reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki
U mnie zawsze w 12 tc mówią ( bo bardzo proszę hi hi ) Z Marcelina ( 4 lata temu ) w 12+1 powiedział 80% baba teraz 12+1 powiedział 80% baba ten sam lekarz [emoji6][emoji6]
Moj w 12+2 powiedzial, ze jakby musial sie okreslic to mysli, ze dziewczynka, ale ze nie chce musiec potem scian u nas malowac wiec mam sie nie nastawiać. Tydzien później test wolnego plodowego dna potwierdzil jego slowa, a moja gin mi powiedziała, ze skoro zaryzykowal zeby podac plec to bylo prawie pewne, ze sie nie myli, bo ten lekarz tak ma [emoji4]

reklama
Moj w 12+2 powiedzial, ze jakby musial sie okreslic to mysli, ze dziewczynka, ale ze nie chce musiec potem scian u nas malowac wiec mam sie nie nastawiać. Tydzien później test wolnego plodowego dna potwierdzil jego slowa, a moja gin mi powiedziała, ze skoro zaryzykowal zeby podac plec to bylo prawie pewne, ze sie nie myli, bo ten lekarz tak ma [emoji4]
W czwartek mam prenatalne i pappa zapytam i tam ha ha ha .
Ale jak wiesz ja Od zawsze mówiłam że to baba 😁

Dzięki
U mnie zawsze w 12 tc mówią ( bo bardzo proszę hi hi ) Z Marcelina ( 4 lata temu ) w 12+1 powiedział 80% baba teraz 12+1 powiedział 80% baba ten sam lekarz 😉😉
Ja na prenatalne szlam juz z wynikiem Sanco ale Pani dr powoedziala że gdyby miała obsatawiac a to było 12+5 to by powiedziała że 80% chłopak a ja wiem że dziewczynka:)

Czesc!!!!! Masz juz wyniki maleńkiej? Tak ja juz przechorowalam covida, zaraz po Łukaszu. Mialam 17 dni kwarantanny ;) Goraczka tylko kilka razy przekroczyla lekko 38 ale zmeczenie bylo okropne - 3 dni przespalam, bole miesni i zanik zapachu i smaku. Po tygodniu wszystko powoli wracalo do normy. Wyniki z krwi i moczu oraz usg wyszly bardzo ladnie. No obecnie mamy 26 tydzien czyli juz prawie 3 trymestr ;) Jest mi juz troche ciezko, zwlaszcza wieczorami, ostatnio przeszlam tygodniową bezsennosc a od 3 dni spie jak dziecko ;) Caly czas jeszcze jestem zachrypnieta i ten okropnie zatkany nos - upierdliwa sprawa - robie inchalacje i pryskam woda morska ale narazie nic to nie daje ;( Mam tez zespol ciesni nadgarstkow - nie wiem czy ktoras dziewczyna to przechodzila. Nadgarstki zwlaszcza rano i w nocy bolą mnie tak ze raz musialam wziasc paracetamol bo tak mocno potrafi bolec. Boli raz mniej raz mocniej czasami nie potrafie utrzymac kubka z herbata. Do tego rano mam zanik jakby krazenia w opuszkach palcy u rak. Wogole ich nie czuje i mi dretwieja ale jakas godzine po tym jak wstane wracaja do normy. Zyly mnie bolą w calych dłoniach. No ja to mam jakies dziwne te dolegliwosci w ciazy a co najlpesze podczas covidu przeszlo cale swedzenie, ktore bylo bardzo dokuczliwe. Zaraz po sylwestrze robie krzywą glukozową. Ostatnio mam mniejszy apetyt i jem takie pierdoly jak mandarynki - tego potrafie zjesc prawie kg dziennie ;) Jestem szczesliwa jak Natalka sie rusza a brzuch sie robi coraz wiekszy. Normalnie na dniach mi wyrosl zaraz pod piersiami i az takie zyly sie na nim zrobily. Linea Negra tez jest bardzo wyrazna. Caly czas jestem na lekach, rpgesteron i heparyna, acard i doplegyt. Napisz co u ciebie ;)
Napisalam sie tyle i wszystko mi znikło gdzies😣 no wiec mi dretwieje uda i biodra. Mam schize wczesnego porodu boje sie ruszyć. Maluchy ważą łącznie juz prawie 2 kg. A to echo o które pytasz bedzie dopoero 18 stycznia. Mialam ta krzywa cukrowa powiem Ci ze zniosła kiepsko dwa razy odplywalam kładły mnie na łóżko dzwonila do lekarz a i kazal im serduszka sprawdzać dzieciom. Mam nadzieje ze wieje nie będę musiała tego nigdy robic😊 nie pamiętam co jeszcze pisalam😊

To super 😊 Ojj ja też sie czuje jak słoń, ciągle bym tylko spala 🙈Tak sie rozleniwiłam że szok🤦‍♀️ No ale tutaj gdzie mieszkam w UK niestety jest strefa 4 czyli trzeba siedzieć w domu, nawet nie ma gdzie i jak iść 😕 Noo, na szczęście ustały wymioty... 😘 Strasznie sie boje porodu, na samą myśl juz mnie normalnie skręca 🤦‍♀️
Ja Porodu i tez sie boje coprawda mam wyznaczony termin cesarki ale boję się że będę sama w domu i się zacznie wczesniej... a samej cesarki tez sie mega boje a raczej znieczulenia czyli uklocia w kręgosłup.wrrrrr.

Napisalam sie tyle i wszystko mi znikło gdzies😣 no wiec mi dretwieje uda i biodra. Mam schize wczesnego porodu boje sie ruszyć. Maluchy ważą łącznie juz prawie 2 kg. A to echo o które pytasz bedzie dopoero 18 stycznia. Mialam ta krzywa cukrowa powiem Ci ze zniosła kiepsko dwa razy odplywalam kładły mnie na łóżko dzwonila do lekarz a i kazal im serduszka sprawdzać dzieciom. Mam nadzieje ze wieje nie będę musiała tego nigdy robic😊 nie pamiętam co jeszcze pisalam😊
Mi dretwialy tez i jakby tysiace mrowek mi chodzilo.Goraca wanna mi zawsze pomagala,potem prysznic😉po porodzie przeszlo

Ja Porodu i tez sie boje coprawda mam wyznaczony termin cesarki ale boję się że będę sama w domu i się zacznie wczesniej... a samej cesarki tez sie mega boje a raczej znieczulenia czyli uklocia w kręgosłup.wrrrrr.
Wklucie robi sie przy znieczuleniu miejscowym i to pomiedzy kregi .Anecia dasz rade😍

Ej ale to uklocie nie boli. Bardziej czuje sie 10 wczesniejszych zastrzykow znieczulajacych to miejsce niz te jedna igle. Mnie wogole nie bolalo.

reklama
Ej ale to uklocie nie boli. Bardziej czuje sie 10 wczesniejszych zastrzykow znieczulajacych to miejsce niz te jedna igle. Mnie wogole nie bolalo.
A ja wam powiem, ze nawet nie pamietam swojego znieczulenia ZO to jest to samo znieczulenie co przy CC? Czy ja jakieś inne dostałam? Chyba, ze to działa na zasadzie wyparcia 🤣

Do góry