reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Długim niby. Dlatego brałam tabletki anty w tym miesiącu
To jest tak od 14dc ( na tabletkach anty) bierzesz go apeptyl. Po 21 dniach tabletek przychodzi okres( nadal na gonapeptylu). Od momentu plamienia zaczyna się właściwy cykl i stymulacja, bo wcześniej to było wyciszanie. Ja tak zawsze szlam długim.

reklama
Cześć, dziewczyny!
U mnie dzisiaj 8 dpt 3dniowych zarodków. Od wczoraj czuję takie dziwne kłucie, ciągnięcie w macicy, niby jak na @ a jednak trochę inne. Czy to normalne? Chciałam jutro zrobić sikanca i zastanawiam się, czy test może już coś wychwycić (Jeśli jest co)?
Sikaniec moze jeszcze nie wyjść. U mnie pierwsza bardzo cieniutka i przeźroczysta kreska wyszła dopiero w 7 dpt ale 5 dniowych blastek. W każdym razie zawsze możesz powtórzyć, a kłucie i dziwne ciągnięcie to bardzo dobre objawy :-) :)

Witam
jeszcze przed punkcją lekarka mi powiedziała że odraczamy transfer...
Jestem już po punkcji...wszystkich komórek było 18, ale niestety tylko 5 okazało się prawidłowe 😔
teraz czekam na wieści co dalej...
To po co odraczać transfer? Komórek nie jest duzo, bo reszta niedojrzała. Chyba, ze progesteron nadnerczowy Ci skoczył.

Dziewczyny pomozcie. Jestem 3dpt i przy aplikacji lutinusa wyczułam w środku jakaś twarda kulkę i niewiem co to jest czy od aplikowania leków mi coś urosło czy to jest poprostu szyjka macicy? Nigdy jej nie badałam więc nawet nie wiem jaka ona jest w dotyku.[emoji17] Martwię się a stres mi nie wskazany
Może być szyjka macicy, ja badam swoją często i byłam mocno zdziwiona tym jaka zrobiła się prawie zaraz po transferze bardzo twarda, zupełnie inaczej twarda niż normalnie i większa, grubsza, więc może to to, ale może też być tabletka, która słabo się rozpuściła i przykleiła gdzieś do ścianki. Też tak miałam. Szyjkę można objechać dookoła palcem, bo ona wystaje z góry i raczej trudno ją z czymś pomylić, natomiast jeśli to jest z boku to moze własnie tabletka lub nawet pozostałosci po kilku tabletkach.

A ja mysle ,ze on jest po prosu zesrany,mowiac brzydko i chce przypunktowac Moim zdaniem🙈

Jestem w szoku, że on cokolwiek myśli, żeby jednak zmienić, przecież to marionetka kaczora. Albo po prostu o to chodzilo, wchodzi ustawa, oczywiście są liczne protesty, w związku z tym niby więcej zachorowan (dziś rekord ponad 70tys testów, więc mnie wcale nie dziwi liczna niby zachorowań) i wprowadzają całkowity lockdown! Po tym rządzie to można się wszystkiego spodziewać... :angry:

hej dziewczyny,
dzwonilam do mojej kliniki sprawdzic odnosnie chorych zarodkow, miedzy innymi tych ktoreja maja dodatkowy chromosom 21. powiedziala mi ze przysluguje prawo do zniszczenia kazdego zarodka ktory ma nieprawidlowy kariotyp rowniez takiego ktody ma extra 21 chromosom. powiedziala mi tez ze diagnostyka genetyczna jest mozliwa puki co ale nie wiedza jak dlugo i czy cos sie bedzie w tym temacie zmieniac w zwiazku z wydarzeniami obecnymi. nie chce nikogo straszyc bo pewnie oni sami nie wiedza, oby nas rzad sie do invitro teraz nie przyczepil:/ masakra
Właśnie o tym pisałam. Szczęście w nieszczęściu nie ma wykładni prawnej czy zarodek na szkle równy jest temu w macicy. Jednak jeśli pan z 🐈 i jego świtą zdecyduje inaczej to u nas mogą rzeczywiście namieszać.

Życzę Ci takiego szczescia z całego serca♥
Bo jak juz taka mała istotka zagości w Waszym życiu to wszystkie te lata prób i starań odchodzą w zapomnienie i liczy się tylko dzidzia.

Dziękuję Ci kochana 🥰 Dziś 9t0c albo 9t2d, jeszcze się okaże na następnym USG... Nie dość, że to byłoby spełnienie marzeń moich i męża to i rodziców, sióstr i teściowej, którzy nie mają jeszcze pojęcia, ze jestem w ogóle w ciąży. Nie mieszkamy blisko siebie... 🙈 Więc tylko smsy i telefony nas łączą na co dzień.

reklama
Do góry