reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kurcze , ja mam torbiel o wielkości 2,1 tak mi powiedział lekarz i dostałam orgametril .
Po tygodniu mam pojawić się na usg.
Lekarka powiedziała, że w tej sytuacji jeśli bym zaczęła stymulację, to nie będa stymulowane jajniki tylko torbiel...
Zaskoczyła mnie jednak stwierdzeniem, że może uda sie zacząć w tym cyklu...
Az nie dowierzam że ona mi zniknie w ciągu tygodnia?

reklama
Mogę prywatnie tez ale moje ubezpieczenie prywatne ciąży nie obejmuje. Najblizej prywatnie do polskiej kliniki mam ponad 100mol ale to nie jest problem. Tam mi szwu na szyjke nie założą, który musze mieć przed 17tc albo i szybciej. Do Polski podroz mnie czeka
A czemu prywatnie Ci szu nie zaloza?
I czwmu musi byc to polska klinika? [emoji848]
Ja jak szukalam ubezpieczenia lata temu to pod katem ciąży, bo myślałam naiwnie, ze zajde bez problemu.

A czemu prywatnie Ci szu nie zaloza?
I czwmu musi byc to polska klinika? [emoji848]
Ja jak szukalam ubezpieczenia lata temu to pod katem ciąży, bo myślałam naiwnie, ze zajde bez problemu.
Nie wiem czy w UK zakładają wogóle, wiem że w Polsce w Swissmed mają w usłudze. Pisalam o polskim ginekologu w UK, tak jak Czarna chodzi dodatkowo. Może z uwagi na ciążę geriatryczna bede miec nieco lepsza opiekę z NHS ale bez cudów 🙈

Kurcze , ja mam torbiel o wielkości 2,1 tak mi powiedział lekarz i dostałam orgametril .
Po tygodniu mam pojawić się na usg.
Lekarka powiedziała, że w tej sytuacji jeśli bym zaczęła stymulację, to nie będa stymulowane jajniki tylko torbiel...
Zaskoczyła mnie jednak stwierdzeniem, że może uda sie zacząć w tym cyklu...
Az nie dowierzam że ona mi zniknie w ciągu tygodnia?
Ja otrzymałam info że jak torbiel na początku cyklu się zmniejsza to jest ona czynnościowa. organizm przygotował się do owulacji ale coś poszło nie tak i pęcherzyk nadal jest ale przerośnięty. Z reguły w kolejnym cyklu nie ma po nim śladu. Dlatego lekarz przed stymulacja sparwdził wielkość pęcherzyka w 18 DC a potem w 2 DC. Stwierdził że jest ok i symulacja poszła. Miałam 16 jajeczek, cześć niedojrzałych ale ogólnie wszystko dobrze poszło.

Nie wiem czy w UK zakładają wogóle, wiem że w Polsce w Swissmed mają w usłudze. Pisalam o polskim ginekologu w UK, tak jak Czarna chodzi dodatkowo. Może z uwagi na ciążę geriatryczna bede miec nieco lepsza opiekę z NHS ale bez cudów [emoji85]
Aha. Ja miałam na mysli po prostu prowadzenie ciąży prywatnie, nie polskiego lekarza. No nic, oby sie Toba dobrze zajeli. Teraz juz musi byc dobrze.
Moja mama urodzila mnie w 35tc, bo poszla szyjka. Brata 3 lata później w 41tc. Oby i u Ciebie nie bylo reguly.

Ja mam udokumentowany przebieg poprzedniej ciąży na szwie na cito zakładanym, moj gin mowil ze bez niego sie nie obędzie, nie będę ryzykować. Sama luteina nic nie pomoże. W Swissmed zakładają...
Ja wiem, szew lepiej założyć jak najwcześniej, tylko teraz i u nas tak się teraz porobiło, że odmawiają. Widzę podział na zwolenników i przeciwników zabezpieczania szyjki. Nawet w szpitalu w którym leazalm właśnie tak było.
Jak masz upatrzoną klinikę czy lekarza który przy nie robi problemów to super.

reklama
Ja wiem, szew lepiej założyć jak najwcześniej, tylko teraz i u nas tak się teraz porobiło, że odmawiają. Widzę podział na zwolenników i przeciwników zabezpieczania szyjki. Nawet w szpitalu w którym leazalm właśnie tak było.
Jak masz upatrzoną klinikę czy lekarza który przy nie robi problemów to super.
Nie strasz... będę musiała specjalnie przyjechać na założenie ale to dluga droga. Moj lekarz mowil ze miedzy 14 a 17tc

Do góry