reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Podpinam się pod pytanie 🙂. Jak tam @kate_p7 ? Opowiadaj szybko dlaczego w krzaczorach siedziałaś 😜
Już co nieco opisałam :-) To był trudny czas i jakoś do transferu nie wierzyłam, ze coś przeżyje. Teraz zastanawiam się kiedy testować? Czy szaleć i 5dpt albo 6dpt:p Chociaż 10dpt jest wiążące wiec nie wiem czy w ogóle nie olać tematu i zrobić 10dpt będzie czarno na białym.

Już co nieco opisałam :-) To był trudny czas i jakoś do transferu nie wierzyłam, ze coś przeżyje. Teraz zastanawiam się kiedy testować? Czy szaleć i 5dpt albo 6dpt:p Chociaż 10dpt jest wiążące wiec nie wiem czy w ogóle nie olać tematu i zrobić 10dpt będzie czarno na białym.
No czytałam jaki hardkor miałaś 😜. Ale co nas nie zabije 😜
Ja bym betę zrobiła w 7-8 dot - wyśrodkowane😜
Będę czekać na Ciebie 😘 Już na tę mendę @szakszuka czekam 😜

Hej,
Niewiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamieta ;)
Powoli zbieram się do kolejnej już 5 próby i 3 stymulacji. Wcześniej invicta ale rozważam czy czegoś nie zmienić chociaż strach ;)
Ktoś poleca jakaś klinikę z Trójmiasta i jakiegoś lekarza ?? Będę wdzięczna za opinie
No ja Cię ledwo ledwo pamiętam 😜. Tak przez mgłę 😜.
Szykuj się szykuj, może razem się poklujemy ❤️

reklama
Wszystko mi szło pod górkę w pracy covid w domu z synem przez 3 tygodnie siedziałam. Poszłam długim protokołem tak jak kiedyś nic nie zmieniałam. Wzięłam lekarza który rozpisywał mi pierwsza stymulację i wtedy było duzo dojrzałych komórek. Bałam się byłam zrezygnowana on obiecywał ze zrobi dobrze ta stymulację. Ja mówiłam, ze musi być duzo komórek a nie 6 bo to ostatnie podejście. Przypominałam mu o tym cały czas i on słuchał. Powiedział, ze ryzykowne to trochę no, ale... bo u mnie rekrutuje się duzo komórek. Przy punkcji już brzuch mnie bolał. Zabieg robił lekarz którego nie lubię prawdziwy dupek :p jeszcze do mnie, ze chce z tymi stanami zapalnymi podchodzić do transferu( miałam zgorzel i antybiotyk dla kobiet w ciąży). No, ale progesteron był w poniedziałek 161 - no lepszego mieć nie będę :p zęba wyrwę w drugim trymestrze a reszta jak się odezwie to w drugim trymestrze poprawianie kanałowek w dwóch zębach jeszcze - taki stan zapalny. Mój lekarz, ze leczenie zębów w ciąży to luz i żeby nie panikować. No to punkcja - nic nie dzwonią nie mówią. Wiem, ze pobrali 20 kumulusow - to se myśle pewnie znowu 6 dojrzałych. Kit im w ucho. Olewam ból brzucha, ale w niedziele dopada mnie taki ból ze mało nie jade na ginekologię, mąż wzywa karetkę. W poniedziałek znowu pytanie czy transferować ? Jajniki po 6cm no hiperka, ale płynu nie ma... decyzja transferujemy. No risk no fun. W środę dzwoni embriolog mamy dwa zarodki do transferu modlę się, żeby chociaż jeden był top quality. I jest panika bo oba 4.1.1 no cóż już mi wszystko jedno....
Faktycznie odyseja...
Transferowalas 1 czy 2?
Hiperka przy 6cm jajnikach? Ja mialam 10cm i nikt nawet slowa o hiperce mi nie wspomniał [emoji848] Ale dobrze, podobno hiperka pomaga wiec oby tak bylo u Ciebie...
A co do bety to moze w takim razie 8dpt?

Do góry