reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przyszły mi wynik robione w 3dc :
- FSH 10,4 mlU/ml (norma 3,5-12,5) wcześniej miałam 18
- AMH 11,81 qmol/l (norma 4 - 58) dupy nie urywa 😥😥😥

Jeżeli dr nie doczepi się do tych wyników to wszystko ruszy w nowym miesiącu...
No i o ile przez covid się nic nie odwoła ;) znając moje szczęście odwołają :D :D :D

@Evela.6
3.11.20 wizyta

reklama
Przyszły mi wynik robione w 3dc :
- FSH 10,4 mlU/ml (norma 3,5-12,5) wcześniej miałam 18
- AMH 11,81 qmol/l (norma 4 - 58) dupy nie urywa 😥😥😥

Jeżeli dr nie doczepi się do tych wyników to wszystko ruszy w nowym miesiącu...
No i o ile przez covid się nic nie odwoła ;) znając moje szczęście odwołają :D :D :D

@Evela.6
3.11.20 wizyta
Duze masz to AMH - nie masz PCOS?

@kate_p7 te dlugie protokoly zawsze przynosza lepsze nrezultaty ;) U mnie sie nigdy nie podjeli dlugiego ze wzgledu na wysokie AMH. Wiec jesli mozesz sobie pozwolic na dlugi protokol to lepiej jak sie najprew wyciszysz ;) Bedzie sie dzialo - to juz niedlugo ;)

Pisalas nam tylko ze bylas z corka w szpitalu. Ty musisz miec naprawde stalowe nerwy ALE TO DOBRZE WIESZ bo przynajmniej my na tym korzystamy ;) Teraz juz jestem spokojniejsza, w sumie to chyba sie psodziewalam ze na jesien bedzie wzrost zachorowan ale nie sadzilam ze az tak duzy ;( U mnie kazdy dzien do przodu ma duze znaczenie i narazie malymi krokami tak sobie bede do przodu mam nadzieje szla ;)
Robią po prostu więcej testów więc wykrywają więcej zachorowań. Ale dalej za mało. U nas od początku pandemii zrobili 12 milionów testów. A w Polsce ciut ponad 3 miliony.
I nie stalowe nerwy tylko rozsądek. Gorączkę miewalam już wczesniej, więc jeśli nie ma problemow z oddychaniem to czemu mam zakładać, że to covid a nie np zapalenie gardła? Wiadomo, że myślisz o tym, ale popadanie w paranoję nie pomoże.
Dobrze, że jesteś spokojniejsza. I dla Ciebie dobrze i dla Małej

Ja się cieszę z każdej diagnozy, bo jak znasz wroga, to możesz walczyć... Dzięki za kopniaka, bo pewnie odpuściłabym to badanie. Pójdę na krzywą, mam pod domem labolatorium, więc dam radę... Teraz mam badanie cukru, to w Alabie mi zrobią... Ale skąd wziąć tą metforminę? To nie jest na receptę? Ktoś mi musi zapisać chyba?
Sraczki akurat się nie boję... Mam problemy zazwyczaj w drugą stronę, więc będzie miła odmiana... :) A że na hołmofisie siedzę to i stresu nie będzie 😂 😂 😂
Byłam wczoraj na rowerze po pracy... godzinka, zawsze coś... (z mężem...) 🤪
Od jakich badań zaczęłaś się dignozować w kierunku IO?

I
@kate_p7 te dlugie protokoly zawsze przynosza lepsze nrezultaty ;) U mnie sie nigdy nie podjeli dlugiego ze wzgledu na wysokie AMH. Wiec jesli mozesz sobie pozwolic na dlugi protokol to lepiej jak sie najprew wyciszysz ;) Bedzie sie dzialo - to juz niedlugo ;)
ale ja mam PCOS i na długim miałam hiperke za pierwszym razem. No, ale 24 pecherzyki :-) potem znowu długi i z obu miałam ciąże. A potem zmiana bo jak znowu mam zdychać to lepiej krótki.No, ale długi lepiej wycisza przysadkę. I u mnie być może to było lepsze. Bo przy niskim AMH nie ma sensu wyciszać bo już jesteś blisko menopauzy. Zobaczymy na co nas namówi doktorek.

Nie to nie jest normalne, ani dobre. W sensie nie chodzi o zdrowie dziecka, tylko o fakt,że po ivf data porodu nie ma prawa się zmieniać, bo wiemy kiedy było zapłodnienie. Jeśli lekarz nie weźmie tego pod uwagę, wydluzy ciążę, to może spowodować problemy z łożyskiem i komplikacje.

Mi chodzi tylko o to, że wg pomiarów na usg wychodzą różne terminy. Mi wg transferu i OM wychodzi taka sama data - na 11.11. i pierwsze usg też tak wyszło, a na każdym kolejnym (łącznie z prenatalnymi i połówkowymi) każda data inna.

reklama
Mi chodzi tylko o to, że wg pomiarów na usg wychodzą różne terminy. Mi wg transferu i OM wychodzi taka sama data - na 11.11. i pierwsze usg też tak wyszło, a na każdym kolejnym (łącznie z prenatalnymi i połówkowymi) każda data inna.
A tak, co do tego to racja, gorzej jak gin kieruje się tymi pomiarami przy dacie porodu.

Do góry