reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję ,masz rację !! Wymyślam i za bardzo i się doszukuje . Trzeba wierzyć ,ze będzie dobrze 😍
Będzie, na pewno ✊✊✊✊✊ trzymam kciuki za was ✊✊✊✊❤️😘 powiem jeszcze tak, gdyby lekarz miał jakieś wątpliwośći to by wyznaczył Ci wizytę na następny tydzień. A skoro wyznaczył wizyte na za 2 tygodnie to w jego oczach według mnie też jest wszystko dobrze ☺️ bo na następnej wizycie juz będzie i zarodek i serduszko. Takie moje skromne zdanie. ☺️

reklama
Będzie, na pewno ✊✊✊✊✊ trzymam kciuki za was ✊✊✊✊😘 powiem jeszcze tak, gdyby lekarz miał jakieś wątpliwośći to by wyznaczył Ci wizytę na następny tydzień. A skoro wyznaczył wizyte na za 2 tygodnie to w jego oczach według mnie też jest wszystko dobrze ☺ bo na następnej wizycie juz będzie i zarodek i serduszko. Takie moje skromne zdanie. ☺
A jakże podnoszące na duchu ♥️😘😘

Witajcie dziewczyny,
ja po wczorajszym USG wróciłam zadowolona. Krwiak lekarz określił jako stary krwiak, który nie ma już nowego źródła (?) tego nie rozumiem, w każdym razie się wchłania i nawet gdybym zaczęła plamić czy krwawić, to mam się nie martwić, bo tylko to co jest w macicy może wypłynąć nic nowego.
Dzieciatko rośnie ładnie i ma już 3 cm, lekarz uruchomił USG 4d - nie wiem dlaczego tak wcześnie, ale było widać wszystko pięknie, nóżki, raczki, paluszki i główkę. Byłam w szoku, ze na tym etapie może być tak ładnie widać maleństwo.
Następną wizytę mam 22 grudnia i wtedy zrobi mi USG prenatalne. Nie mogę uwierzyć, że jestem już na tym etapie. Tak strasznie zazdrościłam dziewczynom, które pisały, że mają prenatalne czy połówkowe USG a ja już prawie tam jestem. Po 22 grudnia nie będę martwić się już wcale, choć i teraz gdy powiedział mi że krwiak się wchłania właściwie wszystkie stresy odeszły. Nie mogę doczekać się drugiego trymestru, akurat wypada mi początek w Święta Bożego Narodzenia (26 Grudnia) I jeszcze do Świat będę miała odstawione wszystkie leki, choc już teraz biorę mało, tylko Lutinus 3x1. To beda Najcudowniejsze Święta w moim życiu 😍 🥳

Dziewczyny życzę Wam wszystkim, które czekacie na bety @Evela.6 , @Joasek i inne
czy jesteście w początkowych tygodniach ciąży czy dopiero będziecie podchodzic do procedury, żebyście zaznały tej radości i nadziei, bo po tylu stresach, wyrzeczeniach i strachu jest ona potrzebna. ❤

Ostatnia edycja:
02.12 – wizyta @zrezygnowana
02.12 – transfer @Joasek

Fiu fiu co tu się dziś wyrabiało !

@Joasek odpoczywaj sobię teraz, niech ci szybko zleci ;) wierze, że wkrótce będą tylko dobre wieści !!

Dopiero 2 ....
U nie 1 stymulacjia była przerwana po 7 dniach bo nic tam się nie działo.
Zmienili leki z gonal na menopur i cis zaczęło się dziać 😉
Ja szłam 4 x krótkim protokołem z antykami przed . 300- 350 dawkę miałam

mi nie zmieniał leków, dał wyższą dawke bo miałam 225 a teraz 300..

a oglądać dr mnie będzie już w piątek i też mi ostatnio przerwali stymulacje...

02.12 – wizyta @zrezygnowana
02.12 – transfer @Joasek

Fiu fiu co tu się dziś wyrabiało !

@Joasek odpoczywaj sobię teraz, niech ci szybko zleci ;) wierze, że wkrótce będą tylko dobre wieści !!

mi nie zmieniał leków, dał wyższą dawke bo miałam 225 a teraz 300..

a oglądać dr mnie będzie już w piątek i też mi ostatnio przerwali stymulacje...
Nooo odezwała się 🙈 już się bałam ze sie obraziłaś 🤣🤣🤫🙈 tak ze pamiętaj o pozytywnym nastawieniu bo się tam przejadę do Ciebie 🤪🤣🤣🤣🤣🙈 tym razem nie przerwa Ci stymulacji ✊✊✊✊ i będziemy razem do transferu podchodzić 😁 😍😍😍❤️✊✊✊✊✊✊✊

Dziewczyny ,czy przy wysokim hcg ponad 20000 w 21 dpt musi być już widoczny zarodek ? Na razie jest tylko pęcherzyk dobrej wielkości z pęcherzykiem zoltkowym ,ale zarodka nie było jeszcZe widać ....
Dla jasności, taki wpis znalazłam na Bocianie ☺️ widzisz. Dziewczyna która to pisała już urodziła ❤️

Załączniki

• Screenshot_20201202_150955.jpg
    Screenshot_20201202_150955.jpg
    60,3 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Do góry