reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Molla - masz na 100% rację. Przed odstawieniem tabletek trzeba sprawdzić poziom bety.

Gosia_1983 - wy w ogóle jesteście dla mnie dobrym przykładem. Ta sama klinika co ja
:-) No i Oskaa nawet ten sam lekarz co ja :-) Mam nadzieję, że ja też będę miała ładny wynik betki jak wy.

Na pewno sie uda bo chyba narazie my tylko jesteśmy w klinice we Wrocławiu takze musi być komplet i tobie też sie uda :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia_1983 - mam taką nadzieję. Chociaż wiem, że nie licząc jedzenia i witaminek to nie mam już na to wpływu. Teraz wszystko zależy od mojego organizmu po prostu. A Ty jakie masz teraz zalecenia? Dr kazał ci powtórzyć betkę dzisiaj?

dorex no niesamowite :-)
Smutno mi się zrobiło, bo za 2 tygodnie ostatnia wizyta w Invimedzie :-(
Muszę wybrać jakiegoś lekarza...

Tymbardziej, że ona miała chyba 18.02 transfer, to by za wcześnie na okres, dla własnego spokoju powinna iść na betę... BETA NA BETĘ, a nie sikaniec, bo jak jest implamtacja, to może być małe stężenie i sikaniec może jeszcze nie pokazać

Dzieki Molla, dokladnie mysle tak jak TY.Moze wspolnie razem uda nam sie ja wygonic na bete.
BETA NA BETE!!!!!!!!

Gosia_1983 - mam taką nadzieję. Chociaż wiem, że nie licząc jedzenia i witaminek to nie mam już na to wpływu. Teraz wszystko zależy od mojego organizmu po prostu. A Ty jakie masz teraz zalecenia? Dr kazał ci powtórzyć betkę dzisiaj?

tak bete mialam powturzyć dzisiaj oprócz tego mam 4x1 duphaston, 3x3 luteina, 1x 1,5 medrol i kwas foliowy. Ile ta beta powinna teraz wynosić? powinna przyrosnąć o 100%?

Gosia_1983 - betka powinna urosnąć za 48 godz. około 120 % ( a dokładniej chyba 116%). A jeżeli ma być to 24 godziny to ciut powyżej 60% ma być minimalnie. A odnośnie leków to cały czas brałaś takie dawki jak teraz? Czy teraz ci zmienili? Bo ja biorę 3 x 1 duphaston, 3 x 1 utrogestan ( to jest 100 mg progesteron) i 2 x 0,5 medrol, no i do tego folik 0,4 x 1 , Femibion Natal - 1 i KoenzymQ10 - 2 x1

Ostatnia edycja:
reklama
Oskaa - a nie chcesz nadal chodzić do dr swojego? przyjmuje nie tylko w klinice, ale też poza
No chciałabym :-) ... ale dzis powiedział, że za 2 tyg. ostatnia wizyta i musze znaleźć jakiegoś lekarza :baffled: Myślałam, że pracuje tylko w Invi.
Co prawda mam dwóch "na oku"...Siostra mi doradza, zebym wybrała takiego, który pracuje też w szpitalu i najlepiej w tym nowym na Borowskiej. I takiego znalazłam, ale mam też z polecenia koleżanki drugiego, który pracuje na Brochowie.

Do góry