reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Moja ostatnio mięknie...
Bierzesz pod uwagę KD?
Jeszcze nie bo mam nie najgorsze amh 2.45ng/ml. Bierzemy pod uwagę dawce nasienia jeśli tym razem nie wyjdzie. U nas nie wiadomo czy problemem jest słabe nasienie czy może zła jakość komórek. Na ilość nie mogę narzekać - z pierwszej stymulacji było 13 komórek z czego tylko 6 dojrzałych, tylko 2 się zaplodnily icsi ale żadna się nie podzieliła poprawnie ☹️

reklama
Jeszcze nie bo mam nie najgorsze amh 2.45ng/ml. Bierzemy pod uwagę dawce nasienia jeśli tym razem nie wyjdzie. U nas nie wiadomo czy problemem jest słabe nasienie czy może zła jakość komórek. Na ilość nie mogę narzekać - z pierwszej stymulacji było 13 komórek z czego tylko 6 dojrzałych, tylko 2 się zaplodnily icsi ale żadna się nie podzieliła poprawnie ☹️
ICSI to mało jak jest naprawdę słabe nasienie najlepiej to IMSI itp. Jeżeli komórki złe się dzieliły do 3 doby to wina komórek jajowych. DNA plemnika wchodzi w grę w 4 dobie gdzie tworzy się genom zarodka. Do tego czasu zarodek rozwija się na potencjale komórki jajowej.

9dpt blastka 4AA..
Juz w 6dpt mialam 57.6 wiec cos dziwne te przyrosty.. Ja uważam że przyrost hamuje a nie powinien
To dam Ci przykład moich bet z synem 6dpt 46 9dpt 209 11dpt 320 potem podwajala się dopiero co 3 dni, ale i tak przyrost był słaby. Beta zwalnia bo tak ma a około 1000 jest pęcherzyk i wtedy nie ma już znaczenia jaka ona jest.

ICSI to mało jak jest naprawdę słabe nasienie najlepiej to IMSI itp. Jeżeli komórki złe się dzieliły do 3 doby to wina komórek jajowych. DNA plemnika wchodzi w grę w 4 dobie gdzie tworzy się genom zarodka. Do tego czasu zarodek rozwija się na potencjale komórki jajowej.
Czyli jednak moje komórki 🥺 Nawet mi tego nie wyjaśnili, powiedzieli że nie wiedzą jaka jest przyczyna 🤔
Ja leczę się w UK a tu nie ma takiego wyboru metod i wspomagaczy jak w Pl. Jak tym razem się nie uda to uderzamy do Czech. I chyba w takim razie muszę przemyśleć KD albo i AZ
Dziękuję za wyjaśnienie 😘

Czyli jednak moje komórki 🥺 Nawet mi tego nie wyjaśnili, powiedzieli że nie wiedzą jaka jest przyczyna 🤔
Ja leczę się w UK a tu nie ma takiego wyboru metod i wspomagaczy jak w Pl. Jak tym razem się nie uda to uderzamy do Czech. I chyba w takim razie muszę przemyśleć KD albo i AZ
Spróbujcie w Czechach dziewczyny chwaliły tamtejsze kliniki. Poza tym u nas przy słabym nasieniu było ICSI i było kiepsko tez mino młodego wieku( 30l wtedy) na 6 zapłodnionych komórek tylko jedna blastocysta, dwie bardzo kiepsko się dzieliły. Czasem to tez jest wina stymulacji, ze jest kiepsko poprowadzona. Teraz po 4 procedurach na mnie tez mają sposób i zarodki tez są ładniejsze. U mnie w klinice jest FAMSi to jest tez super rozwiązanie gdy nie można zrobić separacji magnetycznej - czyli odpuścić te plemniki z wadliwym DNA.

U mnie beta zwolniła, po 48h dzis 188, dwa dni temu 94.6 inny lab. Niestety mam złe przeczucia 😪
Przeciez to jest dobry przyrost! To nie matematyka.. wiem że ciężko się nie zadręczać. Moje przystosty byly wydawało mi się wolne i tez wymyślałam historie. Kochaj tą kropeczkę którą masz i zaufaj jej..będzie dobrze.
I powiem maksymę wg której postanowiłam żyć w 2021: zamartwianie się o jutro odbiera radość z dzisiaj.

Dzisiaj jesteś w ciąży, jesteś mamą!

To dam Ci przykład moich bet z synem 6dpt 46 9dpt 209 11dpt 320 potem podwajala się dopiero co 3 dni, ale i tak przyrost był słaby. Beta zwalnia bo tak ma a około 1000 jest pęcherzyk i wtedy nie ma już znaczenia jaka ona jest.
Racja, moja beta z synem byla wogole niska i slabo przyrastala (ale mialam podane dwa zarodki): 6dpt - 9, 7dpt - 22, 10dpt 80, 12dpt - 112 ale wtedy bylam tylko na sterydzie be żadnych dodatkow jak teraz. Za to beta prY mojej ciąży pozamacicznej rosła 4krotnie co 48h i myśleliśmy ze to bliźniaki bo mialam podane 2 x 1BB.. u tu na koniec zonk!

Przeciez to jest dobry przyrost! To nie matematyka.. wiem że ciężko się nie zadręczać. Moje przystosty byly wydawało mi się wolne i tez wymyślałam historie. Kochaj tą kropeczkę którą masz i zaufaj jej..będzie dobrze.
I powiem maksymę wg której postanowiłam żyć w 2021: zamartwianie się o jutro odbiera radość z dzisiaj.

Dzisiaj jesteś w ciąży, jesteś mamą!
Dziekuje, tak trudno jest oczywiścic głowę po tylu historiach

reklama
Spróbujcie w Czechach dziewczyny chwaliły tamtejsze kliniki. Poza tym u nas przy słabym nasieniu było ICSI i było kiepsko tez mino młodego wieku( 30l wtedy) na 6 zapłodnionych komórek tylko jedna blastocysta, dwie bardzo kiepsko się dzieliły. Czasem to tez jest wina stymulacji, ze jest kiepsko poprowadzona. Teraz po 4 procedurach na mnie tez mają sposób i zarodki tez są ładniejsze. U mnie w klinice jest FAMSi to jest tez super rozwiązanie gdy nie można zrobić separacji magnetycznej - czyli odpuścić te plemniki z wadliwym DNA.
Przy pierwszej stymulacji miałam gonal f 150, teraz mam mieć menopur 225. Mam nadzieję że zmiana leków coś pomoże. Wcześniej też byłam na antykach a teraz bez. No i łykam kilogramy 😉supli mając nadzieję że coś pomogą. Chyba ta nadzieja tak mnie trzyma, bo jak przestanę wierzyć to już dupa.

Do góry