reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana ja mam taki deficyt snu jak nigdy w zyciu więc wizja bycia gdziekolwiek poza domem o 7h00 mnie z deczka powalila na kolana
emoji38.png

A prawda jest taka, ze bete masz w kosmos wiec ja Cie prosze - wyluzuj troche. Jest mega dobrze, bedzie rodzenstwo dla synka
emoji8.png
No jeszcze mnie czeka powrót do UK i ich podejście do ciąży będzie wyzwaniem.. Tym bardziej z moją szyjka bo musze mieć zabieg. Więc na luz mnie nie stac 🙈

No jeszcze mnie czeka powrót do UK i ich podejście do ciąży będzie wyzwaniem.. Tym bardziej z moją szyjka bo musze mieć zabieg. Więc na luz mnie nie stac [emoji85]
I nie mozna prowadzic ciazy prywatnie?
Bo ja np mam dodtakowe ubezpieczenie i robilam wszystko prywatnie, zeby sie nie denerwowac niepotrzebnie.

I nie mozna prowadzic ciazy prywatnie?
Bo ja np mam dodtakowe ubezpieczenie i robilam wszystko prywatnie, zeby sie nie denerwowac niepotrzebnie.
Mogę prywatnie tez ale moje ubezpieczenie prywatne ciąży nie obejmuje. Najblizej prywatnie do polskiej kliniki mam ponad 100mol ale to nie jest problem. Tam mi szwu na szyjke nie założą, który musze mieć przed 17tc albo i szybciej. Do Polski podroz mnie czeka

Mogę prywatnie tez ale moje ubezpieczenie prywatne ciąży nie obejmuje. Najblizej prywatnie do polskiej kliniki mam ponad 100mol ale to nie jest problem. Tam mi szwu na szyjke nie założą, który musze mieć przed 17tc albo i szybciej. Do Polski podroz mnie czeka
Uważaj bo niestety w niektórych szpitalach już nie chcą zakładać szwów. Teraz moda na pozostawienie tylko luteiny😱 Nawet krążki chcą wyjmować jak najszybciej. Uważają kazdą ingerencję za potencjalną przyczynę infekcji. O tak teraz miałam w szpitalu klinicznym.

A orientujesz się jakie sa koszty całej procedury ze swoimi komorkami? Ode mnie wiem ze niekotrzy wybierają Ostrave chyba.
Koszty w Gyncentrum w Ostravie wyglądają tak
W Czechach zapładnia się wszystkie oocyty - nie ma ograniczeń

- IVF bez leków - 7600 (konsultacja, monitoring stymulacji, usg,sperminogram,preparatyka nasienia do IVF, preparatyka oocytów, ICSI do 10 oocutów, przedłużona hodowla, embriotransfer, echo kateter, znieczulenie)

- IVF z lekami - 12 600 (konsultacja, monitoring stymulacji, usg,sperminogram,preparatyka nasienia do IVF, preparatyka oocytów, ICSI do 10 oocutów, przedłużona hodowla, embriotransfer, echo kateter, znieczulenie)

- IVF Z ZASTOSOWANIEM ŚWIEŻYCH ADOPTOWANYCH KOMÓREK JAJOWYCH - 20 200 (rekomendacja dawcy, stymulacja , zniczulenie i leki dla dawcy, badanie lekarskie, preparatyka nasienia, mrożenie nasienia,ICSI do 10 oocutów, przedłużona hodowla zarodków, embriotransfer, echo kateter. Klinika gwarantuje 6 oocytó od dawczynie i 2 zarodki do embriotransferu.
W razie pytań dzwońce bez problemu postaram się pomóc 576931014, 576877599

reklama
Uważaj bo niestety w niektórych szpitalach już nie chcą zakładać szwów. Teraz moda na pozostawienie tylko luteiny😱 Nawet krążki chcą wyjmować jak najszybciej. Uważają kazdą ingerencję za potencjalną przyczynę infekcji. O tak teraz miałam w szpitalu klinicznym.
Ja mam udokumentowany przebieg poprzedniej ciąży na szwie na cito zakładanym, moj gin mowil ze bez niego sie nie obędzie, nie będę ryzykować. Sama luteina nic nie pomoże. W Swissmed zakładają...

Do góry