reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jejjkuuuu az tak zle znoslas to badanie - az sie boje. Ale dlatego ze wyniki pokazaly cukrzyce czy tak poporstu samo badanie? Juz sie boje. Normalnie taka sie lekliwa zrobilam ostatnio ze wszystkiego sie boje ;( Jak kiedys swiat moglam zawojowac tak teraz wszystko sprawia mi trudnosc przez jakas blokade leku.
Wyniki wyszły mi dobre. Niektóre tak to znoszą ale u Ciebie moze byc ok. Położne mówiły że dawno tak im ktos nie odpływal wiec luzik. Ja lekliwa sie mega zrobilam w tej ciazy no chodzić sie juz boje ze zaczne rodzic..fis

reklama
Jejjkuuuu az tak zle znoslas to badanie - az sie boje. Ale dlatego ze wyniki pokazaly cukrzyce czy tak poporstu samo badanie? Juz sie boje. Normalnie taka sie lekliwa zrobilam ostatnio ze wszystkiego sie boje ;( Jak kiedys swiat moglam zawojowac tak teraz wszystko sprawia mi trudnosc przez jakas blokade leku.
A i ten dopegyt brałam tez 3 miesiące ale odstawiłam bo mi zaczal bardzo obniżać ciśnienie. Mialam np. 110 na 65 i kiepsko się czulam wiec przez 3 m-ce pomagał i potem efekt odwrotny

U mnie tak samo już po mału panika :D
Tez się mega boje
I krąglutka jak bałwanek jestem hihi
Jak myje np zęby to brzuch na umywalce opieram 😄
Robię cały czas porządki,na raty bo mega szybko się męczę 🤦‍♀️wyzbywam się rzeczy
Bo jak zacznę zakupy dla małej to nie wiem gdzie to wszystko zmieszczę 😉
no ja sie boje bo w biodrach nie tyje tylko tak do przodu. Ja chce cesarke ale to przeciez roznie moze byc, moze sie wczesniej zaczac i ciagle mam wrazenie ze nie dotrwam do terminu. Ja w samochodzie musialam odsunac mocno fotel do tylu bo mam taki brzuch a przez to nogi ledwo co siegaja do pedałow hehehehe juz coraz mnie poruszam sie samochodem ale jeszcze daje rade ;) JA juz duzo porobilam zakupow - czyste szalenstwo ;) Tez juz zacznij - to fajne jest ;)

Czyli najpierw znieczulaja do znieczulenia? JA bardzo chce cesarke - mam nadzieje ze moj lekarz sie zgodzi na zyczenie. @Evela.6 zmnien mi porsze termin wizyty na 18 stycznia - dzisiaj do mnie zadzwonili ze mi przekladaja.
Powiedz że się mega boisz ze masz panika na sama myśl o porodzie. A jak nie wyrazi zgody to wiem ze można iść do psychiatry i to samo powiedzieć i da zaświadczenie odpowiednie ktore szpital musi respektować.Takj jest wczesniej znieczulenie do znieczulenia głównego ale ja i tak cala w lęku.

Czyli najpierw znieczulaja do znieczulenia? JA bardzo chce cesarke - mam nadzieje ze moj lekarz sie zgodzi na zyczenie. @Evela.6 zmnien mi porsze termin wizyty na 18 stycznia - dzisiaj do mnie zadzwonili ze mi przekladaja.
Posadzili mnie na lozku na sali "operaycjnej" i dookola tego miejsca wbijala sie cos ok 10 razy podajac znieczulenie miejscowe. Takie delikatne uszczypniecia, nic wiecej. I potem polozna stanela mi miedzy nogami, polozyla rece na ramionach, kazala na maxa opuscic glowe dotylajac broda klatki piersiowej i ona mnie za ramiona przytrzymywala mowiac, ze nie moge sie ruszyc. Wtedy anestezjolog wbila igle, bardziej czuc jakby cisnienie niz bol, wpuscila znieczulenie i za pare chwil juz lezalam i nic nie czulam. To przy planowanej cc.
Przy probie sn na zzo nie bylo nakloc tylko tak samo pielęgniarka między nogami, rece na ramiona, momwnt uklocia na skurczu i uczucie ogromnej ulgi. Za jakieś 5min znieczulenie juz dzialalo.
Ja nie wiem skad mit, ze podanie znieczulenia boli. Dla mnie to bol jak u dentysty przy znieczuleniu.

no ja sie boje bo w biodrach nie tyje tylko tak do przodu. Ja chce cesarke ale to przeciez roznie moze byc, moze sie wczesniej zaczac i ciagle mam wrazenie ze nie dotrwam do terminu. Ja w samochodzie musialam odsunac mocno fotel do tylu bo mam taki brzuch a przez to nogi ledwo co siegaja do pedałow hehehehe juz coraz mnie poruszam sie samochodem ale jeszcze daje rade ;) JA juz duzo porobilam zakupow - czyste szalenstwo ;) Tez juz zacznij - to fajne jest ;)
Mam nadzieję, ze masz reduktor do pasa do samochodu.

A i ten dopegyt brałam tez 3 miesiące ale odstawiłam bo mi zaczal bardzo obniżać ciśnienie. Mialam np. 110 na 65 i kiepsko się czulam wiec przez 3 m-ce pomagał i potem efekt odwrotny
Ja go jeszcze biore ale znacznie mniejsze dawki chociaz na poczatku tez sie czulam na nim okropnie - zawroty glowy - balam sie ze sie przewroce ;) Wcale sie nie dziwie ze sie boisz, jeszcze przy blizniakach. Jest taki fajny kanal na youtubie jak zniesc ciążę i nie zwariowac ;) Jesli chodzi o krzywa to ja ja bez ciazy juz zle znioslam. Dostalam po tym ataku hipoglikemmi i caly dzien pozniej przespalam a pozniej wyniki wyszly niedobre. Duza trudnosc mi juz sprawia depilacja w miejscach intymnych. Robie to tylko na wizyty ;) z lusterkiem podrecznym bo innaczej sie nie da ;)

Powiedz że się mega boisz ze masz panika na sama myśl o porodzie. A jak nie wyrazi zgody to wiem ze można iść do psychiatry i to samo powiedzieć i da zaświadczenie odpowiednie ktore szpital musi respektować.Takj jest wczesniej znieczulenie do znieczulenia głównego ale ja i tak cala w lęku.
No jak mi @nieagatka opisala teraz samo znieczulenie to juz gesiej skorki dostalam ;) Ja tez panikara jestem - no jakos musze sobie ta cesarke wyprosic ;) Zobaczymy co mi powie na nastepnej wizycie ;)

Hej Dziewczyny mam pytanie trochę z innej beczki czy któraś z was robiła inv. W Krakowie w Centrum Macierzyństwo? Jeśli tak to jak wasze odczucia pod względem prowadzenia i przygotowania no i oczywiście czy się Wam udało? Polecacie?
Ja polecam. Byłam bardzo zadowolona ogólnie z całego zaangażowania lekarzy, embriologów, pielęgniarek. Nie odczułam takiego nacisku na kasę jak np w Gyncetrum...
Nam udało się za pierwszym razem, szczęściarze z nas😁, obecnie 30 tydzień 😁

reklama
U mnie tak samo już po mału panika :D
Tez się mega boje
I krąglutka jak bałwanek jestem hihi
Jak myje np zęby to brzuch na umywalce opieram 😄
Robię cały czas porządki,na raty bo mega szybko się męczę 🤦‍♀️wyzbywam się rzeczy
Bo jak zacznę zakupy dla małej to nie wiem gdzie to wszystko zmieszczę 😉
Kuuurde to ja się zaczynam obawiać tego, że jestem taka spokojna 😂 jeszcze nie mam żadnego stresu 😁
Jaaaaa No zazdroszczę Wam mega tych dużych brzuszków 😁 ja ciągle czekam 😁
I w ogóle chciałabym rodzić naturalnie 😁, a tu widzę, że praktycznie wszystkie CC

Do góry