reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej

U mnie ciut smutniejszy dzień... Moja jedyna komóreczka przestała się dzielić...

Nici z transferu.

To będą głupie święta ale dla was życzę jak najlepszych !! Ogromne kciuki dla was i chociaż Wy miejcie prezent na święta !
Bardzo mi przykro,
In vitro to loteria bardzo mi przykro, ze to nie była ta komórka. Wiesz, my zrobiliśmy sobie przerwę teraz, wzięliśmy ogromny kredyt i zrobiliśmy wszystko co się da. Po poprzedniej procedurze mieliśmy około roku przerwy bo nie mieliśmy kasy, żeby podejść do krio.
Moze warto pójść na konsultacje do innej kliniki. Inne leki, protokół a same metody jakie obecnie są dostępne to już podnosi sukces przy małej ilosci komórek. Poczytaj o super stymulacji ;-) czasem to tez jest wyjście. Jak duzi niedojrzałych komórek to poczytaj o IVM rescue. Są metody tylko dobra klinika musi być. Daj sobie czas na te wszystkie nieprzyjemne emocje, ale za wcześnie żeby zamknąć ten temat. To chyba pierwsza procedura?

reklama
Hej.
Bylam wczoraj na usg,dzidzia przytulila sie do mnie wiec tylko pupke bylo widac😉
Niestety grozi mi przedwczesny porod,ale lekarz powiedzial ze bedziemy walczyc zeby do tego nie doszlo.Poza tym wszystko super.Jutro zaczynam 14tc.i nie musze juz brac luteiny wiec wroci mi chec do zycia bo ona tak mnie mulila😪
Zlapala mnie rwa kulszowa wiec jestem polamana🥴

Już drugi raz przez to przechodzę za pierwszym razem też przestały się dzielić 4 dobie macie jakiś pomysł co można zrobić by się dzielily

reklama
Wiem. My już wydaliśmy 48 tyś. A efektu nie ma.
Trzeba będzie wziąść kredyt. Oby było warto ;)
Ja już nie liczę ile my:p u nas w sumie 5 procedur. Jedna komercyjna,druga komercyjna, jedna program z MZ, 2 lata temu z dofinanswaniem, teraz tez z dofinansowaniem ostatni raz. Gdyby nie to dofinansowanie to kupę kasy byśmy zapłacili. Chociaż i tak wydaliśmy ok 40tys bo my musimy dokupować dodatkowe procedury selekcji nasienia - czyli 1100 do procedury, jeszcze był moment ze po nieudanych transferach był atosiban 850Zł za kroplówkę. Samo AH 700zl....
Edit: ale u nas to dofinansowanie to ogromna różnica. Współczuje tym co nie mają:-( bo najczęściej tam wymagane są dawki leków ogromne właśnie ze względu na niższe AMH.

Do góry