reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czyli nie panikowac od razu jak bedzie goraczka tfu tfu nie no teraz juz nigdzie nie wychodze - wczoraj bylam w klinice i w tej kwaicairni ale teraz juz bede siedziec w domu.
Ja w ostatniej ciąży 3 razy miałam gorączkę, kazdorazowo po kilka dni, z bólem całego ciala. 2 z tych razy w czasie pandemii. Byłam pewna, że covida przeszłam. W dniu porodu okazało się, że nie więc po prostu byłam chora.
Tylko spokój może nas uratować.[emoji6]

reklama
Dziewczyny, odebrałam wyniki cukru i insuliny... Policzycie mi tego Homa?Zobacz załącznik 1191265
O kurczę, jeśli to dobrze wpisałam, to znaczy, że nie jest ok jednak...?

Zobacz załącznik 1191267
I co teraz? Mam iść na tą krzywą czy to już wystarczy?
tak myslalam ze wyjdzie IO - to dobrze ;) Zawsze wszystkim tlumacze ze to nie jest nic z czym sobie nie mozemy dac rady a jak wyleczysz to masz duzo wieksze szanse w implantacji !!!!! Teraz sie dzieki temu nauczysz zdrowych nawykow i bedzie super a przy okazji kilka kg w dol ;) Dla mnie ogromnie znaczenie mialo zrobienie krzywej i wykrycie IO. Mozesz zrobic krzywa zobaczymy jak trzustka sobie radzi z insulina ale raczej slabo ;) Bo chyba ostatnio bylas na diecie i nie objadalas sie za bardzo przed badaniem ? Jak nie chcesz robic krzywej bo i tak cos tam wyjdzie i przyjmujemy ze juz to wiemy ok? ;) To od razu metformina, dieta z niskim indeksem glikemicznym i pol godziny zdrowego intetnsywnego ruchu dziennie ;) Gosiu - super - widzisz jak dobrze ze zrobilas ;) Teraz juz bedzie dobrze - tylko za miesiac na czczo sobie powtorzysz ale przez ten czas KONIECZNIE metformina - ona dziala cuda!!!!! Tzn na poczatku mozesz miec sraczki za przeproszeniem - ja mialam masakryczne ;) Ale jak organizm sie przyzwyczaji to zapomnisz o tym ;) Mozesz sie zapisac do diabeteologa jak masz taka potzrebe ale nie kazdy w IO wierzy - ja osbie znalazlam takiego kotry na powaznie podchodzil do tematu ale skorzystalam od niej tylko na metforminie bo jej zasady odzywiania na mnie raz ze nie dzialaly to dwa nie za bardzo mi to jedzenie odpowiadalo. Jak cos to pytaj ;)

Ja w ostatniej ciąży 3 razy miałam gorączkę, kazdorazowo po kilka dni, z bólem całego ciala. 2 z tych razy w czasie pandemii. Byłam pewna, że covida przeszłam. W dniu porodu okazało się, że nie więc po prostu byłam chora.
Tylko spokój może nas uratować.[emoji6]
:o :o :o :o :o :o JPRDL ja bym osiwaiala - nic nie pialas ze masz goraczke - tak wiem ni emialas potrzeby 👍

:o :o :o :o :o :o JPRDL ja bym osiwaiala - nic nie pialas ze masz goraczke - tak wiem ni emialas potrzeby [emoji106]
Chyba pisałam, bo córka miała wszystkie objawy covida,a ja zaraz po niej miałam gorączkę. Ale w sumie nie pamiętam, nie jestem pewna czy się uzewnętrzniania czy nie.
Ale fuckt, że byłam pewna,że jak mi zrobią test na przeciwciała to pokaże,że chorowałam, a jednak nie.

Witajcie dziewczyny.
Dziś miałam trzecią weryfikację (10 dpt) i czekam teraz na wyniki, ale tak jak poprzednim razem czekałam na luzie (7dpt - beta była 27) tak teraz jestem kłębkiem nerwów 😭
Ehhhh. Chciałabym, zeby już była 14.00, albo jeśli beta jest zła, to najlepiej zeby wogóle czas stanął w miejscu 😰

Chyba pisałam, bo córka miała wszystkie objawy covida,a ja zaraz po niej miałam gorączkę. Ale w sumie nie pamiętam, nie jestem pewna czy się uzewnętrzniania czy nie.
Ale fuckt, że byłam pewna,że jak mi zrobią test na przeciwciała to pokaże,że chorowałam, a jednak nie.
Pisalas nam tylko ze bylas z corka w szpitalu. Ty musisz miec naprawde stalowe nerwy ALE TO DOBRZE WIESZ bo przynajmniej my na tym korzystamy ;) Teraz juz jestem spokojniejsza, w sumie to chyba sie psodziewalam ze na jesien bedzie wzrost zachorowan ale nie sadzilam ze az tak duzy ;( U mnie kazdy dzien do przodu ma duze znaczenie i narazie malymi krokami tak sobie bede do przodu mam nadzieje szla ;)

No wlasnie staralam sie nie panikowac, przestrzegalam maseczek, nosilam nawet rekawiczki a zelow antybakteryjnych mam pod dostatkiem w kazdej kieszeni, torebce, samochodzie, w sklpie trzymalam sie od kazdego z daleka ale nie zamknelam sie na 4 spusty w domu i staralma sie zyc w miare normalnie. wiadomosci juz ogladac nie bede bo jak dzisiaj uslyszalam ze musi zachorowac 80% populacji zeby sie to skonczylo to mnie zmrozilo. Ja oczywiscie boje sie o rodzine i wszystkich dookola a juz najbardziej o dziecko bo ona mi sie wydaje taka krucha i delikatna ;( I jeszcze ta pinda mi tak napisala :o :wściekła/y::-D teraz sie zastanawiam czy specjalnie mi tak nie napsiala bo ona tez juz sie rok stara. Ale podobno w Matce Polce sa protesty matek ktore przez miesiac nie widzialy swoich dzieci po porodzie, a stadion narodowy juz jest caly zagospodarowany w namioty ;( To sa jej zdania wiec nie wiem na ile to prawda. Najlpesze jest to ze ona juz przeszla covida, stracila wech i smak i twierdzi ze to nie prawda z ozdrowiencami bo moze jesszcze raz zachorowac z gorszymy objawami ;(
Najlepiej to ją zablokuj w telefonie... Bo jest straszniejsza niż covid i wiadomości w tvp1 😂 😂

tak myslalam ze wyjdzie IO - to dobrze ;) Zawsze wszystkim tlumacze ze to nie jest nic z czym sobie nie mozemy dac rady a jak wyleczysz to masz duzo wieksze szanse w implantacji !!!!! Teraz sie dzieki temu nauczysz zdrowych nawykow i bedzie super a przy okazji kilka kg w dol ;) Dla mnie ogromnie znaczenie mialo zrobienie krzywej i wykrycie IO. Mozesz zrobic krzywa zobaczymy jak trzustka sobie radzi z insulina ale raczej slabo ;) Bo chyba ostatnio bylas na diecie i nie objadalas sie za bardzo przed badaniem ? Jak nie chcesz robic krzywej bo i tak cos tam wyjdzie i przyjmujemy ze juz to wiemy ok? ;) To od razu metformina, dieta z niskim indeksem glikemicznym i pol godziny zdrowego intetnsywnego ruchu dziennie ;) Gosiu - super - widzisz jak dobrze ze zrobilas ;) Teraz juz bedzie dobrze - tylko za miesiac na czczo sobie powtorzysz ale przez ten czas KONIECZNIE metformina - ona dziala cuda!!!!! Tzn na poczatku mozesz miec sraczki za przeproszeniem - ja mialam masakryczne ;) Ale jak organizm sie przyzwyczaji to zapomnisz o tym ;) Mozesz sie zapisac do diabeteologa jak masz taka potzrebe ale nie kazdy w IO wierzy - ja osbie znalazlam takiego kotry na powaznie podchodzil do tematu ale skorzystalam od niej tylko na metforminie bo jej zasady odzywiania na mnie raz ze nie dzialaly to dwa nie za bardzo mi to jedzenie odpowiadalo. Jak cos to pytaj ;)
Ja się cieszę z każdej diagnozy, bo jak znasz wroga, to możesz walczyć... Dzięki za kopniaka, bo pewnie odpuściłabym to badanie. Pójdę na krzywą, mam pod domem labolatorium, więc dam radę... Teraz mam badanie cukru, to w Alabie mi zrobią... Ale skąd wziąć tą metforminę? To nie jest na receptę? Ktoś mi musi zapisać chyba?
Sraczki akurat się nie boję... Mam problemy zazwyczaj w drugą stronę, więc będzie miła odmiana... :) A że na hołmofisie siedzę to i stresu nie będzie 😂 😂 😂
Byłam wczoraj na rowerze po pracy... godzinka, zawsze coś... (z mężem...) 🤪

reklama
Ja się cieszę z każdej diagnozy, bo jak znasz wroga, to możesz walczyć... Dzięki za kopniaka, bo pewnie odpuściłabym to badanie. Pójdę na krzywą, mam pod domem labolatorium, więc dam radę... Teraz mam badanie cukru, to w Alabie mi zrobią... Ale skąd wziąć tą metforminę? To nie jest na receptę? Ktoś mi musi zapisać chyba?
Sraczki akurat się nie boję... Mam problemy zazwyczaj w drugą stronę, więc będzie miła odmiana... :) A że na hołmofisie siedzę to i stresu nie będzie 😂 😂 😂
Byłam wczoraj na rowerze po pracy... godzinka, zawsze coś... (z mężem...) 🤪
Super - nawet nie masz pojecia jak ruch zbija cukier. Ja sprawdzalam na glukometrze - sama sie kulam zaraz po bieganiu i az sama oczom nie wierzylam. Wogole to wiem ze sie powtarzam ale ruch jest zdrowy na wszystko na glowe, psychike, stajesz sie silniejsza psychiczne a tego nam przeciez bardzo potrzena, wyrabia charakter. Metformina jest na recepte. Ale ja ja bralam od rodzinnego. Kosztuje gorsze. Zadzwon do swojego rodzinnego niech ci wypisze recepte. Czesto tez zwykli ginekolodzy ja przepisuja bo znaja jej wlasciwosci ginekologiczne;) Powiadasz ze z mezem na rowerku ;) Hmmmm to sie dzieje - a i sex tez jest meeeggaaa wskazany !!!!!

Do góry