reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
1% to kiepsko.
16 % ruchliwość to połowa normy, wg moich informacji norma A+B to 32%.
Jaka ilość plemników/ml i w całym ejakulacie?
Jeśli ma leukocyty pow. 1 mln (chyba. Jak się mylę to proszę poprawić) to powinien zrobić posiew nasienia i dobrać antybiotyk. Wtedy pH nasienia również odbiega od normy. Antybiotykoterapia powinna pomoc [emoji4]
a moge ci wyslac te wyniki?
Ja sie kompletnie na tym nie znam - a ona jest tak zalamana ze traktuje to jak wyrok bo na i n vitro ich raczej nie bedzie stac ;(

Popatrzcie na te wyniki - ona byla u Guzowskiego w Gameta i kazal im zrobic to badanie - jest tak zalamana ze juz nawet nie chce do niego z tym jechac. Moze jakos to poprawic?

Załączniki

• 1.jpeg
    1.jpeg
    132,8 KB · Wyświetleń: 78
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    194,2 KB · Wyświetleń: 76
  • part000001.png.jpeg
    part000001.png.jpeg
    187,7 KB · Wyświetleń: 78
Do tego poubieralam sie jak glupia wczoraj do spania. Zalozylam normalne skarpetki i welniane skarpety zrobione przez moja babcie. Rano myslalam ze sie zapale ;) Poszlam szybko pod prysznic bo w zyciu mi tak stopy nie smierdzialy ;) Ale tylo stopy heheheh oczywiscie wygooglowalam ze smierdzace stopy to objawy covidu - @fredka84 kazala hehehehe oczywiscie zart ;) Mam zakaz czytania googla do odwolania ;)
Ja jak poszłam do lekarza i powiedziałam, że chciałabym sprawdzić przezierność w 11tc bo coś mi tam nie pasuje to sprawdził, ale powiedział nie już Pani przestanie czytać dr Google, fora ciążowe i przestanie analizować usg a jak tak Pani lubi usg to zapraszam na wykłady i szkolenia o USG prenatalnym 😆oczywiście tydzień później byłam na pełnym usg prenatalnym u jego szefa 😂 a teraz znów to samo, kilka razy pytałam lekarza czy aby napewno to normalne że dziecko może mieć pusty żołądek to aż nie wytrzymał i powiedział, że żałuje że mi powiedział o tym. Jak powiedziałam mężowi, że muszę iść do innego i sprawdzić to powiedział, że już mi na głowę pada 🙂 Więc mam ciążowego schiza.

Popatrzcie na te wyniki - ona byla u Guzowskiego w Gameta i kazal im zrobic to badanie - jest tak zalamana ze juz nawet nie chce do niego z tym jechac. Moze jakos to poprawic?
Ilość w normie, mała próbka, stresował się? To jego pierwsze badanie nasienia?

Nie ma czym się załamywać, to po pierwsze.

Po drugie, wizyta u DOBREGO urologa, niech zbada jajka i penisa, niech lekarz wykluczy żylaki powrózka nasiennego i sprawdzi hormony.
Jeśli jest podejrzenie bakterii w nasieniu (a jest), to należy zrobić posiew, antybiotyki i 3 mce supli powinno pomóc...
To nie wyrok, moim zdaniem. Wyniki nasienia można poprawić, chociaż zdarzają się przypadki, że się nie udaje, wtedy zostaja metody wspomagania rozrodu.
Mój ma gorsze wyniki, próbujemy do końca roku, ale szykujemy się już na pomoc..

reklama
Ja jak poszłam do lekarza i powiedziałam, że chciałabym sprawdzić przezierność w 11tc bo coś mi tam nie pasuje to sprawdził, ale powiedział nie już Pani przestanie czytać dr Google, fora ciążowe i przestanie analizować usg a jak tak Pani lubi usg to zapraszam na wykłady i szkolenia o USG prenatalnym 😆oczywiście tydzień później byłam na pełnym usg prenatalnym u jego szefa 😂 a teraz znów to samo, kilka razy pytałam lekarza czy aby napewno to normalne że dziecko może mieć pusty żołądek to aż nie wytrzymał i powiedział, że żałuje że mi powiedział o tym. Jak powiedziałam mężowi, że muszę iść do innego i sprawdzić to powiedział, że już mi na głowę pada 🙂 Więc mam ciążowego schiza.
Ja sie ciagle dopytywalam lekarz przed usg prenatalnymi czy nie widzi jakis obrzekow u dziecka ;) W koncu mi powiedzial ze takie rzeczy zostawimy dla studentow medycyny no i to samo co tobie zeby przestac czytac ;) Wcale alboslutnie sie Tobie nie dziwie - mysle ze to calkowicie naturalne ze teraz o tym myslisz - ja juz dawno poszlabym n usg zeby rozwiac watpliwosci bo bym sie pewnie zadreczyla psychicznie ;)

Do góry