reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Może nie z wami a z kliniką? Ile z tych 10 komórek się zapłodnilo? Ile było w 3 dobie? A ile jest w 5 dobie? Jak są opóźnione o jeden dzien mogą nadrobić i mają szanse na pomyślną implantację. A robiliscie kariotypy? Jaki u was czynnik niepłodności? Pierwsze in vitro jest jak gra wstępna często zmienia się protokoły i leki by zarodki były lepsze, albo byłoby ich więcej. I nie każde podejście jest takie samo. W jednym możesz mieć jeden zarodek na 10 komórek a w innym rozdaniu aż 8 zarodków na 10 komórek:-)

Transfer był po stymulacji. Miałam hiperkę - niby lekką. Transfer w 5 dobie. To moja 1 próba. Jestem przerażona. Leki odstawiłam 2 stycznia w tym progesteron. Dziś zrobiłam bhcg i wynik 885,7❗❗❗ Dlaczego rośnie ??? 😭😭😭 Już nic nie rozumiem...
Szczerze nie wiem.o co chodzi. Zależy jak wyglądał pęcherzyk na usg i były przyrosty bety.
Ogólnie czeka się do 34 dpt na serducho ale wiadomo przypadki są różne. Wszystko zależy od usg i bety.
Na cyklu naturalnym zawsze jest wysoki progesteron i wydzielany naturalnie więc pewnie dłużej to zajmie co ci lekarz powiedział?

Kate, jutro będę pytać jak to dokładnie wygląda. Mąż dzwonił bo ja się nie nadaję.
Powiedzieli mu, ze zapłodnilo się 10 ale się nie nadają.
Podejście pierwsze. Protokół był krótki.
Pochodzenie niepłodności nieznane, wiec ICSI.
Mamy jeszcze 10 zamrożonych ale skoro na połowie z danego cyklu nie wyszło, to na drugiej połowie tez raczej nie wyjdzie.
Kariotypu nie robiliśmy tzn nie było do niego wskazań (jeszcze).

Ale czy po prawie 4 tygodniach od transferu i przy takich wartościach bhcg ? 😭😭😭 Czy jest jeszcze nadzieja 😢 Nie wiem co o tym myśleć bo dla mnie to wszystko jakaś magia...
Czyli nadal się rozwija... I to bez leków...
Ja się nie znam, ale... Hmmm... Ja chcę wierzyć w cud. Oby było dobrze!
Ale zdecydowanie tak jak koleżanka mówi, zadzwoń do lekarza i się dopytaj.

Kate, jutro będę pytać jak to dokładnie wygląda. Mąż dzwonił bo ja się nie nadaję.
Powiedzieli mu, ze zapłodnilo się 10 ale się nie nadają.
Podejście pierwsze. Protokół był krótki.
Pochodzenie niepłodności nieznane, wiec ICSI.
Mamy jeszcze 10 zamrożonych ale skoro na połowie z danego cyklu nie wyszło, to na drugiej połowie tez raczej nie wyjdzie.
Kariotypu nie robiliśmy tzn nie było do niego wskazań (jeszcze).
ja jestem ten po punkcji i laboratorium wysyla mi status zarodkow, dnia 1, 3 a 5 msja dzwonic niezaleznie czy beda jakies blastki czy nie. dziwne ze Novum tego nie robi bo daje to podglad sytuacji. ja juz np wiem ze czesc komorek sie zle zaplodnila i je usuwaja z hodowli ale u Ciebie skoro czekali kilka dni to chyba sie wsztstkie 10 prawidlowo zaplodnilo

reklama
Ale czy po prawie 4 tygodniach od transferu i przy takich wartościach bhcg ? 😭😭😭 Czy jest jeszcze nadzieja 😢 Nie wiem co o tym myśleć bo dla mnie to wszystko jakaś magia...
No niestety albo stety kochana jesteś w ciąży. Cialka były wydolne i podtrzymują ciąże. Jest prawie 1000 hcg sprawdź ile będzie wynosić za 48h beta i pójdź na usg jak będzie ponad 1000. Wtedy postarajcie się znaleźć pęcherzyk już musi być. Jeżeli jest to pozamaciczna to skierowanie do szpitala i leki. Jeżeli znajda pęcherzyk to będą czekać na zarodek, jeżeli się pojawi to czekasz dalej czy wszystko będzie dobrze. A jeżeli nie będzie zarodka to tez szpital. Spokojnie po pierwsze ciąża nadal jest bo cialka żółte produkują progesteron, jeżeli zdarzy się cud i będzie zdrowa ciąża to super. Jeżeli nie to jest mnóstwo rozwiązań szkoda tylko tego obciążenia psychicznego.

Do góry