Witam wszystkie koleżanki. Mam pytanie odnośnie tego co bierzecie przed transferem i po transferze. Chodzi mi o witaminy czy suplementy. Ja chce podejść do kriotransferu w styczniu i chcę się najlepiej przygotować jak umiem. Ja biorę wit D3, wit E, kwas foliowy, wit B12, wit B6, magnez i metformax 500 który przypisał mi ginekolog. Czy brac cos jeszcze?
reklama
klaudiaanita
Fanka BB :)
@Ananasowa93
Kochana moja doczekałaś się prenatalnych ! Ale ten czas leci
Czekam na wspaniałe wieści i zdjęcie Marysi ❤
Innym wizytującym tez życzę powodzenia ❤
Kochana moja doczekałaś się prenatalnych ! Ale ten czas leci
Czekam na wspaniałe wieści i zdjęcie Marysi ❤
Innym wizytującym tez życzę powodzenia ❤
Margoolcia
A po co wcześniej? Skoro wszystko jest ok. Osobiście uważam że jest coś w powiedzeniu nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Tego się trzymam. Poza tym będę mamą i nie będę miałanad wszystkim kontroli. Czas się więc tego uczyć. I przyzwyczajać.Tyle czasu ,zwariowałabym
Bardzo dziękuje za słowa otuchy, wiele razy słyszałam ze forum to największe wsparcie zwłaszcza ze raczej nie chwalimy się wokół ze podchodzimy do IV
No i tak jak przewidywałyście Beta 0, ale pielęgniarka również potwierdziła ze to bardziej badanie progesteronu i estradiolu. Swoją droga progesteron mam 29 (norma w fazie lutealnej 27) a estradiol 1914 a norma do 200 ! Czy to tez normalne? Czekam na tel od lekarza...
No i tak jak przewidywałyście Beta 0, ale pielęgniarka również potwierdziła ze to bardziej badanie progesteronu i estradiolu. Swoją droga progesteron mam 29 (norma w fazie lutealnej 27) a estradiol 1914 a norma do 200 ! Czy to tez normalne? Czekam na tel od lekarza...
Pola87
Pewnie bierzesz leki np Estrofem stad ten wynik
Bardzo dziękuje za słowa otuchy, wiele razy słyszałam ze forum to największe wsparcie zwłaszcza ze raczej nie chwalimy się wokół ze podchodzimy do IV
Ja staram się naturalnie suplementowac . Dorzucać do posiłków czarnuszkę, kurkumę, szpinak, jajka, ryby, awokado, mleko, borowki itd. Dziewczyny z akademii płodności dużo o tym mówią . Dodatkowo w okolicach transferu jem ananasa. Pierwszy transfer w zasadzie był udany tylko niestety zarodek przestał się rozwijać .Witam wszystkie koleżanki. Mam pytanie odnośnie tego co bierzecie przed transferem i po transferze. Chodzi mi o witaminy czy suplementy. Ja chce podejść do kriotransferu w styczniu i chcę się najlepiej przygotować jak umiem. Ja biorę wit D3, wit E, kwas foliowy, wit B12, wit B6, magnez i metformax 500 który przypisał mi ginekolog. Czy brac cos jeszcze?
zrezygnowana
Dziewczyny jest dupa! Byłam wczoraj na badaniach no i Pappa wyszło chu**** za niskie białko no i ryzyko duże Trisomii 21. W sensie, że z wieku wyszło 1:500 coś, a po skorygowaniu i wpisaniu wyników Pappa wyszło 1:108 Niby dodał jeszcze nos i cos tam jeszcze i że około 1:300. I proponował amniopunkcję albo najpierw test wolnego płodowego DNA i od razu zrobiłam u nich test Harmony. Ja z ADHD i z gębą, która mi się nie zamyka na takie słabe wiadomości reaguje milczeniem i o dużo rzeczy nie spytałam, a jak wróciłam to cały wieczór przeryczałam Przyjechałam dziś z mężem do pracy, żeby nie siedziec i nie myśleć w domu Zawsze ze mną musi być coś nie tak, nigdy nie może być normalnie
@bazylia128 ja mam na imię Natalia
@bazylia128 ja mam na imię Natalia
Ostatnia edycja:
Sherlook
Dziewczyny podczytuje was od tygodnia i dzięki wam przestałam zamartwiać się tym, że najprawdopodobniej czeka nas in vitro Bałam się ten całej procedury, ale już się z nią zaznajomiłam i nie jest taka straszna. Mam nadzieję, że za 3 miesiące jak wyniki męża się nie poprawiają szybko załatwię całą procedurę Inaczej już patrzę w przyszłość. Tym bardziej, że większości z was się udało.
@zrezygnowana nie przejmuj się!! To wcale nie jest wysokie ryzyko. Podobno ten test pappa nie jest miarodajny. Moje znajome miały większe prawdopodobieństwo i dzieci zdrowe.
@zrezygnowana nie przejmuj się!! To wcale nie jest wysokie ryzyko. Podobno ten test pappa nie jest miarodajny. Moje znajome miały większe prawdopodobieństwo i dzieci zdrowe.
reklama
Margoolcia
Gratuluję. Bardzo się cieszę że ten cud stał się i Twoim udziałem jakie badania genetyczne robisz w 30 tygodniu?czesci dziewczyny ja juz po 10:00 bylam po ale musialam swoje odespac U nas wszystko pieknie Natalia jest zdrowa dziewczynką, sredniej wielkosci - ani mała ani duza ale badzo zdrowa Dzisiaj juz 380 gramow, 20 tydzien i 5 dzien Troche mnie w poniedzialek moj ordynator wystraszyl bo jemu wycodzila znowu o prawie tydzien mlodsza ale widocznie zle ja wymierzyl wiec nie ma co sie sugerowac. Dzisiaj wyszlo dokladnieco do dnia zgodnie z transferem Zostala bardzo mocno przebadana, mozg, jakie sploty, przeplywy, serduszko bardzo dlugo, wszystkie narzady anatomicznie, pepowina i jej przeplywy, łozysko, wody owodniowe, stopki ktorymi caly czas mocno machala, szyjka macicy - lekarz nie mial zadnych uwag Natalia ma tez zalozona karte w Gameta hehehehheulożona byla główka w dół i raczka zakrywala buzke, nie chciala sie pokazac, a pozniej zrobila fikołka i sobie siedziala Jest cudowna. Dziewczyny to co sie teraz dzieje to jest dla mnie prawdziwy CUD - lekarz sam ja okreslil jako CUDOWNE DZIECKO - bylo bardzo blisko katastrofy ale pokazala wszystkim jaka jest silna !!!!! Nastepne badanie genetyczne za 9 tygodni w 30 - 31 tygodniu, tymczasem @Evela.6 prosze o wpisanie wizyty u lekarza prowadzacego na 14.12 A teraz juz czekam spokojnie na swieta - za dwa tygodnie ubieram choinke
Podziel się: