reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja też nie wiem czemu te leki takie drogie. Ale najbardziej mnie zaskoczyła cena ovitrelle. W jednej aptece jeden zastrzyk kosztował 80 A w innej 150 i Pani tłumaczyła, że to inny producent i że to nie jest zwykła ampułkostrzylawka 🤷‍♀️ za bardzo nie zrozumiałam o co jej chodzi 🤣🤣

ale to za wszystkie czy za pięć?? :errr: o masakra jakie ceny :errr: to te leki przepraszam ze złota czy co
One dzieci robia ;) Nie wiem chyba z 10 zastrzykow, pozniej jeszcze dokupowalam bo mi zmienial dawke no i dodatkowo olgalutran pod koniec - ty chyba tez jeszcze dostaniesz ;) Wiec tak napewno dokupowalam co mnie wkurzalo bo musialam zamawiac bemfole u siebie z dwudniowym wyprzedzeniem a on tak co wizyte mi zmienial dawki - ale ja bylam ciezki przypadek bo jak bomba zegaraowa z AMH ponad 9 ;)

One dzieci robia ;) Nie wiem chyba z 10 zastrzykow, pozniej jeszcze dokupowalam bo mi zmienial dawke no i dodatkowo olgalutran pod koniec - ty chyba tez jeszcze dostaniesz ;) Wiec tak napewno dokupowalam co mnie wkurzalo bo musialam zamawiac bemfole u siebie z dwudniowym wyprzedzeniem a on tak co wizyte mi zmienial dawki - ale ja bylam ciezki przypadek bo jak bomba zegaraowa z AMH ponad 9 ;)
A no i na koniec chyba ostatniego dnia jakis jeden zastrzyk na D - kupowalam go w klinice to prawie 100 zl za niego dalam ;) To jest teen co sie daje na dokladnie iles godzin przed punkcja na pekniecie ;)

Ceny leków do stymulacji są bardzo drogie ale te po również, 3 razy przed transferem podchodziłam z użyciem decapeptylu a brałam jego po kilka tygodni a opakowanie 7 sztuk 200 pare zł, oczywiście do tego inne leki które tez swoje kosztują a i oczywiście dostawałam nierefundowany clexane, masakra. Dawno już nie podliczałam ale ostatnio jak to zrobiłam 4 miesiące temu to nowe miejskie autko można było już kupić za wydaną kwotę na in vitro

reklama
Ceny leków do stymulacji są bardzo drogie ale te po również, 3 razy przed transferem podchodziłam z użyciem decapeptylu a brałam jego po kilka tygodni a opakowanie 7 sztuk 200 pare zł, oczywiście do tego inne leki które tez swoje kosztują a i oczywiście dostawałam nierefundowany clexane, masakra. Dawno już nie podliczałam ale ostatnio jak to zrobiłam 4 miesiące temu to nowe miejskie autko można było już kupić za wydaną kwotę na in vitro
To mi jedno opakowanie menopuru 1200 starczyło tylko na 4 razy. A cena to ok 1400 zł za opakowanie....

Do góry