reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Moja córeczka jest z 2BB wiec nie wiem czy rzadziej dają ciąże u mnie kazdy transfer był udany ,ale pierwsze dwa była tylko ciaza biochemiczna ale bez tych leków co szlam 3 transferem
Statystycznie jest rzadziej, Tobie się udało ale nadal częściej te gorsze morfologicznie sa wadliwe. Do tego 2bb a 2bc to nadal roznica

reklama
Nawet o tym nie wiedziałam ja teraz miałam podany 2 AB zobaczymy w środę co z tego wyszło ale myśle pozytywnie 🥰
2ab to bardzo ładny zarodeczek i często transferowany. Wiele dziewczyn ma takie transferowane i transfery są pozytywne a sama morfologia nie ma wpływu na wadliwość zarodka, czyli 5aa moze być wadliwy a 4 bc moze być zdrowy, morfologia pokazuje tylko jak się zarodek rozwija a nie czy jest wadliwy.

Ja

Jestem w Bocianie i miałam zrobić test bety 10 dpt. A tranaferowany miałam 5 dniowy zarodek. Zaskoczyłaś mnie tym badaniem w 3, 7 dpt. 😳 progesteronu wg nie robiłam 😞 A dlaczego on jest istotny ? Sorry jeśli to głupie pytanie ale ja dopiero zaczynam jazdę z tym wszystkim 😌
No to widocznie co lekarz, to sposób leczenia 🙃 też miałam blastkę 5 dniowa.b
Znaczy wiesz, ja też się uczę, jak to przy pierwszym transferze, ale dziewczyny tak mówiły, że miały badany... Progesteron odpowiada m. in za utrzymanie ciąży, więc warto mieć odpowiedni poziom. Nauczyły mnie też, że na tym etapie nie ma za wysokiego proga 🙃

Ostatnia edycja:
2ab to bardzo ładny zarodeczek i często transferowany. Wiele dziewczyn ma takie transferowane i transfery są pozytywne a sama morfologia nie ma wpływu na wadliwość zarodka, czyli 5aa moze być wadliwy a 4 bc moze być zdrowy, morfologia pokazuje tylko jak się zarodek rozwija a nie czy jest wadliwy.
W Hiszpani w klinice w której sie leczyłam " quiron " od dawna blastek się nie klasyfikuje również w klinice ivi podobno jednej z lepszych na świecie też tego nie robią ( chciałam tam się leczyć Ale ceny mnie zabiły 😂)
Jest klasyfikacja zarodków w 3 dobie od A do D .
Są takie C których się nie mrozi bo za "za brzydkie " i trzyma się je do blastki - Maja Marcelina jest z takiego brzydkiego C 😉
A Wiktoria była w 3 dobie C nadającym się do mrozenia wyjęta po 4 latach trzymana do blastki razem z zarodkiem klasy A ( ona doszła on nie 😉)
Oba te C w trzeciej dobie dały ciążę miałam jeszcze 3 szt A i żadne z nich nawet nie drgnęło.....
Mój lekarz mówi że u nich w klinice więcej ciąż jest z C niz B ( klinika preferuje transfery w 3 dobie)
A blastki dzielą na blastke i blastke wychodząca z otoczki - koniec podziału.

reklama
W Hiszpani w klinice w której sie leczyłam " quiron " od dawna blastek się nie klasyfikuje również w klinice ivi podobno jednej z lepszych na świecie też tego nie robią ( chciałam tam się leczyć Ale ceny mnie zabiły [emoji23])
Jest klasyfikacja zarodków w 3 dobie od A do D .
Są takie C których się nie mrozi bo za "za brzydkie " i trzyma się je do blastki - Maja Marcelina jest z takiego brzydkiego C [emoji6]
A Wiktoria była w 3 dobie C nadającym się do mrozenia wyjęta po 4 latach trzymana do blastki razem z zarodkiem klasy A ( ona doszła on nie [emoji6])
Oba te C w trzeciej dobie dały ciążę miałam jeszcze 3 szt A i żadne z nich nawet nie drgnęło.....
Mój lekarz mówi że u nich w klinice więcej ciąż jest z C niz B ( klinika preferuje transfery w 3 dobie)
A blastki dzielą na blastke i blastke wychodząca z otoczki - koniec podziału.
U mnie w klinice tez nikt blastek nie klasyfikuje. Znaczy jest jak u Ciebie - blastka, albo blastka wychodzaca z otoczki.
A co do 3dniowych to nie pamiętam, ale jestem prswie pewna, ze tez mi klasy nie podali.

Do góry