reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Malinuś - to nie wiem co mam Ci powiedzieć. A decyzja lekarza aby jest na pewno dobra? Bo dziewczyny z blastusiami testują tak normalnie w 10 dniu. Może poczekaj jeszcze wbrew lekarzowi?

reklama
Agapl-
serdecznie gratuluje serduszka:))))jakze sie ciesze ze ci sie udalo i teraz spokojnie przejdziesz kolejne 8mies:)))))

Dziewczyny ktorym badania nie wyszly rewelacyjne-radze poczekac,smutek i zal zapewne nie beda wspanialymi doradcami!Jest jeszcze i dla was nadzieja!Caluje i tulam mocno!

Mysle o was kazdego dnia,ale na dzien dzisiajszy nie mam nic konkretnego do powiedzenia:)

Milego i slonecznego popoludnia kochane!

Dziewczyny to już nie wiem co robić. Raczej niż z tego nie będzie. Czy dalej brać leki i zrobić betkę za 2 dni? Progesteronu tez spadł i to 2 krotnie więc to jest kolejny wyznacznik niepowodzenia.

Witajcie. Moje marzenie własnie się skończyło. W nocy zaczęłam plamic, dzisiaj pojechłam do novum. Po badaniach okazało się że HCG spadło do 280. Szans raczej już nie ma żadnych, ale mam dalej brać leki i powtórzyć w środę HCG. Jestem załamania, znów się nie udało :(

Malinuś - kochana poczekaj. Czasami jest późna implantacja, więc lepiej sprawdzić co i jak za 2 dni chociaż.

A ja mam pytanie w jakich dawkach normalnie występuję luteina dowcipna? 50?

Malinuś - pytam się, bo lekarz kazał mi zmienić dawki z 3 x 1 duphaston do 4 x 1, no i zamiast 3 x 1 utrogestan 100 mg na 3 x 3 luteina ( zapomniał, że ja mam utrogestan, a jemu nie zdarza się raczej zapominać). No i musiałam sobie przeliczyć, że wobec tego będę brała 3 x 2 utrogestan, bo i tak ponad 150 mg będzie to więcej progesteronu. Czekam na maila od niego. Ale już na wszelki wypadek zaaplikowałam sobie tak jak wymyśliłam.

Ps. Już dostałam maila i mam brać 3 x2 utrogestan.

Ps.2. Mam kochanego emka. Wiedział, że spsuł mi się humorek i kupił mi przepiękne różyczki jasno zielone mocno rozkwitnięte jakby ( taki gatunek znaczy się), a środki jakby malowane na czerwono. Cudne.

Ostatnia edycja:
A tu co sie porobilo...

Sylwia - nie wiem co powiedziec - to niemozliwe zeby sie nie udalo... skoro lekarze kaza dalej brac leki to moze nic straconego jeszcze...

Kinga, Malinus - wy powinnyscie po gaciach dostac i to obie!!!! Po co robicie ta betke tak wczesnie - niby same twierdzicie ze napewno jeszcze nic nie wyjdzie a jednak robicie!! No przeciez to za wczesnie!!! Malinus ty nie mialas terminy wyznaczonego?? Kinga ty masz dopiero na sobote - to jeszcze cale 5 dni !! No ja sie z Wami wykoncze... Tu w UK nie ma mozliwosci zrobienia sobie betki wczesniej i dzieki bogu bo pewnie tez bym poleciala - a tak musze czekac i nie mam wyboru - Malinus mi przy w sumie tez 6 dniowym blastusiu kazali przyjsc w 9-10 dpt. Wiec dziewczyny nie poddawac mi sie jeszcze. Malinus ja bym jeszcze poczekala 2 dni i zrobila drugi raz betke...

reklama
Zuzia2011 - ja to się bardziej przejęłam progesteronem niż betką. Ale lekarz już mi zlecił zwiększenie dawki. W zasadzie dowcipnie 2 razy tyle co poprzednio ( tzn. z 3 x 1 na 3 x 2 utrogestan 100 mg - taki progesteron), no i o jedną tabletkę duphaston, czyli z 3 na 4 x 1 duphaston

Do góry