reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziekuje, Oby.... do wczoraj byłam pewna ze sie udało, od dziś dopadło mnie przeczucie ze jest 0, strach mnie paraliżuje
Jeszcze dwa dni i będzie wszystko wiadomo. Z tego co pamiętam to miałaś piękne blastocysty :-) no takie dają ciąże ;-) jeszcze trochę byleby do 6dpt - chyba, ze dłużej czekasz?!

reklama
Tak, my już po wizycie. Nie mam pojęcia co o tym wszystkim myśleć.. Beta rośnie ale przyrost jest poniżej normy, pecherzyk ciążowy prawie nie urósł od ostatniej wizyty za to pokazał się zarodek z tym, że wg wielkości o prawie 2 tyg młodszy [emoji2368] doktor tłumaczyła, że mogło dojść do bardzo później implantacji dlatego też moje niskie wartości bety na początku. Dodatkowo pojawił się jakiś mini krwiak w macicy. Więc ciąg dalszy jednej wielkiej niewiadomej.. 4go mam kolejna wizytę i przysiegam, że już jestem tym mega zmęczona i wyczerpana emocjonalnie. [emoji2368]
Ehh, Może mu się w Twoim brzuchu podoba i stwierdził, że posiedzi tam 10 miesięcy. Pokazał się zarodek a to dobry znak - rozumiem że w ciąży biochemicznej zarodek się nie pokazuje? U mnie na początku nie było aż tak dramatycznie, ale też pierwsze USG pokazywały zarodeczek mniejszy o tydzień, przy czym teraz jest już w normie, wiec nadgonił.
Wyniki już mam. Sama nie wiem co myśleć. Jak zobaczyłam betę 4 to jasne dla mnie było, że się nie udało, mimo że zawsze miałam 0. Ale zadzwonili do mnie z kliniki, że nie można się jeszcze cieszyć, ale na te chwile wszystko jest ok i nie odstawili mi żadnych leków tylko kazali zrobić betę za tydzień :( i sama nie wiem co myśleć. Dzisiaj 7dpt 5 dniowego zarodka 4AA. Dziewczyny mają już wyraźną betę w tych dniach, a ja 4...
Rzeczywiście ta beta bardzo mała. Dlaczego kazali Ci czekać aż tydzień? Ja bym zrobiła po 2 dniach. Jeśli urośnie to znaczy że po prostu miałaś baaaardzo późną implantacje a jeśli nie no to już raczej nie ma na co liczyć.

Jeszcze dwa dni i będzie wszystko wiadomo. Z tego co pamiętam to miałaś piękne blastocysty :-) no takie dają ciąże ;-) jeszcze trochę byleby do 6dpt - chyba, ze dłużej czekasz?!
Robie w 6dpt jak zawsze a potem co dwa dni bo zostajemy do 9 stycznia.. mialam transferowana jedna 4AA... I miałam wszystkie możliwe leki aby opanować rozjechana immunologie, endo 11mm.... Już sama nie wiem... Ostatnio ciąza z 2BC ale poronienie w 7tc.

Załączniki

• 20201226_202301.jpg
    20201226_202301.jpg
    865 KB · Wyświetleń: 67
Robie w 6dpt jak zawsze a potem co dwa dni bo zostajemy do 9 stycznia.. mialam transferowana jedna 4AA... I miałam wszystkie możliwe leki aby opanować rozjechana immunologie, endo 11mm.... Już sama nie wiem... Ostatnio ciąza z 2BC ale poronienie w 7tc.
No ja mam w brzuchu dwa takie embriony:-) jak szalone się rozwijają. Wszystko było dobrze zrobione po prostu trzeba czekać. Jeszcze plamienie implantacyjne było, no chyba ze to coś innego. Chociaż czas ( w sensie 1dpt) się zgadza a jak to plamienie to beta powinna być wysoka bo wcześnie się zaimplantował;-)

Hej dziewczyny przygotowuje sie do in vitro nasieniem dawcy. W lutym będę podchodzic do stymulacji lekarz powiedizal ze bedziy isc dlugim protokolem i zwiekszyl gonal f do 225 i odstawil menopur. Powiedzcie mi czy zarodki beda chodowane w takiej sytuacji do 5 doby czy beda tylko do 3. Z nasieniem meza zarodki przestaly sie rozwijac w 4 dobie.

Ehh, Może mu się w Twoim brzuchu podoba i stwierdził, że posiedzi tam 10 miesięcy. Pokazał się zarodek a to dobry znak - rozumiem że w ciąży biochemicznej zarodek się nie pokazuje? U mnie na początku nie było aż tak dramatycznie, ale też pierwsze USG pokazywały zarodeczek mniejszy o tydzień, przy czym teraz jest już w normie, wiec nadgonił.

Rzeczywiście ta beta bardzo mała. Dlaczego kazali Ci czekać aż tydzień? Ja bym zrobiła po 2 dniach. Jeśli urośnie to znaczy że po prostu miałaś baaaardzo późną implantacje a jeśli nie no to już raczej nie ma na co liczyć.
Nie wiem czemu, tak kazali, ogólnie od początku mówili, że po 14 dniach jest pewne, czy się udało, czy nie, dali mi tą betę tak dodatkowo, do badań hormonów i to każdy powtarzał i doktor, i położne. Dzisiaj przy pobieraniu krwi też mówili, że to nie będzie ostateczny wynik, co się nie zgadza z forum i doświadczeniem dziewczyn, no ale co poradzić, poczekam, bo i tak mam leki i zobaczymy za tydzień.

Progesteron mi wyszedł 16 ng/ml a estradiol 125 pg/ml.

Nie wcześnie ;) u mnie było to samo ja miałam dokładnie 11 + 4 i już i mi Pani powiedziała, że będzie chłopak 😁
Seriooooo to się zmieniło ;-) bo mi nic mówić nie chcieli a w klinice u jednego z sławnych człowieków od usg genetycznego robiłam. Tyle, ze to 6 lat temu. To teraz jest szansa, ze mi tez tak szybko powiedzą:p

Hej dziewczyny przygotowuje sie do in vitro nasieniem dawcy. W lutym będę podchodzic do stymulacji lekarz powiedizal ze bedziy isc dlugim protokolem i zwiekszyl gonal f do 225 i odstawil menopur. Powiedzcie mi czy zarodki beda chodowane w takiej sytuacji do 5 doby czy beda tylko do 3. Z nasieniem meza zarodki przestaly sie rozwijac w 4 dobie.
Ja mialam z nasieniem dawcy i u mnie chodowali do 5 doby... Nie pamiętam jakie mialam leki, musiała bym poszukać w papierach... Na pewno mialam puregon, a później mi coś innego lekarz dołożył... Z tym ze ja szłam krótkim protokolem... Ciekawe jak będzie teraz... Jutro powinno się okazać...

reklama
A to chyba wcześnie na usg, żeby płeć znac? Ja jakoś koło 16tc miałam potwierdzoną. Chyba, ze teraz jakieś lepsze sprzęty, jakby nie było to 6 lat temu:-) gratki!
Dzięki
U mnie zawsze w 12 tc mówią ( bo bardzo proszę hi hi ) Z Marcelina ( 4 lata temu ) w 12+1 powiedział 80% baba teraz 12+1 powiedział 80% baba ten sam lekarz 😉😉

Do góry