reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No chciałabym :-) ... ale dzis powiedział, że za 2 tyg. ostatnia wizyta i musze znaleźć jakiegoś lekarza :baffled: Myślałam, że pracuje tylko w Invi.
Co prawda mam dwóch "na oku"...Siostra mi doradza, zebym wybrała takiego, który pracuje też w szpitalu i najlepiej w tym nowym na Borowskiej. I takiego znalazłam, ale mam też z polecenia koleżanki drugiego, który pracuje na Brochowie.

Oskaa - nie, pracuje w jeszcze jednym miejscu, bo byłam na początku u niego na wizycie nie w klinice, ale poza. Ja sobie myślałam, że jeżeli mi się uda to będę chodzić do niego przez jakiś czas jeszcze, a poza tym do lekarza u siebie.

Gosia_1983 - betka powinna urosnąć za 48 godz. około 120 % ( a dokładniej chyba 116%). A jeżeli ma być to 24 godziny to ciut powyżej 60% ma być minimalnie. A odnośnie leków to cały czas brałaś takie dawki jak teraz? Czy teraz ci zmienili? Bo ja biorę 3 x 1 duphaston, 3 x 1 utrogestan ( to jest 100 mg progesteron) i 2 x 0,5 medrol, no i do tego folik 0,4 x 1 , Femibion Natal - 1 i KoenzymQ10 - 2 x1
Wcześniej miałam 1x 0,5 medrol, 3x2 luteina i 3x1 duphaston i folik nie miałam tylu leków co ty może dlatego ze moje wyniki były wszystkie bardzo dobre tylko puźniej mi progesteron wyszedł za niski i dr mi zwiększył. A jak zaczynałam in vitro to powiedział ze w naszym przypadku powodzenie in vitro to 50% także wysoko

No chciałabym :-) ... ale dzis powiedział, że za 2 tyg. ostatnia wizyta i musze znaleźć jakiegoś lekarza :baffled: Myślałam, że pracuje tylko w Invi.
Co prawda mam dwóch "na oku"...Siostra mi doradza, zebym wybrała takiego, który pracuje też w szpitalu i najlepiej w tym nowym na Borowskiej. I takiego znalazłam, ale mam też z polecenia koleżanki drugiego, który pracuje na Brochowie.

Mozesz mi powiedzieć jakiego lekarza masz na oku z Borowskiej bo ja też bym wybrała takiego lekarza który pracuje w szpitalu. Bo jak by co to chciała bym rodzić na Borowskiej chociaż mam 100 km do Wrocławia ale u mnie w mieście w szpitalu sami partacze nie warto tutaj nic robić

Mozesz mi powiedzieć jakiego lekarza masz na oku z Borowskiej bo ja też bym wybrała takiego lekarza który pracuje w szpitalu. Bo jak by co to chciała bym rodzić na borowskiej chociaż mam 100 km do wrocławia ale u mnie wmieście w szpitalu sami partacze nie warto tutaj nic robić
Na Kukuczki (vis a vis szpitala na Borowskiej) jest nowa klinika Medfemina i dr Śliwa. I on też pracuje w tym szpitalu.

milagros - gratuluję ślicznego pęcherzyka!! Powiem Ci, że z jajnikiem mnie pobiłaś, mój miał 9 cm na ostatnim usg i myślałm, ze jest mega ale Twoje 11 to już spory. Wiem co czujesz, mnie pobolewa cały czas, oby w piątek okazało się, że jest mniejszy.. Teraz tylko kciuki za serduszko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

malinuś - kciuki za Twojego maluszka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Oby teraz został z mamusią na kolejne 9 m-cy

oskaa - gratulacje!!! Cieszę się razem z Tobą, to cudowne przeżycie. Teraz już możesz odsapnąć i zacząć planować kolejne miesiące już z brzuszkiem :)

kinga - z tego co piszesz masz super M :) To skarb taki człowiek, który potrafi zająć się chorym teściem by Tobie było lżej.. Dbaj teraz o siebie i staraj się nie stresować bo stres to wróg ciąży. Trzymam kciuki za Twoje bąbelki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Miłego dnia dziewczynki!!!! ;-);-);-);-);-);-);-)

Gosia_1983 - ta reszta moich leków to witaminy :)

Oskaa - przyznam, że zapomniałam nazwy przychodni ( byłam tam aż raz), ale jak zadzwonisz do Invimedu to panie w recepcji ci podadzą gdzie on przyjmuje. Ja się też od nich dowiedziałam o tym.

Ostatnia edycja:
Gosia_1983 - ta reszta moich leków to witaminy :)

Oskaa - przyznam, że zapomniałam nazwy przychodni ( byłam tam aż raz), ale jak zadzwonisz do Invimedu to pani w recepcji ci podadzą gdzie on przyjmuje. Ja się też od nich dowiedziałam o tym.
No to ja nie biore żadnych witamin brałam kiedys centrum i strasznie mi niedobrze było po nich. A dr gizler przyjmuje tutaj
InviMed - Europejskie Centrum Macierzyństwa Wrocław
ul. Bulwar Ikara 16, Wrocław
Dane kontaktowe (0 71) ... (zobacz więcej)
Gabinet lekarski
ul. Żeromskiego 28/18, Wrocław
brak telefonu (dodaj)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry