reklama
klaudiaanita
Fanka BB :)
Teraz 18tydz u mnie z om@klaudiaanita napisz ile przytylas od poczatku ciazy? Bo u mnie juz 5 kg na plusie
4kg na plusie
Wszystko bada na połówkowych chyba ,zobaczymy
bazylia128
ja dzisiaj licze 19 tydzien - nie pomylilo ci sie?Teraz 18tydz u mnie z om
4kg na plusie
Wszystko bada na połówkowych chyba ,zobaczymy
klaudiaanita
Aplikacje mi pokazują 19tydzja dzisiaj licze 19 tydzien - nie pomylilo ci sie?
Na połówkowych zobaczymy jak dokładnie wymierzy dzidziusia
Ostatnia edycja:
Dziewczyny słyszałyście o terapii mitochondrialnej?
Mitochondrial replacement therapy (MRT) involves using an egg from an egg donor who doesn't have mutations. The nucleus of the egg is removed and replaced with the nuclear DNA from the woman who has mitochondrial DNA mutations. The egg is then fertilized with the father's sperm in the embryology lab.
To jest z 2019 roku, ale może praktykują już gdzieś?
Mitochondrial replacement therapy (MRT) involves using an egg from an egg donor who doesn't have mutations. The nucleus of the egg is removed and replaced with the nuclear DNA from the woman who has mitochondrial DNA mutations. The egg is then fertilized with the father's sperm in the embryology lab.
Ania.Wiosenka
Dziewczyny,
mam pytanie, czy któraś z Was miała płyn w jamie macicy?
Wiem, ze ktoś tu o tym pisał, może jest ktoś jeszcze. Jakie były powody, co mówił lekarz.
Mojego sama zapytałam o krwiaka bo nic na ten temat nie wspomniał, a on odpowiedział, że to nie krwiak tylko płyn w macicy. Uspokoił mnie na tyle że nie zapytałam o nic więcej, a im więcej czasu mija tym bardziej o tym myślę. Dlaczego jest ten płyn, nic na ten temat w połączeniu z ciążą nie znajduję w necie. Czy to jest niebezpieczne dla ciąży? Dlatego ten płyn nie wypływa? Kiedy i czy powinien się wchłonąć. Co jeśli będzie go coraz więcej a nie coraz mniej?
Macie jakieś informacje?
Wiem, ze ktoś tu o tym pisał, może jest ktoś jeszcze. Jakie były powody, co mówił lekarz.
Mojego sama zapytałam o krwiaka bo nic na ten temat nie wspomniał, a on odpowiedział, że to nie krwiak tylko płyn w macicy. Uspokoił mnie na tyle że nie zapytałam o nic więcej, a im więcej czasu mija tym bardziej o tym myślę. Dlaczego jest ten płyn, nic na ten temat w połączeniu z ciążą nie znajduję w necie. Czy to jest niebezpieczne dla ciąży? Dlatego ten płyn nie wypływa? Kiedy i czy powinien się wchłonąć. Co jeśli będzie go coraz więcej a nie coraz mniej?
Macie jakieś informacje?
Ania.Wiosenka
Ostatnio oglądałam program chyba na TVN(którymś) gdzie o tym mówili. Wynikało z tego ze jest to robione w Polsce, ale nie wiem gdzie i czy na pewno u nas. Program był polski i polscy lekarze się wypowiadali, ale moze na razie u nas tylko obserwują.Dziewczyny słyszałyście o terapii mitochondrialnej?
Program był właściwie o in vitro z dawstwem komórki, a o tym był tylko fragment.
Dziecko ma wtedy DNA dawczyni a mitochondrialne DNA biologicznej matki. Nie do końca to zrozumiałam.
kolor nadzieji
Nic nie wychodzi ani duphaston ani lutinus ani luteina
To nie jest tak na sztucznym cyklu po prostu duphaston nie wychodzi z krwi
Magdunia90
Zaciekawiona BB
HejDziewczyny,
Macie jakieś informacje?
Ja przed pierwszym podejściem do invitro miałam płyn w macicy . Lekarka powiedziała ze mógł się zebrać po przebytym jakimś zapaleniu, którego mogłam nawet nie zauważyć. Transfer miałam odroczony o miesiąc. Po miesiączce nie miałam już żadnego płynu nie brałam żadnych leków- okres wszystko sam „naprawił”
reklama
Bo to byłby przełom jeżeli to naprawdę działa. Ja to znalazłam na jakieś Eng stronie o poprawieniu jakości oocytow. Jeżeli to by działało to kobiety mogłyby używać swoich komórek i mieć tylko dawstwo DNA mitochondrialnego które uczestniczy w podziale DNA jądrowego( tego właściwego) jeżeli dobrze zrozumiałam.Ostatnio oglądałam program chyba na TVN(którymś) gdzie o tym mówili. Wynikało z tego ze jest to robione w Polsce, ale nie wiem gdzie i czy na pewno u nas. Program był polski i polscy lekarze się wypowiadali, ale moze na razie u nas tylko obserwują.
Program był właściwie o in vitro z dawstwem komórki, a o tym był tylko fragment.
Podziel się: