reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Faktycznie odyseja...
Transferowalas 1 czy 2?
Hiperka przy 6cm jajnikach? Ja mialam 10cm i nikt nawet slowa o hiperce mi nie wspomniał [emoji848] Ale dobrze, podobno hiperka pomaga wiec oby tak bylo u Ciebie...
A co do bety to moze w takim razie 8dpt?
Ja przy 6 cm miałam zatrzymanie moczu i reszty:p wiec może nie sam rozmiar się liczy. Mówili jeszcze coś, ze całe jajniki są w pęcherzykach i patrzyli czy nie ma płynu albo krwi.
Ogółem to wzięłam dwa zarodki. A z betą sprobuje poczekać do 10dpt. I tak leków nie odstawię ani 6 ani 8 dpt. To po co mi ten stres, chce normalnie żyć :-) no ale zobaczymy czy ciekawość nie wygra :p

reklama
Oby ten cudowny stan trwał i trwał [emoji3590][emoji3590][emoji3590] Gratuluję z całego serducha i życzę jeszcze piękniejszej następnej bety [emoji3590]
Nareszcie do nas wróciłaś kobieto [emoji847] co tam u Ciebie? Ja pamiętam o oddaniu moich zarodkow Tobie więc liczę na to, że działasz?! [emoji6][emoji8]

Ja przy 6 cm miałam zatrzymanie moczu i reszty:p wiec może nie sam rozmiar się liczy. Mówili jeszcze coś, ze całe jajniki są w pęcherzykach i patrzyli czy nie ma płynu albo krwi.
Ogółem to wzięłam dwa zarodki. A z betą sprobuje poczekać do 10dpt. I tak leków nie odstawię ani 6 ani 8 dpt. To po co mi ten stres, chce normalnie żyć :-) no ale zobaczymy czy ciekawość nie wygra :p
Fakt, mozliwe ze nie o rozmiar chodzi. Pamietam, ze u mnie tez sprawdzali czy płynu nie ma, a i po pozytywnej becie kazali co chwile przyjezdzac na kontrole, bo podobno moje jajniki byly ogromne i sie bali, ze sie odwroca [emoji848]
A co do bety to masz racje. Widze, ze ostro nie chcesz zdradzić kiedy to bedzie wiec bede trzymac kciuki przez nastepny tydzien na zas [emoji14]

To Ty tez masz trochę pod górkę :-) może to dobry znak jak idzie jak po gruzie. A coś nowego wyszło od ostatniego transferu?
Taaaa, wyszło... Moja choroba psychiczna coraz bliżej 😂
Krzywą zrobiłam i wyszła podejrzana - biorę gluckophage. Homocysteina za wysoka, też biorę suple, no i TSH lekko za wysokie, tu też leki. Już kuwa garść tabletek biorę wieczorem - mój mąż mówi: ooooo, kolację już zjadasz 😂

Nareszcie do nas wróciłaś kobieto [emoji847] co tam u Ciebie? Ja pamiętam o oddaniu moich zarodkow Tobie więc liczę na to, że działasz?! [emoji6][emoji8]
Ja też o tej Twojej gromadce pamiętam 😜. Już Kate napisałam co u mnie - czekanie 😜. Może coś się za 2tygodnie na wizycie wyjaśni, o ile torbiel zniknie 💪.
No żeby tak nie móc się doczekać zastrzyków 🤷. To tylko my tutaj rozumiemy takie rzeczy 😉

reklama
Fakt, mozliwe ze nie o rozmiar chodzi. Pamietam, ze u mnie tez sprawdzali czy płynu nie ma, a i po pozytywnej becie kazali co chwile przyjezdzac na kontrole, bo podobno moje jajniki byly ogromne i sie bali, ze sie odwroca [emoji848]
A co do bety to masz racje. Widze, ze ostro nie chcesz zdradzić kiedy to bedzie wiec bede trzymac kciuki przez nastepny tydzien na zas [emoji14]
Chciałabym wytrzymać jak najdłużej a ciężko mi. Zapisałam się 12.12 na betę, ale nie wiem czy wytrzymam. Wiesz pobiegłbym i 5dpt ale co mi to da i tak leków nie wolno odstawiać do 10dpt. Pogadamy 5-6dpt :-) teraz to sobie można teoretyzować. Dzisiaj 2dpt jeszcze tyle dni na desperackie kombinacje.

Do góry