jupi. trzymam kciuki!hej dziewczyny. się zamelduje. dziś miałam transfer blastki 5.2.2- wszystko poszlo jak powinno. Teraz czekam, co dalej
reklama
Trzymam kciuki za fasolkęhej dziewczyny. się zamelduje. dziś miałam transfer blastki 5.2.2- wszystko poszlo jak powinno. Teraz czekam, co dalej
Ja cie doskonale rozumiem bo sama do niedawna chciałam zjechać do pl ale daliśmy sobie jeszcze chwile żeby szybko wykończyć dom i wtedy zjedziemy obrazu.Duzo moich znajomych zjechali do kraju i za nic by się spowrotem do Francji nie wrócili. Moim zdaniem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma chociaż nie zawsze.Jestem zdania ze i w Pl da się żyć dostnio i szczęśliwie.Myślę, że przesadzasz, ale to forum nie jest miejscem na wymianę poglądów politycznych. Szwajcaria owszem jest miejscem, gdzie można dobrze zarobić i pozwolić sobie na więcej, ale czy za kasę można rzeczywiście kupić wszystko? Chyba nie.. Wcześniej w ogóle nie myślałam o powrocie, ale odkąd planuje dziecko myślę o tym coraz częściej. Nawet jeśli dziecko jest w przedszkolu czy szkole tu to jest wysyłane do domu między 12 a 14, więc nie wiem jak przy takich układach można pracować.. A jeśli tu pracuje tylko jedna osoba to już życie nie jest takie kolorowe jak się większości ludzi wydaje
KarolaJ
Fanka BB :)
Masz rację, zawsze wszędzie będzie jakieś ale, nieważne gdzie mieszkamy. Dobra pracę można wszędzie znaleźć, wiadomo że się nie będzie zarabiało tak samo, ale na pewno można żyć na dobrym poziomie. Też znam ludzi, którzy zjechali i nie narzekają. Może też z wiekiem robię się bardziej sentymentalna i mam inne priorytety niż 10 lat temu. Może też mi się uda kiedyś zjechac[emoji18]
Ja cie doskonale rozumiem bo sama do niedawna chciałam zjechać do pl ale daliśmy sobie jeszcze chwile żeby szybko wykończyć dom i wtedy zjedziemy obrazu.Duzo moich znajomych zjechali do kraju i za nic by się spowrotem do Francji nie wrócili. Moim zdaniem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma chociaż nie zawsze.Jestem zdania ze i w Pl da się żyć dostnio i szczęśliwie.
Ananasowa93
ZDROWA DZIEWCZYNKA
Boże !! Jestem w szoku i jestem taka szczesliwaaaaaaaaa Jade po pracy do Tesco po coś różowego
Boże !! Jestem w szoku i jestem taka szczesliwaaaaaaaaa Jade po pracy do Tesco po coś różowego
nieagatka
Ja cie doskonale rozumiem bo sama do niedawna chciałam zjechać do pl ale daliśmy sobie jeszcze chwile żeby szybko wykończyć dom i wtedy zjedziemy obrazu.Duzo moich znajomych zjechali do kraju i za nic by się spowrotem do Francji nie wrócili. Moim zdaniem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma chociaż nie zawsze.Jestem zdania ze i w Pl da się żyć dostnio i szczęśliwie.
Ale ja nigdzie nie pisalam o aspektach finansowych, bo jasne, ze w PL tez mozna dobrze zarabiac, choc o to trudniej. Ja na moim stanowisku, robiac dokladnir to samo, ba, nawet w tej samej firmie zarabialabym w najlepszym wypadku polowe wiec srednio mi sie to uśmiecha, ale moznaby to pominac.Masz rację, zawsze wszędzie będzie jakieś ale, nieważne gdzie mieszkamy. Dobra pracę można wszędzie znaleźć, wiadomo że się nie będzie zarabiało tak samo, ale na pewno można żyć na dobrym poziomie. Też znam ludzi, którzy zjechali i nie narzekają. Może też z wiekiem robię się bardziej sentymentalna i mam inne priorytety niż 10 lat temu. Może też mi się uda kiedyś zjechac[emoji18]
Mi chodzilo rqczej o cala resztę, o to co sie w PL dzieje, jak to wyglada, jak sie po troszku okrada ludzi z podstawowych praw, jak sie nikt z obywatelem nie liczy, nic mu nie zapewnia. Nie wiem np w przypadku straty pracy zostajesz prawie bez srodkow do zycia, o miejsce w zlobku trzeba walczyc i takie tam. Za dlugo patrze na to z odleglosci 2000km, za duzo mam info od znajomych rozsianych po calej PL zeby moc sie na powrot zdecydowac. I boli mnie to, bo to w koncu moja ojczyzna, ktora dla moich dzieci bedzie po prostu krajem gdzie jezdza na Swieta.
nieagatka
Gratulacje [emoji4] Czas najwyzszy na troche spokoju [emoji14] I na szaleństwo rozowo-tiulowe [emoji23]ZDROWA DZIEWCZYNKA [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Boże !! Jestem w szoku i jestem taka szczesliwaaaaaaaaa [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] Jade po pracy do Tesco po coś różowego [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Kolendra29
hej dziewczyny. się zamelduje. dziś miałam transfer blastki 5.2.2- wszystko poszlo jak powinno. Teraz czekam, co dalej
Gratuluje! Teraz najgorsze, czekanie. Już nie mogę wytrzymać a dziś dopiero mam 4dpt.
Ananasowa93
Moje przeczucie jednak mnie zawiodło bo czułam ze będzie synek ale to oczywiście nie ma znaczenia Będzie córeczka MarysiaGratulacje [emoji4] Czas najwyzszy na troche spokoju [emoji14] I na szaleństwo rozowo-tiulowe [emoji23]
Mysle ze do badan połówkowych mogę odetchnąć potem znów będę się martwić czy wszystko pracuje prawidłowo
Niech rośnie nasza księżniczka - tatuś oszaleje na jej punkcie już mogę być zazdrosna
reklama
Ruda08
Gratuluje kochana !!! Ja też myślałam, że będzie chłopakMoje przeczucie jednak mnie zawiodło bo czułam ze będzie synek ale to oczywiście nie ma znaczenia ❤❤❤❤ Będzie córeczka Marysia ❤❤❤
Mysle ze do badan połówkowych mogę odetchnąć potem znów będę się martwić czy wszystko pracuje prawidłowo ❤
Niech rośnie nasza księżniczka - tatuś oszaleje na jej punkcie już mogę być zazdrosna ❤
Iii prawda już możesz być zazdrosna
Mój mąż jak przychodzi z pracy to najpierw buziak dla córci, pózniej może dla mnie coś się ostanie
Podziel się: