reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

02.12 – wizyta @zrezygnowana
02.12 – transfer @Joasek

Fiu fiu co tu się dziś wyrabiało !

@Joasek odpoczywaj sobię teraz, niech ci szybko zleci ;) wierze, że wkrótce będą tylko dobre wieści !!

mi nie zmieniał leków, dał wyższą dawke bo miałam 225 a teraz 300..

a oglądać dr mnie będzie już w piątek i też mi ostatnio przerwali stymulacje...
U mnie było najpierw 225gonal f i 75menopur, później zmienił na 150gonal i 150menopur, a ostatnie 3dni 225menopur i 75 gonal f, a cała stymulacja trwała 10dni bo tylko 2pechęcherzyki były do kłucia, już chciał przerwać stymulację, ale jak to określił ciągniemy Panią za uszy i wszystko albo nic 😂 i to była najlepsza decyzja miałam jedną komórkę, która okazała się szczęśliwą. W związku z tym, że i tak się kłujesz to może warto namówić dr aby nie przerwał stymulacji i pobrał to co jest.

reklama
U mnie było najpierw 225gonal f i 75menopur, później zmienił na 150gonal i 150menopur, a ostatnie 3dni 225menopur i 75 gonal f, a cała stymulacja trwała 10dni bo tylko 2pechęcherzyki były do kłucia, już chciał przerwać stymulację, ale jak to określił ciągniemy Panią za uszy i wszystko albo nic 😂 i to była najlepsza decyzja miałam jedną komórkę, która okazała się szczęśliwą. W związku z tym, że i tak się kłujesz to może warto namówić dr aby nie przerwał stymulacji i pobrał to co jest.

Bez szans, mówił, żę musi być 6 by w ogóle był transfer...

No cóż każda klinika ma swoje zasady ze mną na sali leżały dziewczyny co miały 6i więcej, ale nawet i takie co miały mniej no i ja z 1😂. Nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek osiągnełabym 6 mimo dobrych hormonów, niestety moje jajniki nie są skore do pracy.

No cóż każda klinika ma swoje zasady ze mną na sali leżały dziewczyny co miały 6i więcej, ale nawet i takie co miały mniej no i ja z 1😂. Nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek osiągnełabym 6 mimo dobrych hormonów, niestety moje jajniki nie są skore do pracy.
Ja przy 2 stymulacji miałam chyba 9 tylko każdy innej wielkość i bo każdy rósł w swoim rytmie 😂 I dojrzała była 1 szt ....
Wtedy miałam biochemiczna z tego 1 zarodka podanego w 2 dobie bo strach było trzymać dłużej....

Ja przy 2 stymulacji miałam chyba 9 tylko każdy innej wielkość i bo każdy rósł w swoim rytmie 😂 I dojrzała była 1 szt ....
Wtedy miałam biochemiczna z tego 1 zarodka podanego w 2 dobie bo strach było trzymać dłużej....
Ja byłam ewenementem w klinice dobre hormony, wysokie dawki leków a tylko 2pęcherzyki z czego tylko 1 komórka, więc takie restrykcyjne podejście, że musi być ileś tam żeby pobrać to dla mnie odbieranie szansy i naciaganie na koszty bo są osoby takie jak ja, które nigdy nie osiągnął takiej ilości komórek więc powinno się indywidualnie podchodzić do pacjenta.

6 dla dziewczyn z niskim amh to może być liczba nie do osiągnięcia. Dziwne, że takie zasady mają. U mnie co prawda na 2 dni przed punkcja było 6 pęcherzyków, ale na koniec pobrali tylko 4. Jakbym miała czekać na 6 to bym się chyba nie doczekała nigdy transferu

6 dla dziewczyn z niskim amh to może być liczba nie do osiągnięcia. Dziwne, że takie zasady mają. U mnie co prawda na 2 dni przed punkcja było 6 pęcherzyków, ale na koniec pobrali tylko 4. Jakbym miała czekać na 6 to bym się chyba nie doczekała nigdy transferu
Jeśli AMH jest w normie to 3 czy 4 rosnące pęcherzyki jest za mało. Wtedy lepiej przerwać symulację, podejsc na innych lekach i zobaczyć co się wydarzy.

reklama
Do góry