reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej sporo zależy moim zdaniem od indywidualnych predyspozycji i szczęścia , niestety nie ma czegoś takiego że w klinice x udaje się za pierwszym razem. Osobiście to mój 4 transfer i jak na razie wszystko jest ok 8tc a przeszłam z Bo.ciana do No.vum zależy tez jaki jest powód bezpłodności i czy chcesz np badać zarodki przed podaniem bo nie we wszystkich klinikach można
Dziewczyny, ile razy podchodziłyście do transferu? Który okazał się u Was tym udanym? W jakich klinikach się leczycie? Zastanawiam się nad wyborem.

Witajcie dziewczyny i dziekuję za pamieć :)
Już jestem po USG i oczywiscie jak to przy in vitro wiadomości muszą byc dwie, jedna dobra druga zła :(
No wiec dobra jest taka, że widać dwa pecherzyki ❤❤, które są troszke mniejsze niż powinny - bo 5 tydz 2 dzień a według zapłodnienia komórek powinien być 5 tydz 5 dzień, ale to szczegół, wiem, ze miałam późno implantację, dopiero 4-5 dni po transferze 5 dniowych blastek, wiec moze to normalne ze są mniejsze. Bardziej martwi mnie fakt, że ta ciemna przestrzeń to krwiak. Nie chcę czytac w necie na ten temat, bo wiem, że spanikuję, wiec czekam na telefon od mojego lekarza i zobaczymy co on powie. Bo w czasach covidowych u mnie rano robią badania i USG a lekarz dzwoni później.

Dziewczyny jeśli miałyście krwiaka w ciąży napiszcie jak to było, czy sam Wam sie wchłonął czy zaczęłyscie krwawic. Ehh... nie można ciaży po in vitro przeżyć w spokoju 😭
Gratuluję 🥰 🥰 Dwa powody by się cieszyć, a krwiakiem póki co się nie martw! Czekaj na rozmowę z lekarzem, krwiaki się mogą wchlonąć więc głowa do góry!

Wracam z krokiem do domu z transferu 😍
Niech się rozgości i zostanie z Tobą na długie miesiące✊✊✊
Witajcie dziewczyny dziękuję za kciuki i miłe słowa u nas serducho bije prawidłowo 😊❤❤ koniec wizyt w klinice oby dalej wszystko tak dobrze szło teraz wiadomo strach przed prenatalnymi...
Cudnie! Gratulacje Mamusiu!!😍🥰😍
Mam wynik bety
11 dpt beta hcg 123,18❤
Zarodki 3dniowe😊
same dobre wieści!!Ale dzień, extra dziewczyny!

@Brakujemiwiary kiedy będziesz miała wyniki bety? Nie martw się nawet jeśli nie spadła, nawet gdyby miało być kolejne podejście w styczniu, lutym... może epidemia się uspokoi, może to będzie lepszy czas? Tam u góry ktoś ma plan, uwierz w to!✊✊✊

reklama
Do góry