowe wiec i samopoczucie słabe. Czytam was dziewczynki na bieżąco i trzymam kciuki z całych sił ❤️❤️❤️
Nie wiem który to tydzień u Ciebie, ale ciazówki w pierwszej ciąży zaczęłam nosić w 7 miesiącu. Brzuch miałam mały i buty sama sobie wiązałam. Na początku chodziłam w spodniach na guzik potem gumką obowiązywałam guzik, ale na ciazowki było za wcześnie. Przytyłam 9 kg wiec szczupła byłam. A młody urodził się w 38tc 3450g 10 pkt i 56cm chyba albo 58. Ogółem zdrowe dziecko:-) jak miał 8 miesięcy wyskoczył poza siatki centylowe i do dnia obecnego nie wrócił ma 5 lat i 128cm (7-8lat) wzrostu z czego już widzę, ze piżama na styk. Nie ma reguł;-) u brzuszek ładny, koleżanki fuuuuj :p

Już jestem po usg w przyszłym tygodniu mam badanie NIPT. Bliźniaki mają się dobrze już się ruszały ostatnio - jeden rączką drugi nóżką. Serduszka szybko biją, a i rozmiarowo są ok. Zobaczę jak wyniki genetycznych... może płeć już się dowiem. Chociaż przy bliźniaczych podają tylko płeć jednego z bliźniąt.
Jejku to szybko masz to badanie NIPT , który u Ciebie dpt ?? Podobno najszybciej mozna wykonac w 10tc. My najprawdopodobniej wyjeżdżamy rowno w 10t0d wiec nawet nie zdążę tutaj zrobić. Mi babka w laboratorium mówiła że na to genetyczne pobieraja krew po usg genetycznym dopiero i musi byc skierowanie od lekarza?? Chyba bzdury gadala... W UK mozna wykonac badanie Harmony, to chyba ten sam rodzaj badania z tego co wyczytałam

Jejku to szybko masz to badanie NIPT , który u Ciebie dpt ?? Podobno najszybciej mozna wykonac w 10tc. My najprawdopodobniej wyjeżdżamy rowno w 10t0d wiec nawet nie zdążę tutaj zrobić. Mi babka w laboratorium mówiła że na to genetyczne pobieraja krew po usg genetycznym dopiero i musi byc skierowanie od lekarza?? Chyba bzdury gadala... W UK mozna wykonac badanie Harmony, to chyba ten sam rodzaj badania z tego co wyczytałam
Ja robie w invicta i w pon mam 10t2d ponoć spokojnie można bo on potrzebuje 2x mniej wolnego DNA niż reszta testów. A i NiFTY itp już dziewczyny robią. Ogółem to chodziło o kasę tez bo ja i tak mam tylko podstawowe trisomie innych wariantów nie badają.

Na ktore badanir sie zdecydowalas?

reklama
Do góry