reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ale mam stresa przed jutrem... Ciekawe co tym razem lekarz wymyśli dla mnie... Czy znów będę musiała brac antki czy od razu po @ kucie, jaki protokół itp.... ... Eh... Przerażają mnie znów te zastrzyki... A jeszcze bardziej Punkcja itp... Ta pierwsza bardzo źle zniosłam... Nie mogłam chodzić, wyglądałam jak słonica... I tak bardzo bolało 😢😢😢 i oczywoscie transfer był odwołany... Czy tym razem też tak będzie 😱😱🙈 milion pytań a odpowiedź dopiero jutro....

Trzymam kciuki kochana ✊😘
Oby tym razem się udało...

reklama
Posadzili mnie na lozku na sali "operaycjnej" i dookola tego miejsca wbijala sie cos ok 10 razy podajac znieczulenie miejscowe. Takie delikatne uszczypniecia, nic wiecej. I potem polozna stanela mi miedzy nogami, polozyla rece na ramionach, kazala na maxa opuscic glowe dotylajac broda klatki piersiowej i ona mnie za ramiona przytrzymywala mowiac, ze nie moge sie ruszyc. Wtedy anestezjolog wbila igle, bardziej czuc jakby cisnienie niz bol, wpuscila znieczulenie i za pare chwil juz lezalam i nic nie czulam. To przy planowanej cc.
Przy probie sn na zzo nie bylo nakloc tylko tak samo pielęgniarka między nogami, rece na ramiona, momwnt uklocia na skurczu i uczucie ogromnej ulgi. Za jakieś 5min znieczulenie juz dzialalo.
Ja nie wiem skad mit, ze podanie znieczulenia boli. Dla mnie to bol jak u dentysty przy znieczuleniu.
Ale to chyba te, jest indywidualna sprawa bo pierwsze zoo przy możnych skurczach było naprawdę nie przyjemne i wspominam mega źle może nie bol ale takie prady że wolałabym chyba żeby bolało.Przy drugim podaniu znieczulenia kompletnie bez żadnych skurczy było ok bardziej się bałam bo pamiętałam te nie przyjemne uczucie z pierwszego razu

Hejka.Dziewczyny w którym tygodniu zaczął wam rosnąć brzuch?Ja jutro będę w 16tyg.i mam wrażenie że moj brzuch to tylko ja widze😪 no chyba że się najem to wówczas się pojawia.No i zaczynam się denerwowac😢

Hejka.Dziewczyny w którym tygodniu zaczął wam rosnąć brzuch?Ja jutro będę w 16tyg.i mam wrażenie że moj brzuch to tylko ja widze😪 no chyba że się najem to wówczas się pojawia.No i zaczynam się denerwowac😢
Hej
Napewno wszystko jest w porządku 😊 Ja swoj brzuszek zaczęłam widzieć w 22 tygodniu, ale to właśnie tylko ja, nikt inny go nie widział 😁 w 16 to byłam płaska jak deska, miałam takie minimalne wzdęcia. Ogólnie mam bardzo mały brzuszek. Byłam 2 tygodnie temu u lekarza to mi powiedział ze mam skrajnie mały brzuch, a jestem w 30 tygodniu 😂 najważniejsze, że maleństwo się dobrze rozwija i dobrze waży, ale sama się zastanawiam gdzie on się tam mieści 😁

Przeciez dzidziuś nigdzie nie wyszedł:) na pewno tak jest. To Twoja 1 ciąża? Bo wtedy zazwyczaj później brzuch sie pojawia..na pewno pare cm nad spojeniem łonowym możesz wyczuć dno macicy.ja jestem. W 14 tyg i brzuch tez tylko po jedzeniu, delikatnie zaznaczony jest nad spojeniem łonowym. No i to też od twojej budowy ciała zależy.
Nie martw się, na pewno wszystko jest ok:)

reklama
Ciesz się, jeszcze urośnie im mniejszy tym lepiej. Wielki brzuch, ja taki noszę przed sobą w ciąży, to nic przyjemnego. Teraz dziecko waży kilkadziesiąt gram, za chwilę przyspieszy z przybieraniem na wadze to i brzuszek wyskoczy.

Do góry