reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak ty w geriatrycznym to ja juz powinnam na trumne skladac[emoji28][emoji28][emoji28]bez jaj.40 to polmetek a nie koniec swiata .Wiem ,ze na dzieci to juz ostatni dzwonek,ale masz jeszcze pare lat zeby sie zakrecic wokol tematu.Dzialaj i jak bedziesz dola łapac to mysl o mnie ...43 blizniaki,45 wraca po ostatniego balwanka...siup[emoji6]
Dzialasz?[emoji16]

reklama
Gratuluję 🥰 🥰 Dwa powody by się cieszyć, a krwiakiem póki co się nie martw! Czekaj na rozmowę z lekarzem, krwiaki się mogą wchlonąć więc głowa do góry!

Niech się rozgości i zostanie z Tobą na długie miesiące✊✊✊

Cudnie! Gratulacje Mamusiu!!😍🥰😍

same dobre wieści!!Ale dzień, extra dziewczyny!

@Brakujemiwiary kiedy będziesz miała wyniki bety? Nie martw się nawet jeśli nie spadła, nawet gdyby miało być kolejne podejście w styczniu, lutym... może epidemia się uspokoi, może to będzie lepszy czas? Tam u góry ktoś ma plan, uwierz w to!✊✊✊
Dziś niestety nie zdążyłam iść (u mnie tylko do 11 pobierają krew do badań 😔) . Ale ide jutro. Samego rana i około 14-15 będą wyniki 😉

Witajcie dziewczyny i dziekuję za pamieć :)
Już jestem po USG i oczywiscie jak to przy in vitro wiadomości muszą byc dwie, jedna dobra druga zła :(
No wiec dobra jest taka, że widać dwa pecherzyki ❤❤, które są troszke mniejsze niż powinny - bo 5 tydz 2 dzień a według zapłodnienia komórek powinien być 5 tydz 5 dzień, ale to szczegół, wiem, ze miałam późno implantację, dopiero 4-5 dni po transferze 5 dniowych blastek, wiec moze to normalne ze są mniejsze. Bardziej martwi mnie fakt, że ta ciemna przestrzeń to krwiak. Nie chcę czytac w necie na ten temat, bo wiem, że spanikuję, wiec czekam na telefon od mojego lekarza i zobaczymy co on powie. Bo w czasach covidowych u mnie rano robią badania i USG a lekarz dzwoni później.

Dziewczyny jeśli miałyście krwiaka w ciąży napiszcie jak to było, czy sam Wam sie wchłonął czy zaczęłyscie krwawic. Ehh... nie można ciaży po in vitro przeżyć w spokoju 😭
Ogromne gratulacje 😍

Właśnie ta sytuacja z wirusem wszystko nam utrudnia więc z jednej strony muszę obserwować sytuację ale z drugiej działać bo czas ucieka. Jak to pewien pan doktor z Pl powiedział że jestem w wieku geriatrycznym i strasznie mnie to złamało. Ale nie ma co się mazać tylko trzeba działać. Wy dajecie mi ogromna nadzieję że jeszcze może być pięknie 😘
Geriatrycznym...? Kurde, ale dupek z niego..! Jeśli 80 w Twoim nicku jest rocznikiem, to jestem rok starsza... Jak narzekałam u swojego lekarza, że wiek już późny, to zawsze mówił mi, że jeśli ja jestem stara, to on, po 60-tce jest Abrahamem.... Daj spokój jest nas wiele... Wiadomo, że czas nie działa na naszą korzyść, ale do geriatrii to nam daleko...

reklama
Gratulacje a można wiedzieć jakiej klasy miałaś podane zaroski i jakie masz leki. Ja jestem w 3dpt i swiruje jak to pewnie każda z nas.
Miałam podane dwa zarodki pierwszej klasy w 3 dobie. Od transferu biorę prolutex 1x1amp, cyklogest 2x1tabl i metypred 2x0,5tabl. Dodatkowo jeszcze Magnellę i Pregna plus

Do góry