reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Aaaa i uwaga!!! Mam od wczoraj wyniki Harmony! Wszystko wyszło ok 😍 I najlepsze jest to, że płeć żeńska! A dr niby widział na USG coś pomiędzy nogami 🙈:-D
Jednak Harmony to nie jest 100%, czy robiła ktoraś amniopunkcje po dobrym wyniku wolneg płodowego DNA?
No i tyle razy ci tlumacylam ze bedzie dobrze ;) Nie znam przypadku zeby sie ktos decydowal na amnio po prawidlowym wyniku z wolnego płodowego DNA ;) Jak jestes ciekawa wyprawki i nnych przydatnych info to chodz na ciężaróweczki po in vitro ;) Duzo nas tam siedzi a ja nawet nie wiedzialam ;)

reklama
To już zaczynam wątpić po co robiłam to Harmony :frown: Nie chciałam robić inwazyjnego badania, dlatego to zrobiłam. I teoretycznie wyszlo wszystko ok. Wiem, że jest niecały %, że może być coś nie halo, ale o tym wiedziałam od początku.
Czy któraś z Was po wyniku badania wolnego płodowego DNA, ktore wyszło w porządku - robiła jeszcze amnio? Wczoraj trochę odetchnęłam, ale dziś od nowa stres. Chyba przestanę czytać internety.
Bez sensu! Dziewczyno to badanie jest bardzo bardzo dokładne. Do tego wszystko na usg masz dobrze. A moze ty chcesz cos znalezc?

To już zaczynam wątpić po co robiłam to Harmony :frown: Nie chciałam robić inwazyjnego badania, dlatego to zrobiłam. I teoretycznie wyszlo wszystko ok. Wiem, że jest niecały %, że może być coś nie halo, ale o tym wiedziałam od początku.
Czy któraś z Was po wyniku badania wolnego płodowego DNA, ktore wyszło w porządku - robiła jeszcze amnio? Wczoraj trochę odetchnęłam, ale dziś od nowa stres. Chyba przestanę czytać internety.
Jeżeli jesteś zdecydowana z mężem na urodzenie dziecka to nie ma sensu robić amnio, poważne wady letalne często widać już na USG 1trymestru a harmony dodatkowo w większości je wykluczyło. Moje osobiste zdanie jest takie, że ryzyko dziecka z T21 to nie koniec świata a na decyzję o amnio masz jeszcze kilka tygodni a w tym czasie pewnie nie jedno USG.

Witam Czy podchodziła któraś z Was do transferu z accrofilem?? Czy transfer był udany??

Ja miałam teraz criotransfer z accofilem. 6 dni przed transferem wlew, od drugiej doby po transferze zastrzyki 1/3 ampułki co drugi dzień. Pierwszy transfer z accofilem i udany :-) czuję się bardzo dobrze i nie mam żadnych dolegliwości po zastrzykach.

Dziewczyny ja już też po wizycie. Jest ciałko żółte [emoji5] data transferu na 02.12.2020 [emoji7]

Trzymajcie kciuki.

A czy któraś z was brała w dniu transferu nospę i ketonal razem ?![emoji848] takie mam zalecenia [emoji6]
Jeszcze utrogestan od dziś.

Buziaczki dla Was kochane, trzymam za nas kciuki [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
No nareszcie[emoji847][emoji110][emoji3590]

1.6 cm szczęścia piękny widok.
Dziś 7+6 dostałam wypis z kliniki i skierowanie do specjalisty od ciąży trudnej.
Ponieważ 1 ciąża skończyła się w 35 tc .
Wizyta w poniedziałek 😂 mówiłam że ja mam często usg 🤣😂😂😂😂
Cudowne 1,6 cm, najpiękniejszy malutki prezent od losu 👏👏😁

Dziewczyny ja już też po wizycie. Jest ciałko żółte ☺ data transferu na 02.12.2020 😍

Trzymajcie kciuki.

A czy któraś z was brała w dniu transferu nospę i ketonal razem ?!🤔 takie mam zalecenia 😉

Buziaczki dla Was kochane, trzymam za nas kciuki ✊✊✊✊✊✊✊✊
Nareszcie! Teraz już z górki, bierz maleństwo i nie wypuszczaj już 😁😁✊✊✊

@Evela.6 mozesz mnie wpisać 11.12 badania immuno i wizyta w poradni genetycznej 😬 boję się że jak zaczną szukac to znajdą za dużo i się załamie.. aha no i jestem bez oracy😂😂 takie u mnie prezenty na święta 😜😂😂

Dziewczyny ja już też po wizycie. Jest ciałko żółte ☺ data transferu na 02.12.2020 😍

Trzymajcie kciuki.

A czy któraś z was brała w dniu transferu nospę i ketonal razem ?!🤔 takie mam zalecenia 😉

Buziaczki dla Was kochane, trzymam za nas kciuki ✊✊✊✊✊✊✊✊
No Ooo wreszcie.
Nospy nigdy
Ketonal hmmm nigdy .
Utrogestan 1200 mg zawsze

reklama
Ja miałam teraz criotransfer z accofilem. 6 dni przed transferem wlew, od drugiej doby po transferze zastrzyki 1/3 ampułki co drugi dzień. Pierwszy transfer z accofilem i udany :-) czuję się bardzo dobrze i nie mam żadnych dolegliwości po zastrzykach.
Gratulacje udanego transferu [emoji16] Właśnie taka historie potrzebowałam przeczytac Dajesz nadzieje

Do góry