reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny,
Mam pytanie właśnie odnośnie do estadriolu..miałam najpierw od 21 dnia cyklu gonapeptyl ...potem Menopur dawka 300, dziś jest 6 dzień cyklu, estradiol 149 i 4 pęcherzyki na jednym jajniku, drugi nie zareagował ...lekarz dołożył Puragon
Jakie Wasze doświadczenia?
Czy oni będą to dalej stymulować aż będzie odpowiednia ilość? Co dwa dni nam teraz wizyty ..estradiol może być narazie tak niski?
Zależy co z drugim jajnikiem. Jeśli nic nie zareaguje to z tych 4 pęcherzyków przy dojrzałych już komórkach liczyłabym max 300 jednostek estradiolu per pecherzyk/komórka.I tak,6dc/czy też 6ds to jeszcze wcześnie i estradiol może jak najbardziej być na takim poziomie jak jest u Ciebie

reklama
Ja to jednak głupia jestem 😭😭😭 do końca łudziłam się że jednak lekarz się pomylil i mimo tego że odstawić musiałam leki to będę w ciąży dalej i serduszko się pojawi 🤦‍♀️ łudziłam się jak głupia... Niestety już dostałam plamienia 😭😭😭😭 dziś 3 dzień jqk boli mnie brzuch... Na papierze juz jest krew delikatna bo delikatna a jednak krew 😭😭😭😭😭 Boże dlaczego to jest takie ciężkie i niesprawiedliwe 😭😭😭😭😭😭 Nie potrafię powstrzymać łez, serce juz mi peklo na pół 😭😭😭 juz fizycznie czułam się w miarę dobrze... Teraz wszystko wróciło... Jestem w totalnej rozsypce 😭😭😭😭 Boje się 😭😭😭😭
Wszystko bedzie dobrze - płacz duzo to oczyszcza organizm. Juz niedlugo bedzie po wszystkim i znowu bedziesz mogla walczyc ;)

Latwizna.
Ja robie z tego przepisu. Dzem mozna zastepowac dowolnymi owocami [emoji16]

A tak w skrocie to kruche z przepisu wbudowanego, potem dzem albo owoce i na to ubijasz piane i scierasz kruszonke. 40min roboty. Pyyycha
Kurcze a ta piana to jest beza? Ja tak robie szarlotke 🤪 🤪 kruche ciasto, starte jablko z cynamonem, ubijam beze i scieram kruszonke z wczesniej odlozonego kruchego ;) jest boskie - uwielbiam takie cos to chyba podobne ;)

@bazylia128 jak masz dużo owoców i mało czasu to polecam ciasto na maślance. Mega szybkie i można dodawać praktycznie każdy owoc. Ja ostatnio robiłam z malinami. Pyyyycha😋

Załączniki

• 20201023_153633.jpg
    20201023_153633.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 61
  • 20201023_153643.jpg
    20201023_153643.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 61
Dobrze Cię rozumie, właśnie przechodzę przez to samo, ale muszę w tej niepewności wytrwać do czwartku jakoś, chociaż wiem, że szansa praktycznie zerowa że się jeszcze serduszko pojawi. Czuję się fatalnie, a miało być tak pięknie [emoji25]
Musisz wierzyć do końca!! Mi tej wiary zabrakło 😭😭😭😭😭 czułam że coś się dzieje 😭😭😭😭 czułam że coś jest nie tak... Zreszta u mnie było by za pięknie aby wszystko się udało 😭😭😭😭😭😭 trzymam kciuki za Ciebie i aby jednak serduszko się pojawiło.... Wiem jakie to ciężkie... Ja jak jechałam w poniedzialek to pytałam męża czy musimy😭😭😭😭 z góry wiedziałam jak będzie i chciałam to odwlec w czasie 😭😭😭😭

Kurcze a ta piana to jest beza? Ja tak robie szarlotke [emoji2957] [emoji2957] kruche ciasto, starte jablko z cynamonem, ubijam beze i scieram kruszonke z wczesniej odlozonego kruchego ;) jest boskie - uwielbiam takie cos to chyba podobne ;)
Yyy nie wiem, nie znam sie [emoji16] Ubijam piane, na to kruszonka i do piekarnika. Zaj*ebiste wychodzi.

uummmmmm no to chwal sie - lubie chyba takie cos ;)
proszę bardzo

makaron razowy spagetti
awokado
pomidor, cebulka mała zwykła lub czerwona, sól, pieprz
kilka pieczarek, garść orzeszków pini(w lidlu najtańsze chyba)

Makaron gotujemy,pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy nie za długo tak żeby delikatnie się zarumieniły
Awokado rozgniatamy widelcem, pomidor i cebulę kroimy.
Ugotowany makaron łączymy z pastą z pozostałych składników Podprażonym chwilę na suchej patelni orzeszkami pini posypujemy danie.
Orzeszki moim zdaniem robia dużą robote i warto ich nie pomijać :)

Chce wierzyć, ale nie mam siły.. 29dpt to już prawie jak wyrok niestety.. Teraz to tylko się można modlić o cud [emoji25]
Musisz wierzyć do końca!! Mi tej wiary zabrakło [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] czułam że coś się dzieje [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] czułam że coś jest nie tak... Zreszta u mnie było by za pięknie aby wszystko się udało [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] trzymam kciuki za Ciebie i aby jednak serduszko się pojawiło.... Wiem jakie to ciężkie... Ja jak jechałam w poniedzialek to pytałam męża czy musimy[emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] z góry wiedziałam jak będzie i chciałam to odwlec w czasie [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

reklama
Do góry