Wyniki wyszły mi dobre. Niektóre tak to znoszą ale u Ciebie moze byc ok. Położne mówiły że dawno tak im ktos nie odpływal wiec luzik. Ja lekliwa sie mega zrobilam w tej ciazy no chodzić sie juz boje ze zaczne rodzic..fisJejjkuuuu az tak zle znoslas to badanie - az sie boje. Ale dlatego ze wyniki pokazaly cukrzyce czy tak poporstu samo badanie? Juz sie boje. Normalnie taka sie lekliwa zrobilam ostatnio ze wszystkiego sie boje ;( Jak kiedys swiat moglam zawojowac tak teraz wszystko sprawia mi trudnosc przez jakas blokade leku.
reklama
A i ten dopegyt brałam tez 3 miesiące ale odstawiłam bo mi zaczal bardzo obniżać ciśnienie. Mialam np. 110 na 65 i kiepsko się czulam wiec przez 3 m-ce pomagał i potem efekt odwrotnyJejjkuuuu az tak zle znoslas to badanie - az sie boje. Ale dlatego ze wyniki pokazaly cukrzyce czy tak poporstu samo badanie? Juz sie boje. Normalnie taka sie lekliwa zrobilam ostatnio ze wszystkiego sie boje ;( Jak kiedys swiat moglam zawojowac tak teraz wszystko sprawia mi trudnosc przez jakas blokade leku.
bazylia128
Fanka BB :)
no ja sie boje bo w biodrach nie tyje tylko tak do przodu. Ja chce cesarke ale to przeciez roznie moze byc, moze sie wczesniej zaczac i ciagle mam wrazenie ze nie dotrwam do terminu. Ja w samochodzie musialam odsunac mocno fotel do tylu bo mam taki brzuch a przez to nogi ledwo co siegaja do pedałow hehehehe juz coraz mnie poruszam sie samochodem ale jeszcze daje rade JA juz duzo porobilam zakupow - czyste szalenstwo Tez juz zacznij - to fajne jestU mnie tak samo już po mału panika
Tez się mega boje
I krąglutka jak bałwanek jestem hihi
Jak myje np zęby to brzuch na umywalce opieram
Robię cały czas porządki,na raty bo mega szybko się męczę wyzbywam się rzeczy
Bo jak zacznę zakupy dla małej to nie wiem gdzie to wszystko zmieszczę
Powiedz że się mega boisz ze masz panika na sama myśl o porodzie. A jak nie wyrazi zgody to wiem ze można iść do psychiatry i to samo powiedzieć i da zaświadczenie odpowiednie ktore szpital musi respektować.Takj jest wczesniej znieczulenie do znieczulenia głównego ale ja i tak cala w lęku.Czyli najpierw znieczulaja do znieczulenia? JA bardzo chce cesarke - mam nadzieje ze moj lekarz sie zgodzi na zyczenie. @Evela.6 zmnien mi porsze termin wizyty na 18 stycznia - dzisiaj do mnie zadzwonili ze mi przekladaja.
nieagatka
Posadzili mnie na lozku na sali "operaycjnej" i dookola tego miejsca wbijala sie cos ok 10 razy podajac znieczulenie miejscowe. Takie delikatne uszczypniecia, nic wiecej. I potem polozna stanela mi miedzy nogami, polozyla rece na ramionach, kazala na maxa opuscic glowe dotylajac broda klatki piersiowej i ona mnie za ramiona przytrzymywala mowiac, ze nie moge sie ruszyc. Wtedy anestezjolog wbila igle, bardziej czuc jakby cisnienie niz bol, wpuscila znieczulenie i za pare chwil juz lezalam i nic nie czulam. To przy planowanej cc.Czyli najpierw znieczulaja do znieczulenia? JA bardzo chce cesarke - mam nadzieje ze moj lekarz sie zgodzi na zyczenie. @Evela.6 zmnien mi porsze termin wizyty na 18 stycznia - dzisiaj do mnie zadzwonili ze mi przekladaja.
Przy probie sn na zzo nie bylo nakloc tylko tak samo pielęgniarka między nogami, rece na ramiona, momwnt uklocia na skurczu i uczucie ogromnej ulgi. Za jakieś 5min znieczulenie juz dzialalo.
Ja nie wiem skad mit, ze podanie znieczulenia boli. Dla mnie to bol jak u dentysty przy znieczuleniu.
nieagatka
Mam nadzieję, ze masz reduktor do pasa do samochodu.no ja sie boje bo w biodrach nie tyje tylko tak do przodu. Ja chce cesarke ale to przeciez roznie moze byc, moze sie wczesniej zaczac i ciagle mam wrazenie ze nie dotrwam do terminu. Ja w samochodzie musialam odsunac mocno fotel do tylu bo mam taki brzuch a przez to nogi ledwo co siegaja do pedałow hehehehe juz coraz mnie poruszam sie samochodem ale jeszcze daje rade JA juz duzo porobilam zakupow - czyste szalenstwo Tez juz zacznij - to fajne jest
bazylia128
Ja go jeszcze biore ale znacznie mniejsze dawki chociaz na poczatku tez sie czulam na nim okropnie - zawroty glowy - balam sie ze sie przewroce Wcale sie nie dziwie ze sie boisz, jeszcze przy blizniakach. Jest taki fajny kanal na youtubie jak zniesc ciążę i nie zwariowac Jesli chodzi o krzywa to ja ja bez ciazy juz zle znioslam. Dostalam po tym ataku hipoglikemmi i caly dzien pozniej przespalam a pozniej wyniki wyszly niedobre. Duza trudnosc mi juz sprawia depilacja w miejscach intymnych. Robie to tylko na wizyty z lusterkiem podrecznym bo innaczej sie nie daA i ten dopegyt brałam tez 3 miesiące ale odstawiłam bo mi zaczal bardzo obniżać ciśnienie. Mialam np. 110 na 65 i kiepsko się czulam wiec przez 3 m-ce pomagał i potem efekt odwrotny
bazylia128
No jak mi @nieagatka opisala teraz samo znieczulenie to juz gesiej skorki dostalam Ja tez panikara jestem - no jakos musze sobie ta cesarke wyprosic Zobaczymy co mi powie na nastepnej wizyciePowiedz że się mega boisz ze masz panika na sama myśl o porodzie. A jak nie wyrazi zgody to wiem ze można iść do psychiatry i to samo powiedzieć i da zaświadczenie odpowiednie ktore szpital musi respektować.Takj jest wczesniej znieczulenie do znieczulenia głównego ale ja i tak cala w lęku.
Ja polecam. Byłam bardzo zadowolona ogólnie z całego zaangażowania lekarzy, embriologów, pielęgniarek. Nie odczułam takiego nacisku na kasę jak np w Gyncetrum...Hej Dziewczyny mam pytanie trochę z innej beczki czy któraś z was robiła inv. W Krakowie w Centrum Macierzyństwo? Jeśli tak to jak wasze odczucia pod względem prowadzenia i przygotowania no i oczywiście czy się Wam udało? Polecacie?
Nam udało się za pierwszym razem, szczęściarze z nas, obecnie 30 tydzień
reklama
Kuuurde to ja się zaczynam obawiać tego, że jestem taka spokojna jeszcze nie mam żadnego stresuU mnie tak samo już po mału panika
Tez się mega boje
I krąglutka jak bałwanek jestem hihi
Jak myje np zęby to brzuch na umywalce opieram
Robię cały czas porządki,na raty bo mega szybko się męczę wyzbywam się rzeczy
Bo jak zacznę zakupy dla małej to nie wiem gdzie to wszystko zmieszczę
Jaaaaa No zazdroszczę Wam mega tych dużych brzuszków ja ciągle czekam
I w ogóle chciałabym rodzić naturalnie , a tu widzę, że praktycznie wszystkie CC
Podziel się: