reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja też chcę naturalnie 🙂 Cc mnie bardziej przeraża

Ja też rzadko zaglądam bo przenioslam się na wątek marcowych mamusiek😊
U mnie samopoczucie zależy od dnia. Ja.glownie wypoczywam😊
Matko tyle km???? Podziwiam. Co do tycia przybralam 8 kg😊
Pięknie. 😉 Pewnie zależy to od wagi przed ciąza. Ja do 25 tygodnia przytyłam 1 kg. Ewidentnie gubię własne kg na poczet brzuszka. Wszystkiemu winne spacery 🤪 największy przyrost wagi przed nami. Mój dzidziuś 17 listopada ważył 850 gram o ile dobrze pamiętam. 4 stycznia chce zrobić krzywa cukrowa.

Znieczulenia do sn i do CC to zupełnie inne znieczulenia - przynajmniej w moim szpitalu. Tak oba podawane w krzyż Ale....
Do sn dostaje się dawkę i rurka zostaje we wkłuciu i obok wiszą kolejne porcje znieczulenia które można sobie dokładać naciskając guziczek nie częściej niż co 30 minut .Przy tym znieczuleniu nie czuje sie bólu ( bodz czuje sie lekki ) czuje się dotyk .
Można zrobić na tym znieczuleniu Cc Ale nie jest zbyt komfortowe.
Przy znieczuleniu do CC nie czuje sie bólu całkowicie jak i dotyku i takie znieczulenie działa do 4h więc jeszcze trochę pi skończonym zabiegu .
Ostatnio we wrześniu do histeroskopi miałam znieczulenie w krzyż ( z powodu covida taki nowy protokół)
Ale to też było inne po 9 byłam znieczulenia o 11 byłam w swoim pokoju na chodzie gdzie przynieśli mi wodę i herbatnika i powiedzieli że jak wypije i zrobię siku jestem wolna .
Ok 12 przyszedł lekarz z opisem histeto I rozpiska stymulacji i terminem wizyt i poszłam do domu .
Przy znieczuleniu do sn można podnosić głowę ( nie znam nikogo kto by rodzil na płasko 😉)
Przy cc zalecane jest nie unosić głowy ( powoduje straszne bóle głowy)

Ostatnia edycja:
Znieczulenia do sn i do CC to zupełnie inne znieczulenia - przynajmniej w moim szpitalu. Tak oba podawane w krzyż Ale....
Do sn dostaje się dawkę i rurka zostaje we wkłuciu i obok wiszą kolejne porcje znieczulenia które można sobie dokładać naciskając guziczek nie częściej niż co 30 minut .Przy tym znieczuleniu nie czuje sie bólu ( bodz czuje sie lekki ) czuje się dotyk .
Można zrobić na tym znieczuleniu Cc Ale nie jest zbyt komfortowe.
Przy znieczuleniu do CC nie czuje sie bólu całkowicie jak i dotyku i takie znieczulenie działa do 4h więc jeszcze trochę pi skończonym zabiegu .
Ostatnio we wrześniu do histeroskopi miałam znieczulenie w krzyż ( z powodu covida taki nowy protokół)
Ale to też było inne po 9 byłam znieczulenia o 11 byłam w swoim pokoju na chodzie gdzie przynieśli mi wodę i herbatnika i powiedzieli że jak wypije i zrobię siku jestem wolna .
Ok 12 przyszedł lekarz z opisem histeto I rozpiska stymulacji i terminem wizyt i poszłam do domu .
Przy znieczuleniu do sn można podnosić głowę ( nie znam nikogo kto by rodzil na płasko [emoji6])
Przy cc zalecane jest nie unosić głowy ( powoduje straszne bóle głowy)
Ja po znieczuleniu do cc moglam glowe normalnie podnosic zaraz po przewiezieniu na pooperacyjna.

reklama
@Brakujemiwiary I jak tam? Co lekarz powiedział?
No więc muszę zrobić cytologie(fsh i krzepnięcie) i za 2 tygodnie wizyta po antki i zaczynamy. Tym razem inne leki i mamy nadzieję że będzie lepiej lekarz sam mówi że nie wie co poszło nie tak, bo wszystko było idealne 😔 ale najważniejsze że już raz ciaza była, więc jesteśmy na dobrej drodze

Do góry